Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Χρήστος Σαντικάι:”Δώσαμε αξία στα αληθινά πράγματα και σε μικρές λεπτομέρειες”

Χρήστος Σαντικάι:”Δώσαμε αξία στα αληθινά πράγματα και σε μικρές λεπτομέρειες”

IMG_20200430_175145

Από μικρή ηλικία ξεχώρισε στις προτιμήσεις του κόσμου μέσα από την πρώτη του επαφή με το γυαλί  για την ιδιαίτερη και ζεστή ερμηνεία του αλλά και για την σεμνή του παρουσία τα οποία τον έκαναν να μπει σε κάθε ελληνικό σπίτι.

Όλα τα χρόνια της πορείας του πραγματοποιεί τις προσωπικές του εμφανίσεις σε στέκια που αγαπάει πολύ ο κόσμος ενώ λίγα χρόνια πριν βρέθηκε στη σκηνή του The Voice Of Greece κυνηγώντας το μεγάλο του όνειρο στη μουσική.

Ο Χρήστος Σαντικάι μιλάει στο Koitamagazine.gr και στον Πάνο Σταματόπουλο  για το πώς βιώνει την νέα πραγματικότητα γύρω μας λόγω του κορωνοϊού αλλά και για το τι αποκόμισε από την περίοδο του εγκλεισμού στο σπίτι του. Ακόμη ο ταλαντούχος τραγουδιστής αλλά και δημιουργός αναφέρεται στην επόμενη μέρα και στη κρίση που θα υποστούν όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι και το κομμάτι της νυχτερινής διασκέδασης, θέλοντας πάντα να μένει αισιόδοξος μέσα του. Τέλος μιλάει για τον  καταλυτικό ρόλο που παίζει η μουσική στη ζωή του αυτή την περίοδο αλλά και για τα νέα κομμάτια που υπογράφει την μουσική με ερμηνευτές την Έλλη Κοκκίνου, τον Πάνο Κιάμο και την Κατερίνα Λιόλιου.

IMG_20200501_132621

Την στιγμή που μιλάμε βρισκόμαστε ως χώρα αλλά και ως πολίτες σε μια δύσκολη αλλά και πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας εν μέσω πανδημίας . Πώς βιώνεις αυτή την κατάσταση; Πόσο αισιόδοξος νιώθεις ως προς την εξέλιξη των γεγονότων στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια;

Η ανθρωπότητα δοκιμάζεται σε πολλούς τομείς ! Είναι πολύ δύσκολο όλο αυτό που περνάμε τώρα γι’ αυτό χρειάζεται υπομονή ! Είμαι αισιόδοξος γιατί αυτό θα μας κάνει να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα και θα βγούμε πιο δυνατοί απ όλο αυτό ! Και για την ιστορία στην Ελλάδα ξέρουμε πολύ καλά ότι στο τέλος βγαίνουμε πάντα νικητές !! Ίσως ο πλανήτης χρειαζόταν μια μικρή ανάσα !

Μένουμε σπίτι και είναι η στιγμή που πρέπει άπαντες να δείξουμε ωριμότητα και υπευθυνότητα για να προστατεύσουμε τόσο τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, όσο τους ίδιους τους εαυτούς μας. Πώς περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο τις ημέρες αυτές ώστε να παραμένεις δημιουργικός ; 

Η αλήθεια είναι ότι εγώ πάντα βρισκόμουν οικειοθελώς σε μια μόνιμη καραντίνα μέσα στο στούντιο όποτε δεν άλλαξε κάτι από τις συνήθειες μου ..το μόνο στενάχωρο ήταν ότι δεν έβλεπα τους ανθρώπους να πηγαίνουν στην δουλειά τους !

Το  σύνθημα “Μένουμε Σπίτι” ήταν μια εύκολη υπόθεση για σένα; Σε τι έκανε ο εγκλεισμός καλύτερο τον Χρήστο ; 

Όπως πολλά παιδιά στην ηλικία μου πιστεύω ότι πραγματικά δώσαμε αξία στα αληθινά πράγματα και σε μικρές λεπτομέρειες που τις προσπερνάγαμε  λόγο καθημερινής ρουτίνας ..μια λεπτομέρεια από αυτές.. στιγμές με τους γονείς και τα αδέρφια μας.

