Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Μαρσώ Φίλη: “Πάντα υπάρχει ένα Plan B στους περισσότερους ηθοποιούς”

Μαρσώ Φίλη: “Πάντα υπάρχει ένα Plan B στους περισσότερους ηθοποιούς”

FB_IMG_1631091958196

Μαρσώ Φίλη: “Πάντα υπάρχει ένα plan B στους περισσότερους ηθοποιούς”. Είναι από τις ηθοποιούς που λατρεύουν την δουλειά τους και την υπηρετούν με απεριόριστο πάθος, επιμονή και συνεχή προσπάθεια για νέες καλλιτεχνικές προκλήσεις.

Η Μαρσώ Φίλη με αφορμή την φετινή της θεατρική παρουσία στη παράσταση Φιλική Εταιρία, σε μια συνέντευξη εφ’όλης της ύλης στο Koitamagazine.gr

Η ταλαντούχα ηθοποιός αναφέρεται στην θεατρική της επιστροφή  την περίοδο του καλοκαιριού με το έργο Φιλική Εταιρεία, στις δύσκολες συνεργασίες στη πορεία της στο χώρο και στο τι αποκόμισε από αυτές αλλά και στη στιγμή που αποφάσισε ότι θέλει να ακολουθήσει το χώρο της υποκριτικής έπειτα από μια παράσταση την οποία παρακολούθησε.

FB_IMG_1631093283491

Έπειτα από ενάμιση χρόνο θεατρικής απραξίας επέστρεψες στο σανίδι με την συμμετοχή σου στη καλοκαιρινή περιοδεία του έργου Φιλική Εταιρία, σε όλη την Ελλάδα. Τι σε έκανε να πεις το ναι σε αυτή την παραγωγή και στο συγκεκριμένο έργο; Πώς ένιωσες με την επιστροφή σου στο θέατρο και στην επαφή σου με το κόσμο;

Φέτος μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχω στο έργο “Φιλική Εταιρεία ,Φιλίας Ελληνικός Δεσμός Άλυτος” των Γιώργου Κοζυράκη και Νεκτάριου Παλαιόλογου, με την αφορμή των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821. Όταν μου έγινε η πρόταση ενθουσιάστηκα για δύο λόγους πρώτον γιατί με τον σκηνοθέτη Αλέξανδρο Λιακόπουλο έχω συνεργαστεί στο παρελθόν. Όπως και με κάποια πολύ αγαπημένα άτομα από το θίασο έχουμε συνεργαστει σε υπέροχες δουλειές. Και δεύτερον γιατί είναι ένα πολύ σημαντικό ιστορικό έργο και ήταν μία πολύ μεγάλη πρόκληση για μένα.

Η επιστροφή μου στο θέατρο μετά από τόσο καιρό ήταν μία ανάσα ζωής. Η επαφή με τον κόσμο έγινε δειλά-δειλά και με τους συνεργάτες μου αλλά και με το κοινό με πολύ προσοχή.

Μίλησε μας λίγο για τον ρόλο σου αλλά και γι αυτό που έχεις ξεχωρίσει από τα μέχρι τώρα σχόλια του κόσμου; Τι θα ήθελες να λάβει ο θεατής φεύγοντας από την παράσταση;

Ο ρόλος μου σε αυτό το έργο είναι η Ελισάβετ Σάφτα Υψηλάντη Βακαρέσκου, είναι η μάνα τον Υψηλάντηδων, η μάνα της Επανάστασης. Είναι μια δυναμική γυναίκα η οποία θέλει πάση θυσία να μπει στη Φιλική Εταιρεία, να δώσει τα υπάρχοντα της ακόμα και τη ζωή της …και να υψώσει την σημαία της Ελληνικής επανάστασης. Έχει δυναμισμό, πείσμα και αγάπη για την Ελλάδα. Είναι μία γυναίκα που έδωσε τα πάντα και πέθανε φτωχή και μόνη σε ένα υπόγειο για την απελευθέρωση της πατρίδας.

Αυτό που θα ήθελα να καταλάβουν οι θεατές φεύγοντας από την παράσταση είναι ο αγώνας που έδωσαν αυτοί οι άνθρωποι χωρίς να υπολογίσουν τίποτα, ακόμα κ την ίδια τους την ζωή και το πόσο λοιδωρήθηκαν ..

Όλο αυτό το διάστημα συνεργάζεσαι στο σανίδι με μια αξιόλογη ομάδα συναδέλφων με τους οποίους έχετε δημιουργήσει ένα φιλικό κλίμα εντός αλλά και εκτός σκηνής. Τι έχεις αποκομίσει από αυτή την καλλιτεχνική σύμπραξη αλλά και από τους ίδιους ως ανθρώπους αλλά και ως επαγγελματίες;

Με τον σκηνοθέτη Αλεξ Λιακόπουλο, τον Κοντοπόδη Γιώργο, τον Κωνσταντίνο Πεσλή και την Γωγώ Φάκου είχα συνεργαστεί στο παρελθόν. Φέτος είχα την χαρά να γνωρίσω κ να συνεργαστώ με τους Νικόλα Μπράβο, Δημήτρη Τοπαλίδη και Κλαούντιο Κάγια. Ειναι μια δυναμική ομάδα που έδεσε από την πρώτη στιγμή και ως συνεργάτες και ως φίλοι, έχουμε γίνει μια οικογένεια!

