Αρχική ΓΕΥΣΗ Γιορτινή Τούρτα που εντυπωσιάζει από τον Άκη Πετρετζίκη

Γιορτινή Τούρτα που εντυπωσιάζει από τον Άκη Πετρετζίκη

τούρτα

Γιορτινή Τούρτα που εντυπωσιάζει από τον Άκη Πετρετζίκη. Μέρες γιορτινές και χωρίς γλυκό δεν γίνεται. Εξάλλου στην Ελλάδα δεν μπορείς να γιορτάσεις χωρίς να κεράσεις ένα γλύκισμα.

Οι γιαγιάδες μας τα έφτιαχναν εκείνες, και το σπιτικό έπρεπε να μυρίσει ζάχαρη. Γιατι λοιπόν να μην φτιάξουμε και εμείς κάτι μοναδικό για τους ανθρώπους που αγαπάμε;

Λύσεις και ιδέες μας δίνει ο Άκης Πετρετζίκης, όπως είναι αυτή η μοναδική τούρτα για τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων αλλά και της Πρωτοχρονιάς!

Συστατικά

Για τα παντεσπάνια

400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. ινδοκάρυδο
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
4 αυγά μεσαία
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
½ κ.γ. πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα

Για τα δεντράκια

300 γρ. λευκή κουβερτούρα, λιωμένη
½ κ.γ. πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
80 γρ. χρωματιστά sprinkles
20 γρ. ινδοκάρυδο

Για το frosting

500 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

30 γρ. ινδοκάρυδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα παντεσπάνια

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, αλάτι, το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε καλά με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, για 3-4 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν στο μείγμα. Με μία μαρίζ παίρνουμε το μείγμα από τα τοιχώματα και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το πράσινο χρώμα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 3 φόρμες 20 εκ. που τις έχουμε βουτυροαλευρώσει.
Ψήνουμε για 40 λεπτά.

Για τα δεντράκια

Βάζουμε στη λιωμένη λευκή κουβερτούρα το πράσινο χρώμα και ανακατεύουμε.
Σε ένα ταψί, στρώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε ένα ξυλάκι για σουβλάκι.
Μεταφέρουμε τη κουβερτούρα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχεδιάζουμε δεντράκια πάνω στο ξυλάκι.
Πασπαλίζουμε με τα χρωματιστά sprinkles και το ινδοκάρυδο.

Για το frosting

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα από το λεμόνι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Για τη σύνθεση

Στην πιατέλα σερβιρίσματος βάζουμε λίγο από το frosting για να κολλήσει το παντεσπάνι.
Βάζουμε το ένα παντεσπάνι και απλώνουμε το ¼ του frosting με ένα κουτάλι.
Βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι και απλώνουμε το επόμενο ¼ από το frosting.
Προσθέτουμε το τρίτο παντεσπάνι, βάζουμε όλο το frosting και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια. Φροντίζουμε να καλύψουμε την τούρτα και περιμετρικά.
Διακοσμούμε με τα δεντράκια, πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο και σερβίρουμε.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο instagram 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;

Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…

Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…

Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!

Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΗ μοναδική αφράτη Βασιλόπιτα του Πετρετζίκη για σίγουρη επιτυχία
Επόμενο άρθροΟ Αργύρης Μάρδας αναζητώντας το “Νέο θέατρο” βρέθηκε στην παράσταση “Μάνα” – The Quest