Αρχική TRAVEL Εξορμήσεις Το πανέμορφο χωριό δίπλα στο ποτάμι. Ευλογημένο από τον Θεό είναι στην...

Το πανέμορφο χωριό δίπλα στο ποτάμι. Ευλογημένο από τον Θεό είναι στην Κρήτη

pjimage-4-750×430

Στη δυτική πλευρά της βόρειας Κρήτης, σε κομβικό σημείο μεταξύ Ρεθύμνου και Χανίων, βρίσκεται η γραφική Γεωργιούπολη.
Πρόκειται για ένα παραθαλάσσιο χωριό κτισμένο σε μια μαγευτική περιοχή, μεταξύ των εκβολών των ποταμών Αλμυρός και Περαστικός.

Ο ποταμός Αλμυρός, από τον οποίο η Γεωργιούπολη ονομαζόταν στο παρελθόν Αλμυρούπολη, καταλήγει στο λιμανάκι του οικισμού, αφού πρώτα δημιουργεί μια λίμνη που αποτελεί καταφύγιο πολλών άγριων ζώων και πουλιών.

Το σημερινό της όνομα το οφείλει η Γεωργιούπολη στον πρίγκιπα Γεώργιο, ο οποίο κατείχε το αξίωμα του ύπατου αρμοστή της αυτόνομης Κρητικής Πολιτείας στα τέλη του 19ου αιώνα.

Το χωριό έχει πολλά δέντρα και στο λιμάνι του οδηγεί ένας γραφικός δρόμος με ευκαλύπτους, ο οποίος ξεκινά από την πλατεία.

Η πόλη έχει εξελιχθεί σε ένα από τα σημαντικότερα παραθεριστικά θέρετρα της βόρειας Κρήτης λόγω της μοναδικής ομορφιάς του τοπίου και της φημισμένης παραλίας της.

Μιας ακτής με λεπτή άμμο και ρηχά νερά που συγκεντρώνει κάθε καλοκαίρι χιλιάδες παραθεριστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είναι χτισμένη σε μια περιοχή με ιδιαίτερα μορφολογικά χαρακτηριστικά αφού συνδυάζει: βουνό, πεδιάδα, ποτάμι, λίμνη (δίπλα στον οικισμό), θάλασσα, άγρια φύση με δάση και καλλιεργήσιμη έκταση με αμπελώνες και ελαιώνες.

Η όμορφη και σπάνια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής οφείλεται στα άφθονα νερά που πηγάζουν από τις εντυπωσιακές κορυφές των Λευκών Ορέων.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο instagram 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗtrue
Προηγούμενο άρθροPower of Love: Απόψε η πρεμιέρα για τον δεύτερο κύκλο του ριάλιτι της αγάπης
Επόμενο άρθροΤρουφάκια από κουραμπιέδες που μας περίσσεψαν!!!