Αρχική LIFESTYLE Health Κορωνοϊός: “Η πανδημία μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δύο χρόνια”

Κορωνοϊός: “Η πανδημία μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δύο χρόνια”

corona

Κορωνοϊός: “Η πανδημία μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δύο χρόνια”. Μια ανησυχητική ανακοίνωση έκανε το επιδημιολογικό ινστιτούτο της Γερμανίας «Ρόμπερτ Κοχ». Αναφέροντας πως η πανδημία του κορωνοϊού μπορεί να χρειαστεί μέχρι και δύο χρόνια μέχρι να ολοκληρώσει την πορεία της.

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας δημόσιας υγείας και πρόσθεσε πως πολλά θα εξαρτηθούν από την ταχύτητα. Με την οποία θα αναπτυχθεί ένα εμβόλιο κατά του ιού.

Συγκεκριμένα, ο Λόταρ Βίλερ, πρόεδρος του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ», δήλωσε ότι τελικά περίπου το 60% με 70% του παγκόσμιου πληθυσμού θα μολυνθεί, θα αναρρώσει και θα αποκτήσει αντισώματα, αλλά είναι αδύνατο να πούμε πόσο γρήγορα θα συμβεί αυτό.

«Η υπόθεση εργασίας μας είναι ότι θα πάρει περίπου δύο χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, τονίζοντας πως αυτό θα εξαρτηθεί επίσης από τον χρόνο που θα απαιτηθεί για να αναπτυχθεί και να παραχθεί ένα εμβόλιο.

«Δεν ξέρουμε ακόμη πώς θα μοιάζει το ποσοστό θνησιμότητας στο τέλος», δήλωσε στους δημοσιογράφους, ενώ εξήγησε πως θα πρέπει να αλλάξουμε τις συνήθειές μας για μεγάλο χρονικό διάστημα όταν πρόκειται για περιορισμούς σε ότι αφορά την εξάπλωση του ιού.

Συγκεκριμένα, ο Βίλερ σημείωσε πως τα μέτρα που θα επιβληθούν από τα κράτη θα μπορούσαν να παραμείνουν σε ισχύ για δύο χρόνια αν χρειαστεί.

«Σε ακραίες περιπτώσεις, αυτό θα ήταν μια επιλογή. Η κατάσταση θα πρέπει να αξιολογείται ξανά και ξανά. Η πανδημία του του κορωνοϊού θα μπορούσε να διαρκέσει δύο χρόνια».

Όπως υπογράμμισε, χωρίς τα αυστηρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που ανακοινώθηκαν από την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, η Γερμανία θα μπορούσε να βρεθεί με εκατομμύρια κρούσματα του κοροναϊού.

«Θέλουμε να το αποφύγουμε αυτό», είπε και πρόσθεσε πως το ινστιτούτο αυξάνει το επίπεδο κινδύνου στη Γερμανία σε «υψηλό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφιέρωμα : ΤΟΛΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ – Τα δύσκολα χρόνια πριν την καταξίωση!

Η μαγική δίαιτα που έκανε η Αλίκη Βουγιουκλάκη

Η Αλίκη του καλοκαιριού (Φωτογραφίες και δηλώσεις της αξέχαστης σταρ)

Το τελευταίο αντίο στον Τόλη Βοσκόπουλο  και  Βοσκόπουλος: Σπαρακτικές εικόνες, Κηδεία με το τραγούδι «Ανεπανάληπτος»

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗtopnews
Προηγούμενο άρθροΑλέξης Πρεβενάς μίλησε στην Κατερίνα Καινούργιου για την επιτυχία της Σταυρούλας
Επόμενο άρθροΙταλία: 345 θάνατοι σε μία μέρα – 3.526 νέα κρούσματα