Αρχική TRAVEL Εξορμήσεις Ladies and Gentlemen, welcome to the Donkeysland!

Ladies and Gentlemen, welcome to the Donkeysland!

DONKEY 12

Ισίδωρος, Πεπίτο, Τίγρης, Κωνσταντής…Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ονόματα των χνουδωτών, παιχνιδιάρικων κατοίκων της Γαϊδουροχώρας που βρίσκεται στο Κορωπί. Οι εμπνευστές του όλου εγχειρήματος Τατιάνα Παπαμόσχου και Δημήτρης Στουπάκης, κάθε Σάββατο και Κυριακή υποδέχονται από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα μικρούς και μεγάλους επισκέπτες που έχουν την περιέργεια και την καλή διάθεση να γνωρίσουν από κοντά – πολύ κοντά για την ακρίβεια – τα γαϊδουράκια.

DONKEY 5

Στην είσοδο, επί της υποδοχής η Ευτυχία και η Λεμονιά, κι αυτό όχι τυχαία: είναι τα δύο πιο ήρεμα και κοινωνικά ζώα. Η Ευτυχία έχασε νωρίς τη μαμά της, όμως η  Λεμονιά της συμπαραστάθηκε κι από τότε έγιναν φίλες και μένουν στον ίδιο χώρο. Και οι δύο τα πάνε πολύ καλά με τα μικρά παιδιά, που μπορούν να τη χαϊδέψουν άφοβα και να βουρτσίσουν το τρίχωμά τους.

DONKEY 6

Μετά τις πρώτες συστάσεις, ο Ηλίας με την ήρεμη φωνή του αναλαμβάνει με υπομονή να μας δώσει πολλές λεπτομέρειες σχετικά με την ιστορία του κάθε ζώου καθώς και για τις συνήθειές τους εν γένει.

DONKEY 7

Λίγο πιο κάτω ο Ισίδωρος, ένα σκούρο καστανό γαϊδουράκι που μας ήρθε από τη Γαλλία. Ο Ισίδωρος που έχει το πιο απαλό τρίχωμα απ’ όλους, έφτασε στην Αθήνα με τα πόδια μαζί με τον ιερέα Lucien Converset στο πλαίσιο μιας πορείας ειρήνης.

DONKEY 8

Ο Τίγρης ονομάστηκε έτσι χάρη στην εκπληκτική δύναμη και ανθεκτικότητά του, αφού για πολλά χρόνια ο παλαιότερος ιδιοκτήτης του τον επιβάρυνε με πολλά κιλά, κάτι που – ευτυχώς γι’ αυτόν – δεν θα χρειαστεί να ξαναζήσει.

DONKEY 9

Ο λευκός Κωσταντής είναι κι αυτός από εκείνα τα γαϊδουράκια που φέρουν πάνω τους τα σημάδια της σκληρής νοοτροπίας της ελληνικής επαρχίας σχετικά με τη χρήση των συγκεκριμένων ζώων, αλλά κατάφερε να ενταχτεί στο νέο του σπίτι.

DONKEY 10

Η Γαϊδουροχώρα δεν φτιάχτηκε απλώς και μόνο για μια ευχάριστη σαββατιάτικη βόλτα. Φτιάχτηκε για να καταλάβουν οι άνθρωποι ότι τα γαϊδούρια είναι πολύ παρεξηγημένα πλάσματα: δεν είναι τα ζώα-μεταφορείς που φορτώνονται με το ζόρι αναλαμβάνοντας τις βαριές δουλειές για χάρη των ανθρώπων. Είναι ζώα κοινωνικά, συντροφικά, με μεγάλη υπομονή κι ακόμα μεγαλύτερη περιέργεια και διάθεση για παιχνίδι. Κι ας μην ξεχνάμε ότι η ενασχόληση με αυτό το τρυφερό ζώο (υποστηρικτική θεραπεία με γαϊδουράκια) έχει αποδειχτεί ότι βοηθά ψυχολογικά άτομα με διάφορες αναπηρίες.  Μάλιστα, ο χώρος αυτός αποτελεί το μοναδικό κέντρο ονοθεραπείας στην Ελλάδα.

DONKEY 11

DONKEY 4

Στο κτήμα το σκηνικό συμπληρώνουν αρκετές κότες και πάπιες. Δύσκολο να τις εντοπίσεις και να τις πλησιάσεις, αφού περιφέρονται παντελώς ελεύθερες, όπως ακριβώς θα ήταν μέσα στη φύση.

DONKEY 13

Στα έξτρα το Donkey Trekking με πεζοπορία δίπλα – και όχι πάνω – στα γαϊδουράκια ανάμεσα σε μονοπάτια με εικόνες και μυρωδιές που χαλαρώνουν νου και σώμα.

Πάρτε λοιπόν από το χέρι τα παιδιά σας ή κάποιο άλλο αγαπημένο σας πρόσωπο, οπλιστείτε με θετική διάθεση και απολαύστε έναν συγκερασμό φύσης, γνώσης και ψυχαγωγίας.

Δημοσιογραφική κάλυψη και φωτογραφίες: Σωτηρία Κακαγιά


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΗ Βικτώρια Καρύδα γιόρτασε τα γενέθλια της, Δείτε την φωτογραφία
Επόμενο άρθροΠατέρας Ξάπλωσε Πάνω Στο 2 Ετών Αγοράκι Του Και Το Έσωσε Από Τις Σφαίρες Του Μακελάρη Της Νέας Ζηλανδίας
Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικών-Ψυχολογίας) και συνέχισε τις σπουδές της στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών «γλωσσολογία». Συνεργάστηκε με ιστοσελίδες Εναλλακτικής Δράσης και Ψυχολογίας στον τομέα της μετάφρασης και με τις καλλιτεχνικές ιστοσελίδες Mindradio, Culturenow και Fermou-Art στον τομέα κριτικής θεάτρου, κινηματογράφου και βιβλίου. Πλέον αρθρογραφεί στο περιοδικό Koita Magazine.