Υπάρχει κάποια νέα συνήθεια που απέκτησες κατά την διάρκεια της παραμονής σου στο σπίτι;

Διατροφή και γυμναστική (γέλια)

Το επάγγελμα του καλλιτέχνη πλήττεται για ακόμη μια φορά λόγω της αναστολής όλων των καλλιτεχνικών παραγωγών με σκοπό την αποτροπή της εξάπλωσης της νόσου. Πώς βιώνεις αυτή την οικονομική αδράνεια στο επάγγελμα σου ; Αγχώνεσαι για το τι θα συμβεί τους επόμενους μήνες και ποιο θα είναι το επόμενο σου βήμα μέσα σε αυτή την συνθήκη ;

Ότι κάνω το κάνω πρώτα απ όλα μέσα από την καρδιά μου. Έτσι άρχισα και έτσι θα συνεχίσω, δεν κοίταξα να βγάλω λεφτά. Προφανώς θα ήθελα να ζήσω από αυτό .. αλλά έχω μάθει ευτυχώς και με τα λίγα.

Όλα τα επαγγέλματα θα βιώσουν οικονομική αδράνεια όπως είπα και παραπάνω ότι η ανθρωπότητα θα δοκιμαστεί σε πολλούς τομείς. Προσωπικά κοιτάω να είμαι πάντα αισιόδοξος.

Πολλοί καλλιτέχνες μιλούν για ένα δύσκολο πεδίο που θα έχουν να αντιμετωπίσουν στις ζωντανές τους εμφανίσεις, τονίζοντας ότι λίγοι θα είναι αυτοί που θα επιβιώσουν. Πώς πιστεύεις ότι θα είναι το τοπίο στον τομέα της νυχτερινής διασκέδασης μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων;  

Πιστεύω μετά την άρση των μέτρων όλα θα είναι διαφορετικά. Σίγουρα στην αρχή δεν θα είναι αυτό που είχαμε πάντα στο μυαλό μας ! Εύχομαι αργότερα ο κόσμος πάνω απ όλα να σταθεί γρήγορα στα πόδια του ώστε να έχει και την όρεξη να πάει σε ένα νυχτερινό κέντρο.

Θεωρείς ότι  μέσα από την διαδικασία του εγκλεισμού οι άνθρωποι θα αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα και θα βγούμε πιο δυνατοί και με καινούργια θέλω και πρέπει την επόμενη μέρα ή ότι πολύ εύκολα ξεχνάμε αυτή την περιπέτεια ;

Νομίζω ο άνθρωπος από την φύση του γρήγορα ξεχνάει πράγματα !! Εύχομαι να μην γίνει αυτό ..πρέπει να βγούμε πιο δυνατοί !

Μπορεί η κατάσταση γύρω μας να είναι για όλους δύσκολη αλλά αυτό δεν σε έχει κάνει να χάσεις την δημιουργικότητα σου καθώς το τελευταίο διάστημα υπογράφεις μουσικά τρία νέα κομμάτια (Να την αγαπάς, Θα περάσει, Δεν με νοιάζει) με ερμηνευτές τους Έλλη Κοκκίνου, Πάνο Κιάμο και Κατερίνα Λιόλιου τα οποία φιγουράρουν δυνατά στις προτιμήσεις του κόσμου. Πώς νιώθεις γι αυτές τις καινούργιες μουσικές συμπράξεις;

Η μουσική πιστεύω  είναι το φάρμακο της ψυχής ..σε γαληνεύει..πόσο μάλλον σε δύσκολους καιρούς είναι η καλύτερη παρέα. Χαίρομαι που μαζί με τον συνεργάτη μου Γρήγορη Βαξαβανέλη (Στιχουργός ) δεν χάσαμε ποτέ την όρεξη να μοιραζόμαστε ιδέες και να βγαίνουν ωραία αποτελέσματα ! Ποσο μάλλον όταν το τελικό αποτέλεσμα το ακούει ο κόσμος από τους καλλιτέχνες που ανέφερες ..είμαι ακόμα πιο χαρούμενος που έρχονται και αλλά πολλά !

Τι σου λείπει περισσότερο αυτές τις μέρες; Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις μετά την λήξη της καραντίνας;

Να κουρευτώ χαχα

Τι θα ήθελες να ευχηθείς για το μέλλον; Πώς φαντάζεσαι την επόμενη μέρα μετά απ’ όλο αυτό;

Εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο και Υπομονή ! Επειδή είμαι πάντα αισιόδοξος η επόμενη μέρα θα είναι πάντα καλύτερη ..και αν όχι πρέπει σαν ανθρωπότητα να είμαστε ενωμένοι για να γίνει καλύτερη !

IMG_20200501_122804


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΓιαμαρέλλου: Θα κοινωνήσω την πρώτη Κυριακή που θα επιτραπεί – Όποιος πιστεύει δεν φοβάται
Επόμενο άρθροΓιώργος Γεροντιδάκης:”Θα ήθελα η επόμενη μέρα να μας βρει όλους μαζί στην ίδια ομάδα”