Αρχική LIFESTYLE Deco Παλιά αρχοντικά -στολίδια της Αθήνας που έγιναν cafe!

Παλιά αρχοντικά -στολίδια της Αθήνας που έγιναν cafe!

c25f2ba7ccf77ae4e30931404db51221

Αρχοντικά κτίρια της πάλαι ποτέ Αθήνας, που κουβαλούν υπέρογκη ιστορία και μνήμες από το παρελθόν, μεταμορφώθηκαν σε γουστούζικα καφέ κι εντυπωσιάζουν!

Άλλοι αποτελούν ήδη θαμώνες τους, ενώ άλλοι σίγουρα έχετε περάσει απ’έξω, αλλά δεν τα έχετε προσέξει. Συνδυάζουν την υψηλή αισθητική, με την ιστορία και τον πολιτισμό.

 

Menta Cafe (Aγίων Θεοδώρων 5, Κηφισιά- Τηλ. 21 0808 0193)

c25f2ba7ccf77ae4e30931404db51221

Tο μαγαζί αυτό κουβαλά πάνω του μια τεράστια ιστορία, καθώς εδώ περνούσε τα καλοκαίρια των τελευταίων χρόνων της ζωής του, ο σπουδαίος μας ποιητής Άγγελος Σικελιανός. Όπως προδίδει και το όνομά του (Μenta) το μαγαζί έχει μια φρέσκια διάθεση εντός αλλά κι εκτός, στην πολλά υποσχόμενη αυλή του με τα ξύλινα τραπεζάκια και το δροσερό αεράκι της άνοιξης να μας κρατάει συντροφιά. Στο εσωτερικό του μαγαζιού η διακόσμηση παραπέμπει σε κάποιο καφέ στο κέντρο του Παρισιού. Δίχως υπερβολές στα χρώματα και τα έπιπλα, αποτελεί έναν πολύ φιλόξενο και ζεστό χώρο. Άλλωστε καθημερινά υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται από την άλλη άκρη της Αθήνας για να πιουν το καφεδάκι τους εδώ και να απολαύσουν την υπέροχη αύρα του μαγαζιού. Μια μικρή απόδραση εντός πόλης, θα έλεγε κανείς.

Philos (Σόλωνος 32,, Κολωνάκι – Τηλ. 2103619163)

ca2971909a366c5c93413d8f17af38b1

Κι έπειτα σου λένε ότι τα σπουδαία ιστορικά κτίρια της Αθήνας, μένουν ανεκμετάλλευτα. Ευτυχώς δεν συνέβη κάτι ανάλογο με το Philos. Ένα πολυχώρος τέχνης, πολιτισμού, με περιοδικές εκθέσεις, ένα urban εστιατόριο -καφέ με γεύσεις που θα σε συναρπάσουν, αλλά και ένα μαγαζί με γούστο, όπου μπορείς να ψωνίσεις αγαπημένα σου ρούχα κι αξεσουάρ.  Mην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τα νόστιμα πιάτα με βάση το αυγό, καθώς αποτελούν τη μεγάλη αγάπη του μαγαζιού. Θα το λατρέψετε!

Balthazar ( Τσόχα 27 και Βουρνάζου, Αμπελόκηποι – Τηλ. 2106441215)

σσ

Κι άφησα για το τέλος, ένα από τα ιστορικότερα κτίρια της πόλης, καθώς λειτουργεί από το 1973 παρακαλώ. Λίγοι γνωρίζουν ότι εδώ έζησε η σπουδαία ηθοποιός Κυβέλη Ανδριανού. Η διακόσμηση του παραπέμπει  σε βασιλικό ανάκτορο. Υποβλητικός φωτισμός, καταπράσινος κήπος, σαν βγαλμένος από παραμύθι, εντυπωσιακά πιάτα και δροσερά κοκτέιλ, που θα σας συναρπάσουν! Ένας επίγειος παράδεισος στο κέντρο της Αθήνας!

 

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΔείτε πώς είναι σήμερα οι «μοναδικές αγάπες» του Μάνθου από το Κωνσταντίνου και Ελένης
Επόμενο άρθροΚωνσταντίνος Αγγελίδης: Δυσάρεστες οι εξελίξεις για την υγεία του