Σήμερα σας έχω μια πίτα εμπνευσμένη από την νόστιμη πιπερίτσα και την παραδοσιακή συνταγή της Φλώρινας για πιπερόπιτα.
Υλικά Συνταγής
1 πακ. Φύλλο χωριάτικο
Γεμιση:
2 πιπεριες από κάθε χρώμα
2 πρασα
4 Κρεμμυδακια
1 ματσάκι Άνηθο
1/2 ματσακι μαϊντανό
3 αυγα
400 gr φετα πικάντικη
250 gr edam
2 πιπεριες από κάθε χρώμα
2 πρασα
4 Κρεμμυδακια
1 ματσάκι Άνηθο
1/2 ματσακι μαϊντανό
3 αυγα
400 gr φετα πικάντικη
250 gr edam
Εκτέλεση
Κόβουμε όλα τα λαχανικά… ( τις πιπεριές σε μπαστουνάκια) τα Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαραθούν λίγο και τα αποσύρουμε από την φωτιά…. αν δούμε ότι έχουν βγάλει πολλά υγρά σουρώνουμε σε μια Λεκανίτσα. Μετά προσθέτουμε τα αυγά , τα τυριά και ανακατεύουμε καλά …. Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε 3 φύλλα κάτω, ρίχνουμε την γέμιση και βάζουμε άλλα 3 φύλλα πάνω λαδώνοντας εναλλάξ… κόβουμε σε κομμάτια (όχι μέχρι κάτω) ραντίζουμε με νερό και λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 40-45 ‘ και έτοιμη.