Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ 9+1 πράγματα στο σπίτι σας που δεν φαντάζεστε πόσο βρώμικα είναι

9+1 πράγματα στο σπίτι σας που δεν φαντάζεστε πόσο βρώμικα είναι

photo-1502672260266-1c1ef2d93688

Μην πανικοβληθείτε!

Πιθανόν να θεωρείτε τον εαυτό σας έναν αρκετά καθαρό άνθρωπο. Καθαρίζετε συχνά το μπάνιο, πλένετε τα πιάτα και σφουγγαρίζετε συνεχώς.

Αλλά η αλήθεια είναι πως η τουαλέτα σας δεν είναι το πιο βρώμικο σημείο στο σπίτι σας. Δεν φαντάζεστε ποια είναι τα πραγματικά βρώμικα αντικείμενα. Από ξύλα κοπής μέχρι ο υπολογιστής μέχρι τα πλυμμένα σας ρούχα, τα πράγματα που χρησιμοποιείτε καθημερινά είναι γεμάτα με βακτήρια.

Μάλιστα, μερικά από τα πράγματα στο σπίτι σας που ξεχνάτε να καθαρίσετε μπορούν να μεταφέρουν γρίπη, ιούς, αλλά και επικίνδυνα βακτήρια. Πριν όμως πανικοβληθείτε, μόλις μάθετε ποια είναι αυτά θα έχετε το νου σας να τα καθαρίζετε και έτσι θα περιορίσετε κατά πολύ τη βρωμιά στο σπίτι σας.

1. Το κινητό σας

Το κινητό σας είναι το πιο βρώμικο αντικείμενο που έχετε. Μάλιστα, σύμφωνα με το The Health Site είναι πιο βρώμικο από την τουαλέα σας. Για να το καθαρίσετε, χρησιμοποιείστε ένα μαντηλάκι με οινόπνευμα καθημερινά.

2. Το πληκτρολόγιο του υπολογιστή

Εκτός από το κινητό σας, ο υπολογιστής είναι κάτι που πιθανόν χρησιμοποιείτε κάθε μέρα. Και πολλοί άνθρωπο δεν καθαρίζουν ποτέ το πληκτρολόγιό τους. Μία έρευνα του CBT Nuggets αποκαλύπτει πως το πληκτρολόγιό σας είναι 20.000 φορές πιο βρώμικο από την τουαλέτα σας. Γι’ αυτό καθαρίζετέ το, όπως και το ποντίκι του υπολογιστή, καθημερινά.

3. Τα χερούλια στις πόρτες

Είτε στο σπίτι, είτε στη δουλειά, είναι σχεδόν αδύνατον να αποφύγετε να πιάσετε ένα χερούλι αν θέλετε να πάτε από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Τα χερούλια συχνά αγνοούνται στο καθάρισμα. Ωστόσο, είναι πηγές βακτηρίων ιδιαίτερα σε δημόσια κτίρια. Όταν καθαρίζετε, λοιπόν, μην ξεχνάτε τα χερούλια στις πόρτες, στο ψυγείο, στον φούρνο και στο microwave.

4. Το μαξιλάρι σας

Η Daily Mail αναφέρει πως ο Dr. Arthur Tucker περιγράφει τα μαξιλάρια ως βιολογικό κίνδυνο, αφού είναι γεμάτα από νεκρά κύτταρα, μικρόβια και ακάρεα σκόνης. Ωστόσο, μην ξεχνάτε ποτέ να πλένετε τα μαξιλάρια σας.

5. Το ξύλο κοπής

Μία έρευνα του Reader’s Digest αναφέρει πως το μέσο ξύλο κοπής περιλαμβάνει 200 φορές περισσότερα περιττώματα από την τουλέτα.

6. Τα πλυμένα ρούχα

Λίγα πράγματα είναι πιο αναζωογονητικά από τα φρεσκοπλυμένα ρούχα. Ωστόσο, στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου καθαρά. Ο λόγος; Το πλυντήριό σας. Προτείνεται να το καθαρίζετε με χλωρίνη τουλάχιστον μία φορά τον μήνα, αφού εξαιτίας του ότι τα πλυντήρια είναι σχεδόν βρεγμένα, συγκεντρώνουν πολλά βακτήρια.

7. Τα χαλιά

Ένας μέσος όρος από 200.000 βακτήρια ζουν σε κάθε τετραγωνικό ενός χαλιού, δηλαδή 700 περισσότερα από την τουαλέτα σας. Γι’ αυτό πρέπει να καθαρίζετε τα χαλιά σας τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο.

8. Η τσάντα σας

Η τσάντα σας είναι 10 φορές πιο βρώμικη από την τουαλέτα της δουλειάς σας, σύμφωνα με το Reader’s Digest. Ο λόγος είναι επειδή πολύ συχνά την αφήνουμε στο πάτωμα ή στα ΜΜΜ. Όσο μπορείτε, λοιπόν, μην την αφήνετε στο πάτωμα και προπαθείστε να την καθαρίζετε στο κάτω μέρος για να μην μεταφέρετε βακτήρια μέσα στο σπίτι σας.

9. Η οδοντόβουρτσα

Αν δεν θυμάστε την τελευταία φορά που πλύνατε το ποτήρι που βάζετε την οδοντόβουρτσά σας, τότε δεν το πλένετε αρκετά συχνά. Μία έρευνα του NSF International βρήκε πως τα ποτήρια που βάζουμε τις οδοντόβουρτσες περιλαμβάνουν επικίνδυνα βακτήρια και γι’ αυτό πρέπει να τα καθαρίζουμε συχνά.

10. Το σφουγγάρι των πιάτων

Ενώ μπορείτε να πλένετε τα πιάτα σας ανελλιπώς, αν τα πλένετε με βρώμικο σφουγγάρι είναι σαν να μην τα πλένετε καθόλου. Σύμφωνα με το TIME, το σφουγγάρι είναι το πιο βρώμικο αντικείμενο στο σπίτι σας και περιλαμβάνει εκατομμύρια βακτήρια. Επίσης, σύμφωνα με το NSF International οι κουζίνες έχουν πιο πολλά μικρόβια από τα μπάνια. Γι΄αυτό να αλλάζετε συχνά το σφουγγάρι της κουζίνας σας και ποτέ να μην σκουπίζετε τον πάγκο με αυτό.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμη:

Συνταγή για σπρέι, που θα κάνει τον καναπέ σου να μυρίζει τέλεια


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗjenny.gr
Προηγούμενο άρθροΜόλις κυκλοφόρησε το πρώτο trailer της ταινίας Mary Poppins Returns
Επόμενο άρθροΧουνκιάρ μπεγιεντί
error: Content is protected !!