Αρχική RETROLOVERS Ζωή Λάσκαρη: Όταν έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην τηλεόραση

Ζωή Λάσκαρη: Όταν έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην τηλεόραση

ζωή λάσκαρη koita (4)

Ζωή Λάσκαρη: Μιλάει για την εμφάνιση στην τηλεόραση, την κόρη της και τα θεατρικά της σχέδια, στο περιοδικό “Φαντάζιο”

Ιούλιος 1975. Ήταν η εποχή που κάθε Σάββατο βράδυ το κανάλι της ΥΕΝΕΔ πρόβαλε τη γοητευτική Ζωή, σε έργο της “Φίνος Φιλμ” είτε σε είναι κοινωνικά δράματα, είτε σε μιούζικαλ.

Με λίγα λόγια το όμορφο κορίτσι με το τέλειο σώμα, την έντονη προσωπικότητα και το γλυκό πρόσωπο, το απολάμβαναν τακτικά στην μικρή οθόνη οι τηλεθεατές.

Όπως θα διαβάσουμε παρακάτω η αξέχαστη Ζωίτσα, περιγράφει το σήριαλ που θα πρωταγωνιστήσει, (Ρωμαίος και Ιουλιέτα 75) και μιλάει για τα θεατρικά της σχέδια αλλά και για την κόρη της:

Γέννημα του κινηματογράφου, τον προδίδεις χάριν της TV;

Είμαι όπως το είπες, γέννημα του κινηματογράφου, μόνο που δεν τον προδίδω. Εξακολουθεί να ‘ναι η μεγάλη μου αγάπη. Τον παραδέχομαι ασυζητητί σαν 7η τέχνη, παρά τις άσχημες μέρες που περνάει. Είμαι όμως επαγγελματίας ηθοποιός και κάνω, ως εκ τούτου, τη δουλειά μου, όποια κι αν είναι αυτή. Και στην προκειμένη περίπτωση, κάνω τηλεόραση.

Την αντιμετωπίζεις ψυχρά κι απλώς σαν μια οποιαδήποτε δουλειά;

Για να είμαι ειλικρινής, όχι. Έχω μια αγωνιώδη προσμονή για την ώρα που θα γυρίσω το πρώτο μου επεισόδιο και νιώθω ένα κάποιο δέος για τη γοητεία που ασκεί επάνω μου, όπως κάθε τι νέο και πρωτόγνωρο. Δεν ξέρω όμως, αν θα συνεχιστεί αυτό, μετά της πρώτη μου γνωριμία με την τηλεόραση.

ζωή λάσκαρη koita (2)
Φωτογραφία και ρεπορτάζ του περιοδικού : Ευσταθία Ναυπλιώτου

Περιγράφοντας τη Ζωή Λάσκαρη

Μιλάει γλυκά, συγκρατημένα, πίσω απ’ το χαριτωμένο και πρωτότυπο γραφειάκι της στη μπουτίκ που άνοιξε απ΄ το χειμώνα.

Ηλιοκαμένη απ’ τα μπάνια, προσπαθεί να ξεκλέψει λίγη ώρα για να βρεθεί στη θάλασσα μαζί με την κορούλα της, της “καρδούλα μου” όπως τη λέει στοργικά. Λίγο δύσκολο όμως αυτό, για το φετινό καλοκαίρι της Ζωίτσας, το οποίο θα είναι απ’ τα πιο κουραστικά.

Η θερμοκρασία της ενεργητικότητάς της δεν πρέπει να πέσει ούτε στιγμή για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της δουλειάς της. Ένα σήριαλ, όπως είπαμε, στην τηλεόραση, προετοιμασία για μεγάλη τουρνέ στην Ελλάδα και στη Γερμανία, η απαραίτητη και καθημερινή παρουσία της στην μοντέρνα και κομψότατη μπουτίκ και οι υποχρεώσεις της σαν στοργικής μητέρας στη μικρούλα Μάρθα, γεμίζουν ήδη ασφυκτικά όλες τις ώρες της, αφαιρώντας κάθε στιγμή προσωπικής διασκέδασης ακόμα κι απλής ξεκούρασης.

Διαβάστε ακόμη: Αναμνήσεις: Ζωή Λάσκαρη – Τα Πορτραίτα του Φαντάζιο!

ζωή λάσκαρη koita (1)

Παρ’ όλα αυτά, λέει η ίδια, νιώθω δυνατή και γεμάτη ενεργητικότητα. Έχω αυτόν τον καιρό πολύ μεγάλη όρεξη για δουλειά. Παράλληλα με την αγωνία και την έντονη προετοιμασία ώσπου να γυρίσω τα πρώτα τηλεοπτικά επεισόδια, πρέπει να ετοιμάσω και την παράσταση για τουρνέ, που θα είναι η πρώτη μου, όπως ξέρεις.

Πώς αποφάσισες μετά από τόσα χρόνια, να κάνεις τώρα την τουρνέ;

Πάντα ένιωθα την ανάγκη και την υποχρέωση να έλθω σε μια στενότερη επαφή με το κοινό, που με έβλεπε στις ταινίες μου. Αυτό το κατάφερα μέχρις ενός σημείου, με το να εμφανιστώ στο θέατρο, στην Αθήνα. Έμεινε όμως το μεγάλο κοινό της επαρχίας. Τώρα λοιπόν είναι η ώρα να βρεθώ κοντά του.

ζωή λάσκαρη koita (3)

Πώς ανατρέφεις της κόρη σου, τι προσπαθείς για αυτήν;

Ένα πράγμα προσπαθώ και σε αυτό δίνω τη μεγαλύτερη βαρύτητα. Να είμαι “σωστή” απέναντι της.

Το σήριαλ Ρωμάιος και Ιουλιέτα 75 έκανε πρεμιέρα τη 1η Δεκεμβρίου του 1975 σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου. Μαζί της πρωταγωνιστούσε ο Χρήστος Πολίτης.

Έπαιζαν επίσης οι: Νόρα Βαλσάμη , Τζόλυ Γαρμπή , Τάκης Εμμανουήλ , Αντώνης Αντύπας , Γρηγόρης Βαλτινός (μαθητής) , Γιάννης Βούρος κ.α

Τζένη Καρέζη: Στη ζωή είμαι “Μια κυρία πού… με μέλλει”

*Ευχαριστώ την συνεργάτιδα μας Βάλια Τσίνα

Δείτε ακόμη:

Δείτε ακόμη: Μάθε την ηλικία του Δημήτρη Ήμελλου και λεπτομέρειες από την ζωή του


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΤζένη Καρέζη: Στη ζωή είμαι “Μια κυρία πού… με μέλλει”
Επόμενο άρθροΤζένη Καρέζη: Δείτε για πρώτη φορά μία σπάνια συνέντευξη της ως ”Πάπισσα”
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!