Η σιροπιαστή, αφράτη πατσαβουρόπιτα με πορτοκάλι φτιάχνεται πιο γρήγορα απ’ ότι τρώγεται. Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου.
Πορτοκαλόπιτα με σιρόπι
- Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
- Χρόνος εκτέλεσης: 1 ώρα
- Συνολικός χρόνος: 1 ώρα, 15 λεπτά
- Μερίδες: 10
- Θερμίδες: 280
Υλικά
- 1 συσκευασία φύλλο κρούστας
- 4 αυγά μεγάλα
- 400 γρ. ζάχαρη
- 2 πορτοκάλια μεγάλα (χυμό και ξύσμα)
- 300 γρ. γιαούρτι
- 2 κ.γλ. βανίλια
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 200 ml ηλιέλαιο
- 1,5 φλιτζ. νερό
- 1 ξυλάκι κανέλα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Kόβουμε τα φύλλα κρούστας σε μέτριες λωρίδες.
- Στο μίξερ χειρός χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά και 200 γρ. ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Προσθέτουμε χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα το γιαούρτι, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ.
- Αφού αναμειχθούν τα υλικά προσθέτουμε στο τέλος το ηλιέλαιο.
- Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε λίγα λίγα τα κομμάτια από φύλλα κρούστας, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
- Μεταφέρουμε το μείγμα της πορτοκαλόπιτας σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για περίπου μια ώρα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι:
Σε κατσαρόλα βάζουμε 200 γρ. ζάχαρη, το νερό, τον χυμό πορτοκαλιών και την κανέλα σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά. Περιχύνουμε την κρύα πορτοκαλόπιτα με σιρόπι καυτό ή το ανάποδο.
Δείτε το αναλυτικό βίντεο:
Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.
Διαβάστε ακόμη:
Σοκολατάκια με Oreo με 3 υλικά για την ημέρα του αγίου Βαλεντίνου
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;
Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…
Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…
Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ
Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια
Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!
Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !