Αρχική RETROLOVERS Γιώργος Ηλιάδης: Την Αλίκη την πλήγωσα πάνω στη πληγή

Γιώργος Ηλιάδης: Την Αλίκη την πλήγωσα πάνω στη πληγή

Γιώργος Ηλιάδης και Αλικη

Γιώργος Ηλιάδης: Την Αλίκη την πλήγωσα πάνω στη πληγή

Ο δεύτερος σύζυγος της Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε μιλήσει ανοιχτά για τον πόνο που της προκάλεσε όταν χώρισαν και έδωσε συνέντευξη που περιγράφει τι ακριβώς είχε συμβεί το 1997, ένα χρόνο μετά το θάνατό της:

”Προσπάθουσε να μιμηθεί την κυπριακή μου προφορά, γιατί όταν θύμωνα μιλούσα εντελώς κυπριακά. Και εκείνη για να χαλαρώσει την ατμόσφαιρα μιλούσε κυπριακά. Η Αλίκη προεξοφλούσε τις αδυναμίες μου, τις προέβλεπε και προσαρμοζόταν σε αυτές. Άλλωστε, είχε προσαρμόσει και τον τρόπο ζωή της με το δικό μου τρόπο.

Γνωριστήκαμε το 1976 και παντρευτήκαμε το 1981. Ταξιδεύαμε πολύ μαζί. Και γελούσαμε. Η Αλίκη είχε ένα αστείρευτο χιούμορ. Κορόϊδευε τα πάντα και πρώτα-πρώτα τον ευατό της. Τις Δευτέρες που το θέατρο ήταν κλειστό, παίρναμε το αεροπλάνο το πρωί και επιστέφαμε την Τρίτη λίγο πριν την παράσταση. Συνήθως πηγαίναμε Λονδίνο, Ρώμη, Γενεύη ή Παρίσι. Αυτά τα ταξίδια, τα ας τα πούμε κοντινά, τα κάναμε όταν δούλευε η Αλίκη. Όταν δεν δούλευε, ε, τότε φτάναμε μέχρι τη Βραζιλία.

Γιώργος Ηλιάδης και Αλικη
Ο δεύτερος σύζυγος της ο Κύπριος επιχειρηματίας Γιώργος Ηλιάδης την επισκέπτηκε στο καμαρίνι της στην Κύπρο το 1992.

Χωρίσαμε ύστερα από πέντε χρόνια. Μια μέρα μάζεψα τα μπογαλάκια μου κι εξαφανίστηκα χωρίς ούτε ένα ”γεια”. Κι αυτό το έκανα γιατί δεν άντεχα το χωρισμό με τα παιδιά μου και από ένα άλλο πρόσωπο. Πληγώθηκε. Την Αλίκη την πλήγωσα πάνω στη πληγή. Είναι κάτι που θα το φέρω πάντα στη συνείδησή μου.

Τις τελευταίες της στιγμές μου ζήτησε να πάω κοντά της. Δεν πήγα όμως. Και δεν πήγα γιατί φοβόμουν μήπως την αναστατώσω. Από την άλλη δεν ήθελα να φέρω σε δύσκολη θέση τον Σπυρόπουλο. Εκ των υστέρων το μετανιώνω. Όμως, μιλούσαμε πολύ στο τηλέφωνο. Με ρωτούσε: ”Εσυ τι λες θα πεθάνω;”. Τρελή είσαι, της έλεγα, πεθαίνει μια Βουγιουκλάκη…Η Βουγιουκλάκη ποτέ δεν πεθαίνει…” (Περιοδικό Όμικρον, 1997)

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Δείτε φωτογραφία του δεύτερου γάμου της με τον Γιώργο Ηλιάδη

Διαβάστε ακόμα:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΟ Eros Ramazzotti επιστρέφει με νέο άλμπουμ: “Battito Infinito”
Επόμενο άρθροΗ λαμπερή τελετή απονομής των «Medical Beauty Awards»!
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!