Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΘΡΑ Μία διαφορετική υποψηφιότητα -πρότυπο για τη νέα γενιά!

Μία διαφορετική υποψηφιότητα -πρότυπο για τη νέα γενιά!

53902813_1227800197373954_1282895001759514624_n

Ο Αριστείδης Μήτσιος είναι ένας νέος με όραμα κι αγάπη για την εκπαίδευση.
Είναι 25 ετών, με σπουδές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών,στο τμήμα Μαθηματικών.


Ως νέος άνθρωπος, στη ζωή του κυριαρχεί το ήθος,η δύναμη και η ανιδιοτέλεια. Γι’αυτό το λόγο,από το 2012-2013 προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες του στο κοινωνικό φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων με διδασκαλεία μαθηματικών Γ’ Λυκείου.

​Αεικίνητος όμως, συνεχίζει την εθελοντική του προσφορά από 2013 μέχρι και σήμερα, διδάσκοντας μαθηματικά σε παιδιά Γυμνασίου-Λυκείου στο δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού.

Κινητήριος δύναμη όπως συχνά δηλώνει, είναι για τον ίδιο η προσφορά στα παιδιά, γι’ αυτό δεσμεύεται έμπρακτα να στηρίξει τους στόχους και πάνω απ’όλα τα όνειρά τους.

Είναι υποψήφιος τοπικός σύμβουλος στο Δήμο Αγίων Αναργύρων -Καματερού με το συνδυασμό ”Καθαρή Πρόταση” του Σταύρου Τσίρμπα.

Ακολουθεί το κείμενο του, με αφορμή την εθελοντική του δράση στην εκπαίδευση:

                     Ο εθελοντισμός αίτημα και ανάγκη των καιρών μας

Ζώντας σε μια εποχή που τα προβλήματα διαρκώς αυξάνονται, στην εποχή του υλικού ευδαιμονισμού και του ατομικισμού, επικρατεί η τάση να αξιολογούνται όλα σύμφωνα με την χρηματική τους αξία. Όχι όλα. Όχι ο εθελοντισμός.
Ο εθελοντισμός αποκτά ιδιαίτερη αξία και πλέον αποτελεί αίτημα και ανάγκη των καιρών μας, αφού προσφέρει χωρίς να αναμένει υλικά ανταλλάγματα. Αποτελεί δε, τον δείκτη τού πολιτισμού μιας κοινωνίας.

« Προσφέρω, βοηθώ, μοιράζομαι, συμπονώ και συμπάσχω, συμπαραστέκομαι…», αυτά είναι τα ρήματα δράσης ενός εθελοντή. Παράλληλα, όμως: «Αισθάνομαι χρήσιμος, αποκτώ εμπειρίες, συμβάλλω σε ένα καλύτερο μέλλον, νιώθω άνθρωπος, ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.», αυτά είναι τα κέρδη ενός εθελοντή.

Κάποιος μπορεί να διερωτηθεί για ποιο λόγο είμαι τα τελευταία 7 συναπτά έτη, εθελοντής καθηγητής στο κοινωνικό φροντιστήριο Αγίων Αναργύρων- Καματερού. Συνειδητοποίησα πόσα πολλά έχω κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια. Για όλα όσα έχω αποκομίσει, θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στα παιδιά που μου εμπιστεύτηκαν τα όνειρα τους και με άφησαν να γίνω κομμάτι του μέλλοντος τους.

«Οι μόνοι ανάμεσά μας που θα’ ναι στ’ αλήθεια ευτυχισμένοι είναι αυτοί που θα έχουν ψάξει και θα έχουν βρει πώς να βοηθούν τους άλλους». Albert Schweitzer

 

 

Καλή επιτυχία Αριστείδη! Σίγουρα η νέα γενιά χρειάζεται ανθρώπους με όραμα, ενσυναίσθηση, ψυχή, θάρρος και σοβαρότητα! Κι εσύ τα πληρείς και με το παραπάνω!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΝέες φωτογραφίες από τα γυρίσματα του Λόγω Τιμής στα Κύθηρα
Επόμενο άρθροΠέθανε ο θρυλικός μασίστας Σαμψών