Σοκολατένια Μους διαίτης. Αρωματική, απαλή κι αφράτη μους σοκολάτας! Είναι απίστευτο ότι είναι διαίτης κι έχει τόσο πλούσια γεύση.
Υλικά για 4 μερίδες
- 6 κουταλιές της σούπας κακάο
- 6 κουταλιές της σούπας stevia
- 1 φλυτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 10 φύλλα ζελατίνης για ζαχαροπλαστική
- 2 βανίλιες
- 2 κουταλιές λικέρ της αρεσκείας σας
- Τριμμένη κουβερτούρα ή λίγη τρούφα για το πασπάλισμα προαιρετικά.
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τη ζελατίνη καλά σε μπωλ με λίγο κρύο νερό για 5 λεπτά. Όταν μαλακώσει, ρίχνουμε το νερό και τη ζελατίνη σε κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κακάο. Ανακατεύουμε συνεχώς γρήγορα και το αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα σε βαθύ μπωλ.
- Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
- Περιμένουμε λίγο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το βάζουμε για 1 ώρα περίπου στο ψυγείο να σφίξει.
- Βγάζουμε από το ψυγείο και χτυπάμε τη μους στο μίξερ για 3 με 4 λεπτά δυνατά. Προσθέτουμε τις βανίλιες και το λικέρ και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει.
- Μοιράζουμε σε 4 μπωλάκια ή γυάλινα ποτήρια και πασπαλίζουμε με λίγη τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα.
- Μπορούμε να το ξαναβάλουμε στο ψυγείο για 5 λεπτά να πήξει λίγο ακόμη.
Καλή σας απόλαυση!
Οι θερμίδες είναι 260 ανά μερίδα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;
Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…
Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…
Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ
Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια
Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!
Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !