Αρχική ΘΕΑΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Πως θα ήταν αν ζούσαν, οι αγαπημένοι μας καλλιτέχνες, που έφυγαν νωρίς

Πως θα ήταν αν ζούσαν, οι αγαπημένοι μας καλλιτέχνες, που έφυγαν νωρίς

νικος σεργιανοπουλος
Νίκος Σεργιανόπουλος: (Δράμα 24 Σεπτεμβρίου 1952 - Αθήνα 4 Ιουνίου 2008) Ηθοποιός του θεάτρου και της τηλεόρασης

Πως θα ήταν αν ζούσαν, οι αγαπημένοι μας καλλιτέχνες, που έφυγαν νωρίς… Βιάστηκαν οι αγαπημένοι μας ηθοποιοί να ”φύγουν”.  Οι λόγοι; Από αυτοκτονίες, μέχρι τροχαία και δολοφονίες…

«Έφυγαν» νωρίς, κάποιοι αρκετά νέοι, δεν πρόλαβαν καν να ”ανθίσουν” κάποιοι λιγότερο νέοι, αλλά και πάλι πολύ νωρίς.

Τα περιστατικά του θανάτου τους απασχόλησαν την κοινή γνώμη, τα site και τις τηλεοπτικές εκπομπές. Βλέπετε ένας θάνατος, ειδικά επώνυμου, είναι πάντα στο επίκεντρο και στην περιέργια του κόσμου. Κάποιοι από αυτούς πρόλαβαν να αφήσουν το στίγμα τους στον καλλιτεχνικό κόσμο και να βάλουν την σφραγίδα τους στον πολιτισμό της χώρας μας. Κάποιοι άλλοι όχι τους κόπηκε το νήμα της ζωής πολύ γρήγορα….

Η επιλογή των προσώπων που ακολουθεί δεν είναι τυχαία. Είναι πρόσωπα που λείπουν από την οθόνη μας και το θεατρικό σανίδι. Πίσω από τις ιστορίες τους κρύβεται η απόρριψη, η αποτυχία, η ανεργία, η κακιά στιγμή, προσωπικά δράματα και εμμονές.

Κοινά τους σημεία; Η υποκριτική, η αγάπη του κόσμου και… ο θάνατος. Πως θα ήταν όμως αν ζούσαν οι αγαπημένοι μας καλλιτέχνες σήμερα; Η γραφιστική ομάδα του koita magazine δημιούργησε τα ποτραίτα τους, σύμφωνα με τα χρόνια που έχουν φύγει από τη ζωή.

Δείτε το φωτογραφικό άλμπουμ που δημιούργησε η γραφιστική ομάδα του Koita Magazine

Πως θα ήταν αν ζούσαν, οι αγαπημένοι μας καλλιτέχνες, που έφυγαν νωρίς. Ας δούμε τις ιστορίες τους:

Ελευθερία Βιδάκη 35 ετών:

ελευθερία Βιδάκη
Η Ελευθερία Βιδάκη γεννήθηκε το 1969 και αυτοκτόνησε στις 30 Μαρτίου 2004. Ηθοποιός της τηλεόρασης και του θεάτρου

Η επιλόχειος κατάθλιψη οδήγησε την ταλαντούχα ηθοποιό στο κενό. Στις 30 Μαρτίου του 2004 όταν οι ένοικοι της πολυκατοικίας στην Αγία Παρασκευή είδαν τη γνωστή ηθοποιό να δίνει τέλος στη ζωή της από τον 4ο όροφο της πολυκατοικίας της με τραγικό τρόπο. Πολλοί αναρωτήθηκαν τι την οδήγησε στο απονενοημένο βήμα, καθώς τόσο τα προσωπικά της όσο και τα επαγγελματικά της πήγαιναν πολύ καλά.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκείνης της εποχής, ο σύζυγός της, στην κατάθεσή του στην αστυνομία, φέρεται να υποστήριξε πως η γυναίκα του αμέσως μετά τον τοκετό της έπασχα από επιλόχειο κατάθλιψη. Ήταν παντρεμένη και είχε ένα γιο.

Λευτέρης Βουρνάς 45 ετών:

λευτέρης βουρνάς
Λευτέρης Βουρνάς: (Αθήνα, 1942 – Βούλα, 1 Ιουλίου 1987) Ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου, που ειδικευόταν σε ρόλους “ζεν πρεμιέ”

Την 1η Ιουλίου του 1987 βάζει ο ίδιος τέλος στη ζωή του και μάλιστα με φρικτό τρόπο. Πίνει χάπια, κόβει τις φλέβες του και όταν αισθάνεται πως οι δικοί του άνθρωποι θα προσπαθήσουν να τον εμποδίσουν, βγαίνει στο μπαλκόνι του τρίτου ορόφου της πολυκατοικίας που διέμενε και βουτάει στο κενό.

