Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΘΡΑ Αύριο θα βολτάρουν τα vintage τρόλεϊ στον Πειραιά -Δείτε γιατί

Αύριο θα βολτάρουν τα vintage τρόλεϊ στον Πειραιά -Δείτε γιατί

IMG_9199
Φωτογραφίες: Γεράσιμος Δομένικος / FOSPHOTOS

Οι εργαζόμενοι των Σωματείων του Ο.ΣΥ. πιστεύουν πως η διατήρηση της μνήμης μέσα από την τεχνολογία άλλων εποχών είναι μια σημαντική κι ενδιαφέρουσα ιστορική καταγραφή.

Έτσι, τα τελευταία χρόνια, κάθε Κυριακή των Βαΐων, οι κάτοικοι της Καστέλλας βγαίνουν στα μπαλκόνια τους κι απλώνονται στα στενά για να παρακολουθήσουν μια βόλτα με μέσα μαζικής μεταφοράς που έχουν αποσυρθεί από τους δρόμους τόσο του Πειραιά όσο και της Αθήνας.

Από τη δεκαετία του ’50, η Αδελφότητα Τροχιοδρομικών Υπαλλήλων Πειραιώς συγκεντρωνόταν σε πιο κλειστό κύκλο πριν την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας. Πλέον, σε συνεργασία με τα Σωματείο Εργαζομένων Ο.ΣΥ. ΑΕ (πρώην ΗΛΠΑΠ) καλούν όσους γοητεύονται από τα οχήματα του παρελθόντος στην καθιερωμένη γιορτή που ξεκινάει από ένα παλιό αμαξοστάσιο.

Κάθε χρόνο, οι πρώην εργαζόμενοι, οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και οι αθεράπευτοι εραστές του vintage σε κάθε του έκφραση πριν συγκεντρωθούν στο αμαξοστάσιο του Νέου Φαλήρου προηγείται εκκλησιασμός και αρτοκλασία στον ναό της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στο Μικρολίμανο, συνεχίζοντας την παράδοση της Αδελφότητας.

Μόλις το ρολόι δείξει 10:00 και για την επόμενη μιάμιση ώρα οι διοργανωτές της ιστορικής βόλτας τρατάρουν -όπως κάθε χρόνο- τους επισκέπτες τους καφέ και γλυκό, και στη συνέχεια τους επιτρέπουν να μπουν μέσα στα οχήματα προκειμένου να φωτογραφήσουν αυτά τα μουσεία που στέκονται πάνω σε ρόδες.

Τα πρώτα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα ήρθαν από την Ιταλία. Το μηχανικό μέρος τους ήταν κατασκευής των εργοστασίων FIAT και το ηλεκτρικό της C.GE (Compania Generale di Elettricità). Η χωρητικότητα τους ήταν μόλις 28 καθήμενοι επιβάτες κι άλλοι 28 όρθιοι.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗpopaganda.gr
Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Πέταξε τη γυναίκα από το αυτοκίνητο μπρος στα μάτια των παιδιών τους
Επόμενο άρθροΗράκλειο: Θρήνος για την 21χρονη Κωνσταντίνα που χάθηκε τα ξημερώματα στο τροχαίο