Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Barrice:”Είναι μία πολύ μεγάλη ευκαιρία να κοιτάξουμε μέσα μας”

Barrice:”Είναι μία πολύ μεγάλη ευκαιρία να κοιτάξουμε μέσα μας”

IMG_20200409_141316

Από τα ταλαντούχα άτομα στον χώρο που  δουλεύουν σκληρά,  ελπίζουν για το καλύτερο και δεν επαναπαύονται στιγμή σε στιγμιαίες επιτυχίες.

Ο Βarrice μένει σπίτι και μιλάει στο Koitamagazine.gr. O ανατρεπτικός καλλιτέχνης αναφέρεται στην νέα του καθημερινότητα εν μέσω καραντίνας, στο τι του λείπει  πιο πολύ αυτές τις μέρες  αλλά και στην επαγγελματική εγρήγορση στην οποία βρίσκεται αυτή την περίοδο με την προετοιμασία  του νέου του μουσικού project.

FB_IMG_1586428627675

Την στιγμή που μιλάμε βρισκόμαστε ως χώρα αλλά και ως πολίτες σε μια δύσκολη αλλά και πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας εν μέσω πανδημίας . Πώς βιώνεις αυτή την κατάσταση; Πόσο αισιόδοξος νιώθεις ως προς την εξέλιξη των γεγονότων στην χώρα αλλά και παγκόσμια;

Η Ελλάδα δεν είναι τυχαία η χώρα όπου άνθισε η λογική όπως κατ επέκταση και η φιλοσοφία. Νομίζω ότι ξέρουμε όλοι πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε για να βγούμε από αυτή την αναποδιά. Στα δύσκολα αυτό το έθνος δεν έχει αποτύχει ποτέ. Θα πρέπει όσο περίεργο κι αν ακούγεται να γίνουμε παράδειγμα προς τις υπόλοιπες χώρες και μετά από τόσους αιώνες να γίνουμε το ΦΩΣ σε αυτή τη νύχτα της πανδημίας. Εάν οι περισσότερες χώρες υιοθετήσουν την συμπεριφορά που έχει η Ελλάδα εν μέσω πανδημίας θα το ξεπεράσουμε πόλυ πιο γρήγορα. Είμαι αισιόδοξος και ζητώ από όλους υπομονή και αυτοπειθαρχία.

Μένουμε σπίτι και είναι η στιγμή που πρέπει άπαντες να δείξουμε ωριμότητα και υπευθυνότητα για να προστατεύσουμε τόσο τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, όσο τους ίδιους τους εαυτούς μας. Πώς περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο τις ημέρες αυτές; Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να περάσεις στο κόσμο ώστε η παραμονή τους στο σπίτι να ειναι ευχάριστη και δημιουργική;

Μπορούμε να κάνουμε άπειρα πράγματα αρκεί να μην επαναπαυτούμε στον καναπέ σαν να είναι Σαββατοκύριακο ή διακοπές. Φυσικά υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν κανονικά αλλά για όλους τους υπόλοιπους η συμβουλή μου είναι να προσπαθήσουν να καταμερίσουν τον χρόνο τους με βάση την προηγούμενη καθημερινότητά τους. Πχ. Εάν κάποιος κανονικά σηκωνόταν στις 9 το πρωί για να πάει στη δουλειά του και γύριζε πίσω στις 5 προτείνω αυτό τον χρόνο να τον εκμεταλλευτεί δημιουργικά και με ένταση. Και τον υπόλοιπο χρόνο ακριβώς όπως τον είχε πριν. Εαν βέβαια κάποιος έχει στερηθεί τα αγαπημένα του χόμπι ή κάποιες δραστηριότητες που δεν έβρισκε χρόνο να κάνει τότε είναι η καλύτερη περίοδος.

Θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να έχουμε τον προσωπικό μας χώρο και χρόνο ώστε να μην βαριόμαστε ο ένας τον άλλον. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούμε να έχουμε καλύτερη κοινωνική συνοχή κι συμβίωση. Εγώ προσωπικά διαβάζω πολύ περισσότερο από πριν, κάνω περισσότερη γυμναστική, γράφω περισσότερα τραγούδια και γενικά είμαι πολύ δημιουργικός.

Υπάρχει κάποια νέα συνήθεια που απέκτησες κατά την διάρκεια της παραμονής σου στο σπίτι;

Την μαγειρική. Ήξερα πάντα ότι έχω τα skills αλλά δεν είχα τον χρόνο να εξασκηθώ . Νομίζω εξελίσσομαι σε master chef σιγά σιγά.

