Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Φένια Ζαχαρίου:”Όταν συνειδητοποίησα ότι οι επιλογές μου στο χώρο δε με ικανοποιούν,...

Φένια Ζαχαρίου:”Όταν συνειδητοποίησα ότι οι επιλογές μου στο χώρο δε με ικανοποιούν, αναζήτησα άλλες διεξόδους”

88212645_3044482068915648_1295460027368210432_n(1)

Η Φένια Ζαχαρίου μιλάει στο Koitamagazine.gr και στον Πάνο Σταματόπουλο για την φετινή της συνεργασία επί σκηνής με την Πέγκυ Ζήνα, για την στήριξη της σε καλλιτεχνικό και προσωπικό επίπεδο, για το τι θα την κάνει να πει το ναι σε μια δουλειά αλλά και για τον διαγωνισμό της Εurovision και για την επιθυμία της να βρεθεί τα επόμενα χρόνια σε αυτόν.

thumbnail_74407901_10157212540286996_5094057085386096640_o

Τη φετινή νυχτερινή σεζόν ο κόσμος σε απόλαυσε στο πλευρό της Πέγκυ Ζήνα σε ένα πρόγραμμα που κέρδισε τη νυχτερινή Αθήνα μαζί με τους Jeunes Premiers, το Μιχάλη Μόσχου και Dj set τον George Klo στο Φως στο Γκάζι. Τι έχεις αγαπήσει πιο πολύ στο φετινό μουσικό ταξίδι;

Ότι και να πω για το πόσο χαρούμενη είμαι φέτος για αυτή τη συνεργασία θα είναι λίγο. Η μουσική και το τραγούδι ήταν πάντα η αγάπη μου αλλά πρώτη φορά μου δόθηκε η ευκαιρία να «κολυμπήσω» στα βαθιά αυτής της σκηνής, καθώς προέρχομαι απ’ το χώρο του θεάτρου και του musical. Είμαι αληθινά τυχερή που έχω αυτούς του συνεργάτες και ειδικά την Πέγκυ Ζήνα η οποία είναι μια τραγουδίστρια με σπουδαία φωνή και ένας υπέροχος άνθρωπος. Οι Jeunes Premiers (Γιάννης Βογιατζής, Λάμπης Κουντουρόγιαννης, Αντώνης Χατζηκωνσταντής, Αλέξης Λαμπρόπουλος) είναι τα αγόρια μου τα καταπληκτικά που τα έχω λατρέψει, με έχουν στηρίξει απ’ την αρχή και έχουμε «δέσει» φοβερά μεταξύ μας! Από το Νοέμβριο που ξεκινήσαμε περιμένω με ανυπομονησία κάθε φορά να έρθει το σαββατοκύριακο! Εκτός απ’ την ίδια τη δουλειά που τη λατρεύω – η ενέργεια και ο ενθουσιασμός όταν βρίσκομαι πάνω στη σκηνή δεν περιγράφονται – έχουμε γίνει μια παρέα κι αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Πώς είναι να συνεργάζεσαι με την Πέγκυ Ζήνα επί σκηνής; Υπάρχει κάποια συμβουλή που έχεις κρατήσει από την ίδια και σε συντροφεύει μέχρι και σήμερα;

Η Πέγκυ Ζήνα είναι μια καταπληκτική τραγουδίστρια και επαγγελματίας με όλη τη σημασία της λέξης. Είναι άνθρωπος που θα έρθει να σε συμβουλεύσει από μόνη της και θα σε βοηθήσει σε ότι χρειαστείς. Σου δίνει χώρο, σε αναγνωρίζει, σε στηρίζει. Είναι πάντα ευχάριστη και στη σκηνή με προσέχει πολύ. Το χειμώνα όταν αρρώστησα και προσπαθούσα να βρω τρόπο να καταφέρω να τραγουδήσω, την πήρα τηλέφωνο μέσα στο άγχος κι εκείνη πολύ ήρεμη με καθησύχασε λέγοντάς μου τι κάνει η ίδια σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Φυσικά άκουσα τις συμβουλές της και όλα κύλησαν ομαλά.

fos (1)

fos (66)

Βρίσκεσαι σε ένα χώρο που την τελευταία δεκαετία η κρίση και η ανασφάλεια είναι συνήθη φαινόμενα. Είναι εύκολο να κάνεις τη δουλειά που αγαπάς δίχως να πραγματοποιήσεις εκπτώσεις στην ποιότητά της;

Νομίζω πως δυστυχώς όχι. Δεν είναι καθόλου εύκολο. Θα πω το κλασικό αλλά εντελώς αληθινό, ότι χρειάζεται θυσίες. Εάν δε θες να κάνεις εκπτώσεις, θα αναγκαστείς να κάνεις κι άλλα πράγματα παράλληλα τα οποία ενδεχομένως να μην αγαπάς τόσο (ίσως κ καθόλου). Έχω πέσει στην παγίδα παλαιότερα να κάνω συμβιβασμούς στο θέατρο, συμμετέχοντας σε δουλειές που δεν ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα ή δεν ήταν με τους όρους που θα ήθελα γιατί δεν είχα άλλη επιλογή. Όταν κατάλαβα ότι θέλω να έχω την επιλογή, και να μην συμβιβάζομαι, τότε βρήκα τρόπο να μην εξαρτώμαι μόνο από αυτό για να μπορώ να λέω τα «όχι» – και τα «ναι» αντίστοιχα – έχοντας τα σωστά (για μένα) κριτήρια.

