Αρχική RETROLOVERS Retro Διαφημίσεις - Εξώφυλλα Δείτε την Τζένη Καρέζη να διαφημίζει γερμανικά έπιπλα κουζίνας

Δείτε την Τζένη Καρέζη να διαφημίζει γερμανικά έπιπλα κουζίνας

Τζένη Καρέζη

Δείτε την Τζένη Καρέζη να διαφημίζει γερμανικά έπιπλα κουζίνας

Η Τζένη Καρέζη μεσουράνουσε στο θέατρο την δεκαετία του ’80 με τις ποιοτικές παραστάσεις που ανέβαζε με τον σύζυγό της Κωνσταντίνο Καζάκο.

Το 1982 η Τζένη Καρέζη και ο Κώστας Καζάκος ανέβασαν το «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;» σε σκηνοθεσία Ζυλ Ντασέν. Η παράσταση έσπασε ταμεία και η ερμηνεία της Καρέζη αποθεώθηκε από τους κριτικούς.

Ενδεικτικά για την ερμηνεία της στον ρόλο της Μάρθας έγραψαν: «Η Τζένη Καρέζη ήταν ένα τέλειο ηχείο του ρόλου της. Αυτού του ανείπωτου ρόλου-ανέμου, που διαπερνούσε όλες τις κλίμακες μιας μουσικής τραγωδίας. Από τους αργούς ρυθμούς του αναφιλητού μέχρι την τρομαχτική αναταραχή ενός άγριου κρεσέντο. Η Μάρθα της βρισκόταν πάντοτε στο κέντρο του στροβίλου, πότε τελεσίδικα επιθετική, άλλοτε αποκρουστικά μαινόμενη και μόνιμα τραγικά εύθραυστη. Θα τη χαρακτηρίζαμε σαν μια ηθοποιό που ανταποκρίθηκε στο ρόλο της με υποδειγματική αφοσίωση». (Η Αυγή, 1982).

Τζένη Καρέζη
«Η Καρέζη παίζει με κάθε ίνα της και κάθε κύτταρο της, ιδιαίτερα όμως στον εξορκισμό φτάνει σε στιγμές σπάνιας υποκριτικής. Εκεί η κριτική αφοπλίζεται και το μόνο για το οποίο μακαρίζεις τον εαυτό σου, είναι πως ευτύχησες να είσαι παρών». (Τα Νέα, 1982)

Εδώ την βλέπουμε να διαφημίζει σε περιοδικό εποχής τα γερμανικά έπιπλα κουζίνας ”Hummel”

”Πάντα διάλεγα τα καλύτερα έργα…Και για μένα ένα καλό έπιπλο είναι έργο τέχνης. Γι αυτό έπιπλα κουζίνας αγόρασα από τα καταστήματα Hummel” Τζένη Καρέζη.

Τζένη Καρέζη

Διαβάστε ακόμα:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΣασμός: Ο Νικηφόρος κρατά στα χέρια του το αποτέλεσμα του τεστ DNA
Επόμενο άρθρο«Τους σκότωσε ένα σαμιαμίδι»: Η οικογενειακή τραγωδία και το μυστικό του πιο περίεργου τάφου της Ελλάδας
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!