Γεωργία Αποστόλου 43 ετών:

γεωργία αποστόλου
Γεωργία Αποστόλου: (5 Ιανουαρίου 1973 – 12 Ιουνίου 2016) ηθοποιός του θεάτρου και της τηλεόρασης

O αιφνίδιος και περίεργος θάνατος της ηθοποιού στα 43 της χρόνια. Σύμφωνα με τον πατέρα της, Νίκο Αποστόλου, πέθανε από ανακοπή καρδιάς στο σπίτι της, στην Αθήνα και η κηδεία της έγινε την επόμενη μέρα στο νεκροταφείο Σχιστού. Σύμφωνα, με τον πατέρα της ηθοποιού τον τελευταίο καιρό είχε αδυνατίσει υπερβολικά πολύ, υποσιτιζόταν, και το μόνο που την ενδιέφερε ήταν η ενασχόληση της με την εκκλησία. Σύμφωνα με τον πνευματικό της, πέθανε χτυπημένη από καρκίνο, κάτι που δεν θέλησε να το αποκαλύψει για να μην στεναχωρέσει τα δικά της άτομα.

Ρένα Παγκράτη 49 ετών:

ρενα παγκράτη
Ειρήνη (Ρένα) Παγκράτη: (Δάφνη Αττικής, 13 Μαρτίου 1949 – Αθήνα, 25 Ιουνίου 1998) Ηθοποιός και τραγουδίστρια που πρωταγωνίστησε στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση

Είναι 25 Ιουνίου 1998 όταν η ταλαντούχα ηθοποιός και τραγουδίστρια δίνει τραγικό τέλος στη ζωή της από φαρμακευτική δηλητηρίαση όταν την βρίσκουν νεκρή μέσα στο μπάνιο της. Την βρήκε στο διαμέρισμά της, η αδελφή της. Δίπλα στο άψυχο κορμί της, βρέθηκε ένα σημείωμα το οποίο έδειχνε όχι μόνο την απελπισία της αλλά και την απέραντη μοναξιά της. Και ανέφερε πώς εκτός από πολύ λίγους συναδέλφους της, κανένας άλλος δεν θέλησε να την προσλάβει τον τελευταίο καιρό…

Παύλος Σιδηρόπουλος 42 ετών:

παύλος σιδηρόπουλος
Παύλος Σιδηρόπουλος: (Αθήνα, 27 Ιουλίου 1948 – Νέος Κόσμος, Αθήνα, 6 Δεκεμβρίου 1990) Στιχουργός, συνθέτης, τραγουδιστής και ηθοποιός

Το καλοκαίρι του 1990 άρχισε να παραλύει το αριστερό του χέρι. Οι γιατροί υπέθεταν πρόβλημα στα αγγεία, αλλά κανείς δεν ήξερε τι ακριβώς είχε. Η επίσημη διάγνωση ήταν «πάρεση βραχιόνιου αριστερού πλέγματος». Το πρόβλημα με την υγεία του και ο θάνατος της μητέρας του λίγους μήνες πριν, τον έκαναν ψυχολογικό ράκος.

Στις 4 Δεκεμβρίου 1990 πάει στο στούντιο για να ηχογραφήσει τα φωνητικά του δίσκου αλλά ήταν μεθυσμένος, διαπληκτίστηκε με τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος και έφυγε με μια φίλη του.

Το μεσημέρι της 6ης Δεκεμβρίου ο Σιδηρόπουλος βρέθηκε στο σπίτι μιας άλλης φίλης του στο Νέο Κόσμο σε κωματώδη κατάσταση λόγω υπερβολικής δόσης ηρωίνης και λίγο μετά ξεψύχησε στο ασθενοφόρο καθοδόν προς το νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Πως θα ήταν αν ζούσαν, οι αγαπημένοι μας καλλιτέχνες, που έφυγαν νωρίς….

Σάκης Μπουλάς 60 ετών:

σάκης μπουλάς
Σάκης Μπουλάς: (Κιλκίς, 11 Μαρτίου 1954 – Μαρούσι Αττικής, 21 Φεβρουαρίου 2014) Ηθοποιός, στιχουργός, επιχειρηματίας, ερμηνευτής και παρουσιαστής.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με τον καρκίνο, αλλά δεν το έβαζε κάτω. Μέχρι και λίγες μέρες πριν από τον θάνατό του εμφανιζόταν στην «Ακτή Πειραιώς», συμμετέχοντας στη μουσική παράσταση «ΓκαΓκαΝτίν: Οι γενναίοι της νύχτας», πλάι στους Διονύση Σαββόπουλο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Γιάννη Ζουγανέλη. Διέκοψε τις εμφανίσεις του, όταν η υγεία του επιδεινώθηκε. Εισήχθη στο νοσοκομείο «Υγεία», όπου άφησε την τελευταία του πνοή στις 21 Φεβρουαρίου 2014.

