Αρχική RETROLOVERS Δείτε που είναι το σπίτι όπου γυρίστηκε η ταινία ”Η Σωφερίνα” και...

Δείτε που είναι το σπίτι όπου γυρίστηκε η ταινία ”Η Σωφερίνα” και το αυτοκίνητο Singer Gazelle convertible

1 13 ΣΩΦΕΡΙΝΑ

Δείτε που είναι το σπίτι όπου γυρίστηκε η ταινία ”Η Σωφερίνα” και το αυτοκίνητο Singer Gazelle convertible. Ποιος δε θυμάται την κλασσική ταινία η “Σωφερίνα” που το αυτοκίνητο συμπρωταγωνιστεί με την Αλίκη Βουγιουκλάκη;

Είναι κωμική ταινία του 1964, σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου και σε σενάριο Γιώργου Ρούσσου, το οποίο βασίστηκε σε θεατρικό έργο του τελευταίου, ονόματι «Το τελευταίο ψέμα».

Η καλύτερή της φίλη δανείζεται το αυτοκίνητο της Αλίκης, το γυρίζει τρακαρισμένο κι έτσι εκείνη αναγκάζεται να πει ψέματα στον άντρα της. Στην πραγματικότητα βέβαια η εθνική μας σταρ δεν είχε δίπλωμα οδήγησης.

Το σπίτι όπου έγινα τα γυρίσματα είναι στο Ψυχικό στην οδό Νάρκισσου αριθμός 34

Πηγή

ΣΩΦΕΡΙΝΑ ΠΑΛΙΟ ΨΥΧΙΚΟ ΝΑΡΚΙΣΣΟΥ 34 (2)

1964-10-26 Η ΣΩΦΕΡΙΝΑ [

Τα cabrio αυτοκίνητα ξεχώρισαν από πολύ νωρίς στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο με πρωταγωνιστή τα Singer Gazelle, που είχαν μεγάλη επιτυχία εκείνη την εποχή.

Το Singer Gazelle convertible ήταν ένα αυτοκίνητο της Rootes, που τη δεκαετία του 1960 ήταν μία από τις 5 μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης.

Δείτε πώς είναι σήμερα το σπίτι από την ταινία «Η Αλίκη στο Ναυτικό»

1964-10-26 Η ΣΩΦΕΡΙΝΑ

1964-10-26 Η ΣΩΦΕΡΙΝα (2)

Δείτε που είναι
Δείτε που είναι

Δείτε ακόμη:

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε επίσης:

 

 

Δείτε που είναι
Το ίδιο μοντέλο σε άλλο χρώμα  Πηγή Δείτε που είναι

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΌταν ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος διέκοψε τα γυρίσματα ταινίας
Επόμενο άρθροΑποκλειστικό: Δείτε ποιος είναι ο ιερέας φερόμενος ως βιαστής της 16χρονης κοπέλας
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!