Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Μike:”Θα ήθελα να ξημερώσει το αύριο με χαμόγελα, αγκαλιές και πολλή μουσική”

Μike:”Θα ήθελα να ξημερώσει το αύριο με χαμόγελα, αγκαλιές και πολλή μουσική”

IMG_20200502_142557

Από το 2010 βρίσκεται στην μουσική οικογένεια των REC, μέσα από την οποία ξεχώρισε και αγαπήθηκε θερμά από το κόσμο χωρίς ωστόσο να θαμπωθεί από την επιτυχία και την δημοφιλία της δουλειάς του.

Ενας άριστος επαγγελματίας ο οποίος μαζί με τον Άρη Λουμάκη και την Ξένια συνεχίζει να πειραματίζεται μουσικά και δουλεύει με πάθος πάνω στο αντικείμενο της μουσικής.

Ο Mike από τους REC μιλάει στο Koitamagazine.gr και στον Πάνο Σταματόπουλο για τις ημέρες της προσωπικής του καραντίνας  και για τα οφέλη που αποκόμισε από αυτή την περίοδο της ζωής του. Ακόμη ο ταλαντούχος καλλιτέχνης αναφέρεται στην ανησυχία που επικρατεί στον καλλιτεχνικό χώρο λόγω της αδράνειας που έχει επιφέρει ο ιός, στο διάστημα μακριά από τις ζωντανές εμφανίσεις αλλά και στο νέο βήμα του συγκροτήματος το οποίο φυσικά θα είναι προσαρμοσμένο μέσα στη νέα συνθήκη  που βιώνουμε όλοι μας.

IMG_20200502_142310

Την στιγμή που μιλάμε βρισκόμαστε ως χώρα αλλά και ως πολίτες σε μια δύσκολη αλλά και πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας εν μέσω πανδημίας . Πώς βιώνεις αυτή την κατάσταση; Πόσο αισιόδοξος νιώθεις ως προς την εξέλιξη των γεγονότων στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια;

Θεωρώ πως είναι μία από τις δυσκολότερες στιγμές της ανθρωπότητας. Λειτουργώ υπεύθυνα μένοντας σπίτι και τηρώντας όλους τους κανόνες όσο δύσκολο και αν είναι κάποιες φορές. Η αλήθεια είναι πως γενικά είμαι πολύ αισιόδοξος σαν άνθρωπος και πιστεύω πως πως όλα θα πάνε καλά, αρκεί βέβαια να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών και να είμαστε όσο πιο υπεύθυνοι μπορούμε σε ατομικό επίπεδο για να λειτουργήσει και συνολικά όλο αυτό.

Μένουμε σπίτι και είναι η στιγμή που πρέπει άπαντες να δείξουμε ωριμότητα και υπευθυνότητα για να προστατεύσουμε τόσο τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, όσο τους ίδιους τους εαυτούς μας. Πώς περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο τις ημέρες αυτές; Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να περάσεις στο κόσμο ώστε η παραμονή τους στο σπίτι να είναι ευχάριστη και δημιουργική;

Είναι πολύ διαφορετικός ο τρόπος που έχω συνηθίσει να λειτουργώ στην καθημερινότητα μου σίγουρα, αλλά προσπαθώ να κάνω ότι έκανα και πριν λαμβάνοντας απλά υπόψη τα νέα δεδομένα. Μιλάω συνέχεια με τον Άρη και την Ξένια, μοιραζόμαστε την καθημερινότητα μας, δημιουργούμε μουσική και άλλα όμορφα πράγματα ακόμα και μέσω απόστασης. Τις υπόλοιπες ώρες ασχολούμαι με τις γάτες μου, μαγειρεύω, γράφω μουσική και πραγματικά τραγουδάω συνέχεια!

Το μήνυμα που θα ήθελα να περάσω στον κόσμο είναι πως οι μέρες αυτές που διανύουμε είναι δύσκολες αλλά πιστεύω πραγματικά πως είναι στο χέρι μας να δούμε το ‘’ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο’’. Σίγουρα μπορούμε όλοι να κάνουμε πολύ δημιουργικά πράγματα στο σπίτι αρκεί να είμαστε αισιόδοξοι και να παραμένουμε θετικοί κάθε μέρα.

Το σύνθημα “Μένουμε Σπίτι” ήταν μια εύκολη υπόθεση για σένα; Σε τι έκανε ο εγκλεισμός καλύτερο τον Μike ; 

Το μένουμε σπίτι σίγουρα δεν ήταν εύκολη υπόθεση για μένα. Πρέπει κάθε μέρα να βρίσκεις τρόπους να μένεις θετικός και δημιουργικός και πραγματικά υπάρχουν μέρες που νιώθεις πως δεν αντέχεις. Αισιοδοξία όμως πάνω από όλα!

Πιστεύω πως ο εγκλεισμός με ανάγκασε να συζητήσω πολλές ώρες με τον εαυτό μου. Να βάλω σε μία καλύτερη σειρά τις σκέψεις μου και να ανασυγκροτήσω καλύτερα τον εαυτό μου. Και σίγουρα με έκανε καλύτερο μάγειρα χαχα!

Υπάρχει κάποια νέα συνήθεια που απέκτησες κατά την διάρκεια της παραμονής σου στο σπίτι;

Αυτό που δεν ήξερα ότι μου άρεσε τόσο είναι να κατασκευάζω πράγματα, τα λεγόμενα diy στις μέρες μας. Πράγματα για το σπίτι, το στούντιο, ακόμα και για τις γάτες μου.

