Αρχική ΘΕΑΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Βουβό θέατρο ή κουφαθήκαμε; – Ο Αργύρης Μάρδας παρακολουθεί το “Μπλε” και...

Βουβό θέατρο ή κουφαθήκαμε; – Ο Αργύρης Μάρδας παρακολουθεί το “Μπλε” και “κουφαίνεται”…

49616529_360826554707090_6562400631728898048_n

Αν αγαπάς το θέατρο παρακολούθησε όλα τα επεισόδια της σειράς “The Quest“.

Ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Αργύρης Σ. Μάρδας έχει βαλθεί να βρει τα μικρά θεατρικά διαμάντια και να μας τα παρουσιάσει με έναν νέο, φρέσκο και απολαυστικό τρόπο.

“Ψάχνοντας να βρω το μέλλον του θεάτρου έπεσα πάνω σε μικρά αριστουργήματα και αποφάσισα να σας τα παρουσιάσω. Σας προσκαλώ να έρθετε μαζί μου σε αυτή την αναζήτηση και να τα απολαύσετε μαζί μου γνωρίζοντας αυτούς τους νέους δημιουργούς που θα μας απασχολήσουν σίγουρα και στο μελλον!” Αργύρης Σ. Μάρδας

Λίγα λόγια για το έργο

“Μπλε” του David Negrin στο θέατρο Olvio. Ένα βασικό στοιχείο του θεάτρου είναι ο λόγος. Αλλά είναι; Ο Αργύρης πήγε και παρακολούθησε μια βουβή οικογενειακή παράσταση που αποδεικνύει ότι ο λόγος δεν είναι απαραίτητος στην επικοινωνία. Το “Μπλε” του David Negrin στο θέατρο Olvio. Το Μπλε είναι μια εξαιρετική οικογενειακή βουβή παράσταση για όλες τις ηλικίες. Είναι ένα έργο που μπορούν να την απολαύσουν γονείς και παιδιά και να γεμίσουν εποικοδομητικά μια ώρα με αγωγής της ψυχής, αξίες, γέλιο, ειλικρίνεια και συγκίνηση:

Ο βασικός ήρωας που τον υποδύεται ο εξαιρετικός Παντελής Πάγκαλος είναι ένας νεαρός που έχει τακτοποιήσει την ζωή του μέσα στο άσπρο σπίτι του. Εργασία, ξεκούραση, εργασία, ξεκούραση. Μια μονότονη ζωή, χωρίς συντροφικότητα, αγάπη, τρυφερότητα. Μέσα στο κρύο σπίτι του όμως εμφανίζεται μια γλυκιά κοπέλα που την υποδύεται η χορεύτρια Αναστασία Καπρέτσου και όταν οι δυο τους συναντιόνται όλα αλλάζουν. Η μονοτονία φευγει, η έκπληξη εισέρχεται και η μαγεία συμβαίνει. Η χορεύτρια φέρνει στην μονότονη ζωή του ήρωα την χαρά, την ανεμελιά και την αφέλεια. Και ο ήρωας μαθαίνει να αλλάζει και να βάζει στην ζωή του την αγάπη, την αποδοχή και την τρυφερότητα. Η παράσταση δεν προορίζεται μόνο για παιδιά. Την απολαμβάνει εξίσου και οι ενήλικες με βαθιά νοήματα και αξίες που σπάνια συναντάμε σε τόσο καλά δομημένες παραστάσεις. Το τέλος της παράστασης είναι μια πραγματική έκπληξη, για αυτό το κρατάμε και εμείς κρυφό.

Παρακολουθήστε το 3ο Επεισόδιο της σειράς The Quest και πείτε μας:

1. Έχετε δει κάποια παράσταση που σας έμεινε στο μυαλό και θέλετε να την δούμε και εμείς; 2. Ποιο πιστεύετε οτι είναι το μέλλον του θεάτρου; Ο Αργύρης Μάρδας δεσμεύτηκε να απαντήσει σε όλα τα μηνύματά σας! Για να δούμε…

Παρακολουθήστε το βίντεο στο κινητό σας για μεγαλύτερη απόλαυση…

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Nτέιβιντ Νεγρίν

Σκηνικά-Κοστούμια: Ντέιβιντ Νεγρίν

Υποκριτική διδασκαλία: Άννα Μονογιού

Χορογραφίες: Χριστίνα Φωτεινάκη

Βοηθοί σκηνογράφου: Νάσια Πλέτση

Κατασκευή σκηνικού: Χρήστος Χαμζαλάρης

Ειδικές κατασκευές: Κώστας Γεροδήμος, Παναγιώτης Ζουμπούλης

Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού

Διανομή :Παντελής Πάγκαλος, Αναστασία Καπρέτσου


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΑεροπορικά Εισιτήρια μόνο με 3,92 ευρώ από την RyanAir
Επόμενο άρθροΜε ”άγριες” διαθέσεις η Σοφία: Νέα επιδείνωση από το μεσημέρι