Μαρσώ Φίλη: “Πάντα υπάρχει ένα Plan B στους περισσότερους ηθοποιούς”

FB_IMG_1631092009542

FB_IMG_1631093242611

Όπως σε κάθε δουλειά έτσι και στην υποκριτική, συναντάς ανθρώπους που θα ταιριάζεις σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο και άλλους με τους οποίους μένεις απλώς στα τυπικά. Έχεις βιώσει προσωπικά δύσκολες συνεργασίες που να σε δυσκόλεψαν και αν ναι πώς το διαχειρίστηκες;

Σαφως υπήρξαν δύσκολες συνεργασίες. Υπήρξαν στιγμές που δεν ήθελα να έρθει η επόμενη μέρα να πάω στη δουλειά και μετά δεν έβλεπα την ώρα να γυρίσω σπίτι μου. Τις διαχειρίστηκα με υπομονή και ηρεμιστικά.

Αυτές οι “συνεργασίες” με δίδαξαν να διαλέγω με προσοχή τις δουλειές μου και τους συνεργάτες μου.

Ο καλλιτεχνικός κλάδος τον τελευταίο ενάμιση χρόνο βίωσε μια σημαντική κρίση και αδράνεια μην μπορώντας να βρεθεί στην καθημερινή ρουτίνα του επαγγέλματος με τον κορωνοιό να αποτελεί ανασταλτικός παράγοντας για όλες τις θεατρικές παραγωγές.
Πώς ήταν για σένα όλη αυτή η χρονιά μακριά από τη φύση της δουλειάς σου; Που διοχέτευες την ενέργεια σου;

Είχα την ευκαιρία να ξεκουραστώ, να βρεθώ με την οικογένεια μου, να κάνω πράγματα που δεν προλάβαινα.

Ποια ήταν η καθοριστική στιγμή που σε έκανε να αποφασίσεις ότι θα ακολουθήσεις επαγγελματικά  αυτό το επάγγελμα;  Τα χρόνια της κρίσης είχες στο πίσω μέρος του μυαλού σου ένα δεύτερο πλάνο στη περίπτωση που τα καλλιτεχνικά σου σχέδια δεν ευδοκιμήσει σε οικονομικό επίπεδο;

Οταν ήμουν μικρή είχα πάει να δω μια παράσταση(Η ζωή μου με τον Άλκη) που έπαιζε ένας φίλος μου. Τότε αποφάσισα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός.

Πάντα υπάρχει ένα Plan B στους περισσότερους ηθοποιούς νομίζω…ειδικά στο θέατρο για να μπορείς να επιβιώσεις πρέπει να έχεις και μια δεύτερη…τρίτη δουλειά…και όχι μόνο στα χρόνια της κρίσης , δυστυχώς.

Ζούμε σε μια αβέβαιη εποχή η οποία δε χωρά μακροπρόθεσμα σχέδια λόγω της επικινδυνότητας της νόσου. Κάνεις όνειρα σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο; Ποιοι είναι οι στόχοι που θες να καταφέρεις τα επόμενα χρόνια;

Όταν κάνεις όνειρα ή σχεδια γελάει και ο θεός που λένε..οπότε προτιμώ να μην κάνω. Ότι έρθει καλώς δεχούμενο..

Στόχος είναι η επιβίωση πλέον με όλα αυτά τα πρωτόγνωρα πράγματα που ζούμε….

Υπάρχουν ζυμώσεις ή πλάνα για νέα επαγγελματικά πρότζεκτ που θα ήθελες να υλοποιηθούν αν τα δεδομένα της πανδημίας μας το επιτρέψουν;

Πολλά συζητάμε, περιμένουμε να δούμε εξελίξεις για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε για το χειμώνα. Υγεία να έχουμε και όλα θα γίνουν. Σας ευχαριστώ πολύ.

Μαρσώ Φίλη: “Πάντα υπάρχει ένα Plan B στους περισσότερους ηθοποιούς”

FB_IMG_1631091998928

Διαβάστε ακόμη:

Λίντα Άλμα: «ΑΓΑΠΗ μου πως θα μπορέσω να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου, χωρίς εσένα»

Όταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ αποχαιρέτησε την Αλίκη Βουγιουκλάκη [Aφιέρωμα & Video]

Τζένη Καρέζη: Η αξέχαστη σταρ μέσα απο φωτογραφίες και δικά της λόγια

Ο κορυφαίος των κορυφαίων Μάνος Κατράκης

Ξεχασμένες ελληνικές ταινίες που χρήζουν επανεκτίμησης

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΔείτε πώς είναι σήμερα το σπίτι από την ταινία «Η Αλίκη στο Ναυτικό»
Επόμενο άρθροΑλ Πατσίνο: «Θα λείψει ο Μίκης, θα τον θυμόμαστε για πάντα»