Το επάγγελμα του καλλιτέχνη πλήττεται για ακόμη μια φορά οικονομικά καθώς όλες οι θεατρικές/ τηλεοπτικές/μουσικές παραγωγές λάβανε αναστολή για προληπτικούς λόγους με σκοπό την αποτροπή της εξάπλωσης της νόσου. Πώς βιώνεις αυτή την κατάσταση σε οικονομικό επίπεδο; 

Ευτυχώς η ενασχόληση μου με τη μουσική είναι πολύπλευρη και σε μία τέτοια ιδιαίτερη και δύσκολη περίοδο μπορώ και εργάζομαι πάνω σε αρκετά projects ως παραγωγός και συνθέτης μέσω internet. Να σημειώσω πως το studio είναι  ευτυχώς 2 βήματα από το σπίτι μου. Κατανοώ φυσικά τον αγώνα πολλών συναδέλφων μου και εύχομαι να περάσει πολύ γρήγορα αυτό που βιώνουμε και να επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς.

Θεωρείς ότι αυτός ο εγκλεισμός είναι μια ευκαιρία να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα και να βγούμε πιο δυνατοί και με καινούργια θέλω και πρέπει την επόμενη μέρα ή μπορεί και να μας αποξενώσει τελείως;

Είναι μία πολύ μεγάλη ευκαιρία να κοιτάξουμε μέσα μας και να έχουμε παραπάνω χρόνο με τον εαυτό μας. Χρόνο να κουβεντιάσουμε για τα λάθη, για τα σωστά, για τα σχέδια και για τα όνειρα μας. Προσωπικά προσπαθώ να εκμεταλλευτώ στο έπακρο αυτή τη δυνατότητα μιας και βρίσκομαι στην ευχάριστη θεση να δουλεύω με μεγαλύτερη προσήλωση το πιο ολοκληρωμένο μουσικό project μου.

Πιστεύω ότι η επόμενη μέρα θα μας βρει λίγο φοβισμένους αλλά πολύ γρήγορα θα αφήσουμε πίσω τη συστολή και θα αγκαλιαστούμε πάλι σφιχτά.

Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το νέο τραγούδι του Νίκου Γκάνου με τίτλο “Κατάματα” το οποίο υπογράφεις μουσικά. Τι μήνυμα θα ήθελες να εκφράσεις  στο κόσμο μέσω αυτού ; 

Πράγματι το ΚΑΤΑΜΑΤΑ κυκλοφόρησε από την panik platinum πριν λίγες μέρες και θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Νίκο. Με έκανε πολύ χαρούμενο γιατί αυτό το τραγούδι το είχαμε σε πολύ ιδιαίτερη εκτίμηση με τον στιχουργό και φίλο Δημήτρη Κουμπή. Το μήνυμα είναι να συνεχίζουμε να είμαστε δημιουργικοί και να κάνουμε αυτό που αγαπάμε χωρίς να αφήνουμε τις δυσκολίες να μας καθηλώνουν. Να κοιτάμε Κατάματα τον φόβο γιατί μόνο έτσι θα τον ξεπεράσουμε.

Μέσα σε όλο αυτό το διάστημα συνεχίσεις να εμπνέεσαι μουσικά και να αναζητάς νέα κομμάτια και μουσικά projects; Τι είναι αυτό που σε κρατάει αισιόδοξο τις ημέρες που διανύουμε; 

Όπως είπα και νωρίτερα βρίσκομαι στο στούντιο και δουλεύω την πιο ολοκληρωμένη μουσική μου δουλειά. Σε λίγο καιρό θα μοιραστώ με όλους τις νέες μου ιδέες και αυτό με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο διότι για πρώτη φορά θα το κάνω τόσο αυθεντικά κι αληθινά. Θα σε αφήσω με μια λέξη. ΖΕΝ

Τι σου λείπει περισσότερο αυτές τις μέρες;

Μου λείπουν οι φίλοι μου, οι παππούδες μου, η ευρύτερη οικογένεια μου και γενικά οι άνθρωποι της ζωής μου. Οι χειραψίες, οι αγκαλιές, τα πειράγματα και οι βόλτες.

Τι θα ήθελες να ευχηθείς για το μέλλον; Πώς φαντάζεσαι την επόμενη μέρα μετά απ’ όλο αυτό;

Εύχομαι όλος ο πλανήτης να αναρρώσει από αυτή την πανδημία το συντομότερο και να μην ξαναδούμε τέτοια φαινόμενα παρά μόνο στις ταινίες και τις σειρές. Στέλνω δύναμη και συμπονώ τις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν.

Ελπίζω σε μια παγκόσμια ωρίμανση και συνεχίζω τον προσωπικό μου αγώνα για μια ευτυχισμένη ανθρωπότητα.

FB_IMG_1586428582926

 

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΝεφέλη Κουλούρη:”Είναι χρέος μας, η επόμενη μέρα να βρει την ανθρωπότητα ενωμένη”
Επόμενο άρθροΦιλίτσα Καλογεράκου:”Νιώθω αισιόδοξη διότι υπάρχει έντονα η ατομική ευθύνη και η συλλογική συνείδηση”