Το Apple Crisp, είναι ένα είδος “ανάποδης μηλόπιτας” (apple crumble) είναι το πιο δημοφιλές γλυκό για το 2017 αφού αναζητήθηκε πιο πολύ στο google. Θέλετε να μάθετε να το φτιάχνετε; Είναι πραγματικά πολύ εύκολο.
Υλικά συνταγής
6 φλ. μήλα ξεφλουδισμένα κομμένα σε φέτες
1 κουταλάκι φλούδα λεμονιού τριμμένη
1 κουταλάκι φλούδα πορτοκαλιού τριμμένη
100 ml κονιάκ
Μισό κουταλάκι κανέλα
1 φλ. ζάχαρη
3/4 φλ. αλεύρι
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/2 φλ. βούτυρο
3/4 φλ. καρύδια σε κομματάκια
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τα μήλα και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε την κανέλα, το κονιάκ, τη φλούδα του λεμονιού και του πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το βούτυρο και χτυπάμε με το μπλέντερ μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέτουμε τα καρύδια σε κομμάτια και περιχύνουμε το μείγμα στο ταψί με τα μήλα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα. Σερβίρουμε με σαντιγί ή παγωτό.
Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.