Βλάσης Μπονάτσος 55 ετών:

βλάσης μπονάτσος
Βλάσσης Μπονάτσος: (Ξυλόκαστρο Κορινθίας, 30 Νοεμβρίου 1949 – Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2004) Τραγουδιστής, ηθοποιός και παρουσιαστής.

Υπήρξε μία από τις πιο αγαπητές φιγούρες της Ελληνικής σόουμπιζ. Ηθοποιός, παρουσιαστής αλλά και τραγουδιστής. Μέλος στο ροκ συγκρότημα «Πελόμα Μποκιού». Ο θάνατος του ξαφνικός, τα ξημερώματα της 14ης Οκτωβρίου του 2004. Αιτία θανάτου, η Αποφρακτική οιδηματώδης λαρυγγίτιδα, ένα είδος αυτοάνοσης ασθένειας η οποία ταλαιπωρούσε τον καλλιτέχνη για χρόνια, ωστόσο δεν του έγινε ποτέ διάγνωση όσο βρισκόταν εν ζωή.

Κωνσταντίνος Παπαχρόνης 31 ετών:

κωνσταντινος παπαχρονης
Κωνσταντίνος Παπαχρόνης: (Αθήνα 9 Αυγούστου 1977 – 2 Δεκεμβρίου 2008) θεατρικός και τηλεοπτικός ηθοποιός.

Εχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 2ας Δεκεμβρίου 2008 στο κέντρο της Αθήνας. Στη διασταύρωση της Λεωφόρου Αμαλίας με την οδό Ξενοφώντος στο Σύνταγμα. Οδηγούσε τη μοτοσικλέτα του επί της Αμαλίας με κατεύθυνση προς Συγγρού, κινούμενος κανονικά, όταν ΙΧ που βγήκε από την οδό Ξενοφώντος τον χτύπησε με αποτέλεσμα να ανατραπεί το δίκυκλο.

Τόμας Πρωτόπαπας 25 ετών:

τομας πρωτοπαπας
Τόμας Πρωτόπαπας: (19 Ιανουαρίου 1988 – 21 Μαΐου 2013) Ηθοποιός και μοντέλο

Στις 18 Μαρτίου του 2013 ο Τόμας μπήκε στο Smart αυτοκίνητο του και κατευθύνθηκε προς τα στούντιο ΚΑΠΠΑ για γύρισμα. Μπήκε στην Αττική Οδό και ένα βαν συγκρούστηκε μαζί του. Το Smart πετάχτηκε στον αέρα και προσγειώθηκε πολλά μέτρα μακριά.

Από την πρώτη στιγμή που διακομίστηκε στο ΚΑΤ οι γιατροί είπαν ότι ήταν κλινικά νεκρός. Για 2 μήνες οι γιατροί έκαναν πραγματικά τα πάντα για να τον κρατήσουν στην ζωή. Στις 21 Μαΐου ο Τόμας Πρωτόπαπας δεν άντεξε άλλο…

Λίντα Γίγα 52 ετών:

λιντα γιγα
Λίντα Γίγα: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964 και πέθανε στον Ιούλιο του 2016 στην Αθήνα

Ήταν μια από τις ομορφότερες ηθοποιούς που συμμετείχαν στις βιντεοκασέτες των ‘80ς. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της έπαιξε στο πλευρό γνωστών ηθοποιών της εποχής, με τον Πάνο Μιχαλόπουλο,του Γιώργο Κωνσταντίνου, τον Στάθη Ψάλτη και τον Σταμάτη Γαρδέλη. Πέθανε από την ασθένεια του λύκου.

Νίκος Σεργιανόπουλος 56 ετών:

νικος σεργιανοπουλος
Νίκος Σεργιανόπουλος: (Δράμα 24 Σεπτεμβρίου 1952 – Αθήνα 4 Ιουνίου 2008) Ηθοποιός του θεάτρου και της τηλεόρασης

Ήταν πρωί της 4ης Ιουνίου του 2008, όταν η είδηση της δολοφονίας του Νίκου Σεργιανόπουλου, ενός από τους πιο αγαπημένους Έλληνες ηθοποιούς, άρχισε να μεταδίδεται με ταχύτητα φωτός σε όλα τα κανάλια: ο ηθοποιός βρέθηκε άγρια δολοφονημένος στο διαμέρισμά του στο Παγκράτι με 21 μαχαιριές. Ένα στυγερό εγκλημα, που έμεινε χαραγμένο στο μυαλό μας, έως και σήμερα.

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε ακόμη: Μάθε την ηλικία του Δημήτρη Ήμελλου και λεπτομέρειες από την ζωή του

Διαβάστε ακόμα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΗ γη της ελιάς: Ο Κουράκος δεν δίνει δεκάρα πλέον για την Ιουλία
Επόμενο άρθροΣασμός: Γιατί χώρισε ο Παύλος Βρουλάκης από την γυναίκα του