Το επάγγελμα του καλλιτέχνη πλήττεται για ακόμη μια φορά λόγω της αναστολής όλων των καλλιτεχνικών παραγωγών με σκοπό την αποτροπή της εξάπλωσης της νόσου. Πώς βιώνεις αυτή την οικονομική αδράνεια στο επάγγελμα σου ; Αγχώνεσαι για το τι θα συμβεί τους επόμενους μήνες και ποιο θα είναι το επόμενο σου βήμα μέσα σε αυτή την συνθήκη ;

Πιστεύω πως αυτό είναι το πιο μεγάλο θέμα που έχει δημιουργηθεί μετά το κομμάτι της υγείας φυσικά. Θεωρώ πως είμαστε ένας από τους κλάδους που πλήττεται περισσότερο λόγω του ότι έχουν ανασταλεί όλα τα καλλιτεχνικά δρώμενα και δεν ξέρουμε πότε και κατά πόσο θα υπάρξει δυνατότητα να λειτουργήσει ξανά ο τομέας του πολιτισμού. Ακόμα και η σχολή φωνητικής που έχουμε (REC Vocal Academy) δεν μπορεί να λειτουργήσει για τους ίδιους λόγους. Οπότε το άγχος και η ανησυχία είναι πολύ μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας μας δυστυχώς.

Το επόμενο βήμα είναι να βρούμε σαν REC και άλλους τρόπους να δείξουμε την δουλειά μας και το ότι είμαστε ζωντανοί μέσα σε όλο αυτό γιατί ότι και αν συμβεί η δημιουργικότητα, η έμπνευση και η αγάπη για αυτό που κάνουμε δεν μπορεί να εγκλωβιστεί!

Πώς ήταν να είσαι μακριά από τα live και την άμεση επαφή με τον κόσμο ; Το διαδίκτυο και τα social media σε έχουν βοηθήσει να κρατήσεις ενεργή την επαφή σου με το κοινό; 

Το να είμαι μακριά από τις Live εμφανίσεις μας και τον κόσμο είναι από τα πιο δυσάρεστα πράγματα που έφερε η πανδημία. Έχουμε μάθει να είμαστε συνέχεια σε περιοδεία και να έχουμε συνεχή επαφή με τον κόσμο και τους φαν μας οπότε μας λείπει πολύ! Ευτυχώς τα social media ήταν ανέκαθεν μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας μας και σίγουρα μας φέρνει κοντά σε όλους αυτούς που μας στηρίζουν.

Μέσα σε όλο αυτό το διάστημα συνεχίζεις να εμπνέεσαι μουσικά αναζητώντας νέα κομμάτια και projects ή λόγω της κατάστασης που επικρατεί πολλά σχέδια και οι δρομολογήσεις τους έχουν παγώσει ολοσχερώς;

Η έμπνευση και η όρεξη για δημιουργία δεν σταματά ποτέ να υπάρχει, ωστόσο με όλη αυτή την κατάσταση που επικρατεί και ειδικά στον δικό μας τομέα είναι πολύ δύσκολο να δρομολογήσουμε οτιδήποτε, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα να κάνουμε τίποτα όπως το ξέραμε μέχρι σήμερα.

Θεωρείς ότι μέσα από την διαδικασία του εγκλεισμού οι άνθρωποι θα αναθεωρήσουμε πραγματικά κάποια πράγματα και ότι θα βγούμε πιο δυνατοί και με καινούργια θέλω και πρέπει την επόμενη μέρα ή ότι εύκολα ξεχνάμε και ότι θα γυρίσουμε στα ίδια λάθη ;

Πιστεύω πραγματικά πως είναι πολύ υποκειμενική αυτή η ερώτηση. Θέλω πολύ να πιστέψω πως όλοι θα βγούμε από αυτή την διαδικασία δυνατότεροι και έχοντας αναθεωρήσει, όμως νομίζω πως θα είναι αρκετοί αυτοί που θα ξεχάσουν και θα γυρίσουν στα ίδια λάθη, καθώς και υπάρχει κόσμος που δεν συμμορφώθηκε πότε με τα μέτρα.

Τι σου λείπει περισσότερο αυτές τις μέρες; Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις μετά την λήξη της καραντίνας;

Αυτό που μου έχει λείψει περισσότερο είναι οι Live εμφανίσεις μας. Έχει ξεκινήσει να μυρίζει καλοκαίρι και για μένα το καλοκαίρι ισούται με τος REC. Άρα δύσκολο και μάλλον από ότι φαίνεται μακρινό θα μείνει αυτό που θέλω.

Τι θα ήθελες να ευχηθείς για το μέλλον; Πώς φαντάζεσαι την επόμενη μέρα μετά απ’ όλο αυτό;

Θα ήθελα να ευχηθώ να μην συμβεί κάτι τέτοιο ποτέ ξανά, να γίνει μια μακρινή ανάμνηση όλο αυτό και να ξημερώσει το αύριο με χαμόγελα, αγκαλιές και πολλή μουσική. Ας είμαστε όλοι αισιόδοξοι και όλα θα πάνε καλά.

IMG_20200502_142432

 

 

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΛίτσα Πατέρα: «Εκείνη τη μέρα θα βρεθεί φάρμακο για τον κορωνοϊό»
Επόμενο άρθροΝίκη Βακάλη:«Η πανδημία είναι ο “κώδων” του πλανήτη»