Αρχική RETROLOVERS Δείτε πώς είναι σήμερα το σπίτι από την ταινία «Η Αλίκη στο...

Δείτε πώς είναι σήμερα το σπίτι από την ταινία «Η Αλίκη στο Ναυτικό»

Η Αλίκη στο Ναυτικό

Η Αλίκη στο Ναυτικό: Δείτε πώς είναι σήμερα το σπίτι από την πολυαγαπημένη ταινία της Φίνος Φιλμς.

Πρόκειται για ένα σπίτι στην Κηφισιά το οποίο είχε επιλεχθεί για πολλές ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ήταν «Η Αλίκη στο Ναυτικό» 1961, μια ταινία με την οποία μεγαλώσαμε.Η ταινία της Φίνος Φιλμ γυρίστηκε το καλοκαίρι του 1960 και βγήκε στις αίθουσες το 1961.

Πώς είναι σήμερα το σπίτι που γυρίστηκε η ταινία

Το αρχοντικό σπίτι όπου έγιναν τα γυρίσματα της συγκεκριμένης ταινίας είναι στην Κηφισιά, κοντά στο κέντρο στην οδό Γούναρη. Περνώντας κανείς απ’ έξω θα παρατηρήσει ότι είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Η λευκή πόρτα και τα δέντρα θυμίζουν την αλλοτινή εποχή που η Αλίκη Βουγιουκλάκη αποχαιρετούσε τον πατέρα της για να φύγει για ταξίδι. Αυτό που έχει, βέβαια, αλλάξει πολύ είναι η όλη περιοχή και ο δρόμος του σπιτιού.

Η Αλίκη στο Ναυτικό
Φωτογραφίες από το σπίτι στην Κηφισιά όπως είναι σήμερα

Το συγκεκριμένο σπίτι χρησιμοποιήθηκε επίσης στην ταινία «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο». Φαίνεται πως ο σκηνοθέτης τους Αλέκος Σακελλάριος είχε ιδιαίτερη αδυναμία στο συγκεκριμένο σπίτι.

Τα σπίτια από τις ελληνικές ταινίες που έχουν παραμείνει σχεδόν ίδια στο χρόνο καταφέρνουν και μας κάνουν νοσταλγικά ταξίδια στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο που τόσο αγαπήθηκε και αγαπιέται από το κοινό.

Αναμνήσεις: Πόσες φορές ντύθηκε «ναυτάκι» η Αλίκη Βουγιουκλάκη!

222-5

my_photo_stylish_photo_book-64
Αριστερά η Αλίκη στο «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο» και δεξιά στο «Η Αλίκη στο ναυτικό».

Δειτε επίσης: Η Αλίκη του καλοκαιριού (Φωτογραφίες και δηλώσεις της αξέχαστης σταρ)

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΣπάνια φωτογραφία: Η Μέριλυν Μονρόε χωρίς ίχνος μακιγιάζ
Επόμενο άρθροΜαρσώ Φίλη: “Πάντα υπάρχει ένα Plan B στους περισσότερους ηθοποιούς”
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!