Αρχική RETROLOVERS Retro Σαν Σήμερα Σαν σήμερα πέθανε η Χριστίνα Ωνάση, πριν από 33 χρόνια…

Σαν σήμερα πέθανε η Χριστίνα Ωνάση, πριν από 33 χρόνια…

χριστίνα ωνάση

Σαν σήμερα πέθανε η Χριστίνα Ωνάση, πριν από 33 χρόνια… στις 19 Νοεμβρίου 1988. Το όνομα της οικογένειας Ωνάση έχει συνδυαστεί με τον αμύθητο πλούτο και τη δυστυχία ταυτόχρονα. Είναι η τρανή απόδειξη πως τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία.

Η Χριστίνα Ωνάση είχε μια επιπόλαιη, γεμάτη, ερωτική ζωή με σύντομη ημερομηνία λήξης. Βίωνε συχνά ψυχολογικές μεταπτώσεις και προσπαθούσε απεγνωσμένα να τραβήξει με κάθε τρόπο την προσοχή του πατέρα της, Αριστοτέλη Ωνάση. Μάταια, όμως, εκείνος απλά προσπαθούσε να αναπληρώσει την απουσία του με ακριβά δώρα…

Η παιδική της ηλικία σημαδεύτηκε από τον πλούτο, τις ανέσεις και την πολυέλεια. Ωστόσο παρά το γεγονός ότι ήταν μια από τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου, ήταν και μια από τις πιο δυστυχισμένες. Όπως έδειχναν τα πράγματα απ’ έξω η Χριστίνα Ωνάση ζούσε μια χρυσή ζωή αλλά η πραγματικότητα δεν ήταν αυτή.

Η Χριστίνα ήταν 9 ετών όταν χώρισαν οι γονείς της και το σκάνδαλο που ήρθε στην επιφάνεια από την είδηση ότι ο πατέρας της είχε απατήσει την μητέρα της με την Μαρία Κάλλας θα έφερνε στη Χριστίνα, δια βίου αμηχανία.

Η στενοχώρια της όμως ήταν μεγαλύτερη όταν ο πατέρας της παντρεύτηκε την χήρα του προέδρου των ΗΠΑ, Τζακ Κένεντι, την Τζάκι Κένεντι το 1968. Η Χριστίνα Ωνάση είδε τότε την Τζάκι ως χρυσοθήρα και αναφερόταν σε αυτήν ως «η ατυχής εμμονή του πατέρα μου».

Η ίδια μέσα σε διάστημα 29 μηνών έχασε όλη της την οικογένεια.

Το 1973 σκοτώθηκε ο αδελφός της Αλέξανδρος σε αεροπορικό δυστύχημα σε ηλικία μόλις 25 ετών, ενώ ένα χρόνο αργότερα πέθανε η πολυαγαπημένη της μητέρα από υπερβολική δόση ναρκωτικών στο σπίτι της στο Παρίσι, αφού είχε χωρίσει με τον Ωνάση το 1960 και ήταν παντρεμένη με τον μεγάλο του αντίπαλο, Σταύρο Νιάρχο.

Το 1975 «έφυγε» από τη ζωή και ο πατέρας της από μία σπάνια αρρώστια με την ίδια να μένει μόνη και να θρηνεί την αγαπημένη της οικογένεια.

Η πολυτάραχη ζωή και η μάχη με την κατάθλιψη

Είπε κάποτε στον Πίτερ Έβανς, ο οποίος έγραφε μια άλλη βιογραφία του πατέρα της, ότι της άρεσε να φοράει διαμάντια όταν έτρωγε πρωινό:

«Φαίνονται τόσο όμορφα στον ήλιο το πρωί. Δεν έχετε ιδέα πόσο ερωτική βρίσκουν οι άνδρες τη δροσιά πάνω στα βράχια».

Ήταν άτυχη στον έρωτα. Ήθελε να είναι ωραία και να αρέσει στους άνδρες, κι έκανε μεγάλες προσπάθειες γι’ αυτό. Έκανε συχνά εξαντλητικές δίαιτες κι έχανε πολλά κιλά, για να τα ξαναπαίρνει εύκολα, εξαιτίας της κατάθλιψης, από την οποία έπασχε. Οι γιατροί της έγραφαν σωρηδόν βαρβιτουρικά, αμφεταμίνες και ηρεμιστικά χάπια, που παρ’ ολίγο να της στοιχίσουν τη ζωή, όταν στα μέσα της δεκαετίας του ’70 νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο από υπερκατανάλωση ηρεμιστικών.

Ο μυστηριώδης θάνατος

Στις 19 Νοεμβρίου 1988 η Χριστίνα Ωνάση βρέθηκε νεκρή στη μπανιέρα της πολυτελούς κατοικίας της στη συνοικία Τορτουγκίτας του Μπουένος Άιρες, με ένα άδεια μπουκάλι ηρεμιστικών δίπλα της.

Η νεκροψία έδειξε ότι πέθανε από καρδιακή προσβολή, αλλά ο γιατρός που την είχε εξετάσει λίγο πριν πετάξει για την Αργεντινή είπε ότι η καρδιά της ήταν γερή σαν αυτή ενός ταύρου. Αργότερα οι γιατροί έκαναν λόγο για πνευμονικό οίδημα, ωστόσο κανείς δεν ήταν σε θέση να πει τι το προκάλεσε.

Η σορός της μεταφέρθηκε και τάφηκε στο Σκορπιό, το ιδιόκτητο νησί της οικογένειας Ωνάση, δίπλα στον αδελφό της και τον πατέρα της, με την «κατάρα» της οικογένειας Ωνάση να ολοκληρώνεται. Τα αποτελέσματα της νεκροψίας δεν ανακοινώθηκαν ποτέ, ενώ ο περίγυρός της μιλούσε για τις πιο ευτυχισμένες μέρες της κληρονόμου.

Ένας ακόμη θάνατος που παραμένει άλυτο μυστήριο στο ιστορικό της οικογένειας Ωνάση. Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», η πιθανότητα να πέθανε η Χριστίνα Ωνάση εξαιτίας της λήψης υπνωτικών χαπιών ή φαρμάκων διαίτης αποκλείεται.

Η τοξικολογική εξέταση που πραγματοποιήθηκε δεν εντόπισε κανενός είδους ουσίες. Όσο για τις συνθήκες θανάτου της, στο πρώτο έγγραφο (21.12.1989) οι αργεντινοί δικαστές μιλούν για «λυπηρό συμβάν, στερημένο από κάθε εγκληματικότητα» ενώ στο δεύτερο (8.5.1990) αναφέρουν ότι «δεν υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις που θα μας έδιναν μια απόλυτη σιγουριά για να απορρίψουμε την εγκληματική ενέργεια».

Διαβάστε ακόμα:

 

Δείτε ακόμα:

Διαβάστε επίσης:

Τρελά ευτυχισμένος ο Άκης Πετρετζίκης στις διακοπές με την σύντροφο του – Το μήνυμα στο γιο του


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗpronews
Προηγούμενο άρθροΔιασωληνώθηκε ο Πατήρ Βησσαρίωνας που «έχασε» το καλοκαίρι την 14χρονη κορούλα του
Επόμενο άρθροΜαίρη Χρονοπούλου: Δεν θα παίξει στο θέατρο – Οριστική η απόφαση της