Σήμερα η Φένια με τι νιώθει πληρότητα στη δουλειά της; Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που εξετάζεις για να πεις το ναι σε κάτι καινούριο;

Το συναίσθημα μου όταν βρίσκομαι σε δουλειά που αγαπώ πλησιάζει πολύ αυτό του ερωτευμένου. Η διάθεση, η ανυπομονησία, η ενέργεια, η χαρά, η αισιοδοξία, το χτυποκάρδι. Είναι – περίπου – τα ίδια για μένα. Αυτό συμβαίνει όταν είμαι σε δουλειές που με πάνε ένα βήμα παραπάνω. Καλλιτεχνικά, επαγγελματικά, σαν άνθρωπο. Όταν νιώθω ότι αναγνωρίζεται η δουλειά μου, ο κόπος μου κ οι δυνατότητές μου. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να συνεργάζομαι με ανθρώπους που εκτιμώ και θαυμάζω. Αυτό ίσως να είναι απ’ τα πρώτα πράγματα που κοιτάω.

Βρισκόμαστε 2 μήνες πριν το φετινό διαγωνισμό της Eurovision στην Ολλανδία με τη Στεφανία και μια dream team συνεργατών στην ελληνική συμμετοχή. Στο μέλλον θα ήσουν θετική σε μια αντίστοιχη πρόταση ώστε να βρεθείς σε αυτό το διαγωνισμό;

Στο φετινό διαγωνισμό λαμβάνουν μέρος στην ελληνική συμμετοχή πολλοί φίλοι μου χορευτές με τους οποίους συνεργάστηκα το προηγούμενο καλοκαίρι στο θέατρο Άλσος στο «Δικό μας Σινεμά», όπως βέβαια και ο μοναδικός Φωκάς Ευαγγελινός. Εύχομαι να το ευχαριστηθούν και μακάρι να πάμε πολύ καλά! Όσο για μένα, ναι, φυσικά θα ήμουν θετική σε τέτοια πρόταση. Είναι πολύ κοντά σε μένα και στο είδος μουσικής που μπορώ να υποστηρίξω. Έχω pop φυσιογνωμία και pop φωνή, το γνωρίζω και μου αρέσει πολύ. Επίσης είμαι σίγουρη ότι μια τέτοια εμπειρία θα είναι μοναδική.

thumbnail_jpf67

Αν τα δεδομένα στο χώρο κάποια στιγμή δε σε ικανοποιούσαν 100% σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο, θα έκανες μια παύση από τα πράγματα, αναζητώντας μια νέα επαγγελματική διαδρομή;

Όπως ανέφερα παραπάνω, όταν συνειδητοποίησα ότι οι επιλογές μου στο χώρο δε με ικανοποιούν, αναζήτησα άλλες διεξόδους. Ευτυχώς άκουσα τους γονείς μου και εκτός των θεατρικών και μουσικών σπουδών μου, αποφοίτησα από την Αγγλική Φιλολογία, οπότε όταν χρειάστηκε φάνηκε ιδιαίτερα χρήσιμη. Εδώ και κάποια χρόνια λοιπόν διδάσκω αγγλικά παράλληλα με οτιδήποτε καλλιτεχνικό κάνω και προς το παρόν συνεχίζω κανονικά.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Εν όψει των διαφόρων θεμάτων που επικρατούν αυτή τη στιγμή στη χώρα μας δεν είναι τίποτα σίγουρο δυστυχώς. Υπάρχουν προτάσεις για κάποια lives μαζί με τους Jeunes Premiers, όπως επίσης και με όλο το σχήμα με την Πέγκυ Ζήνα. Είμαι και σε συζητήσεις για τον επόμενο χειμώνα, αλλά δεν είναι τίποτα ανακοινώσιμο ακόμα. Θα σας κρατήσω ενήμερους!

fos (42)

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΣαν σήμερα έφυγε η αγαπημένη μας Ευαγγελία Σαμιωτάκη
Επόμενο άρθροΑντώνης Βλάχος:”Απολαμβάνω το μουσικό θέατρο,για να είμαι ειλικρινής το κάνω αβίαστα , ρεαλιστικά και με πλήρη συνείδηση!”