Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Γρίπη: Νεκρό μωράκι 20μηνών! Ο παιδίατρος… τους είχε καθησυχάσει

Γρίπη: Νεκρό μωράκι 20μηνών! Ο παιδίατρος… τους είχε καθησυχάσει

moro1

Σοκαριστικά είναι τα όσα βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας από την Κύπρο, όπου βρέφος 20μηνών έχασε την ζωή του από την γρίπη,σκορπώντας την θλίψη.
Μάλιστα, το μωράκι το είχε δει παιδίατρος κάνοντάς του ένα συγκεκριμένο τεστ, και καθησυχάζοντας τους γονείς πως… δεν υπάρχει λόγος να νοσηλευθεί!

Το γεγονός αυτό αποκαλύπτει ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης που εξέτασε το άψυχο κορμάκι του, και ο οποίος δήλωσε πως “υπήρχαν πιθανότητες να ζήσει, εάν είχε πάει νωρίτερα στο νοσοκομείο”.

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει, ο θavatoς του άτυχου αγοριού προήλθε από πνευμονία με σηψαιμία που προκλήθηκαν από τον ιό της γρίπης Α. «Το παιδάκι είχε ένα ιστορικό μερικών ημερών, τις οποίες παρουσίαζε τη συμπτωματολογία της γρίπης και τα τελευταία εικοσιτετράωρα παρουσίασε επιδείνωση της κλινικής του εικόνας. Δυστυχώς, δεν παραπέμφθηκε αμέσως σε νοσοκομείο και όταν αποφασίστηκε η εισαγωγή του σε νοσοκομείο ήταν ήδη σε κρίσιμη κατάσταση.

Είχε γίνει και ένα ταχύρυθμο τεστ για την εξακρίβωση της παρουσίας της γρίπης Α, το οποίο ήταν αρνητικό. Όταν έγινε το κανονικό τεστ αποδείχτηκε ότι το παιδάκι ήταν μολυσμένο με τη γρίπη Α».

«Ο παιδίατρος τους έστειλε σπίτι»
Ο ιατροδικαστής παράλληλα κάνει έκκληση προς τους γονείς, μόλις δουν τα συμπτώματα της γρίπης στο παιδί τους, να το πάνε αμέσως στο νοσοκομείο και να μην εμπιστευτούν τα απλά τεστ των παιδιάτρων.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗellada
Προηγούμενο άρθροΠαιδάκι 4 Ετών με σύνδρομο Down φροντίζει τα 3 ανάπηρα αδέλφια του και συγκινεί
Επόμενο άρθροΤα Υπέροχα Πλάσματα μετά από 10 χρόνια ζωντανεύουν ακόμη στους δρόμους της Αθήνας