Αρχική RETROLOVERS Παλιός Ελληνικός Κινηματογράφος Ηρώ Κυριακάκη: Δείτε πώς είναι σήμερα η διάσημη ”Κατερίνα” απο τα ”Κόκκινα...

Ηρώ Κυριακάκη: Δείτε πώς είναι σήμερα η διάσημη ”Κατερίνα” απο τα ”Κόκκινα Φανάρια”

ηρώ κυριακάκη

Ηρώ Κυριακάκη: Δείτε πώς είναι σήμερα η διάσημη ”Κατερίνα” απο τα ”Κόκκινα Φανάρια”

Η ηθοποιός Ηρώ Κυριακάκη έγινε γνωστή μέσα από το ρόλο που έπαιξε στην ταινία ”Τα κόκκινα φανάρια” του Βασίλη Γεωργιάδη. Αν και ήταν μόλις 31 ετών το 1963, την γνωρίσαμε σαν μια ταλαιπωρήμενη γυναίκα που δούλευε σαν καθαρίστρια και ήταν ”κάποιας” ηλικίας. Τον ρόλο της Κατερίνας τον έπαιξε τόσο ρεαλιστικά που όλοι πλέον την θυμόμαστε έτσι.

Η Ηρώ Κυριακάκη γεννήθηκε στον Πόρο το 1932 και σπούδασε σκηνοθεσία και θέατρο στη σχολή του Καρόλου Κούν. Έπαιξε κοντά στον Κουν στο έργο Θείος Βάνιας (1959) του Αντόν Τσέχωφ και στο Τελευταίο φθινόπωρο (1960) του Αλέξη Δαμιανού. Στο θέατρο έπαιξε επίσης στα κόκκινα φανάρια (1961), στα Χωριστά τραπέζια (1965), Κομμάτια και θρύψαλα (1977), Η σκιά του Μαρτ (1990) κ.α.

Έγινε ευρέως γνωστή στο κινηματογραφικό κοινό από την ερμηνεία της στο ρόλο της Κατερίνας στην ταινία ‘‘Τα κόκκινα φανάρια” (1963), στο πλευρό του ηθοποιού Νότη Περγιάλη.

Τρία χρόνια αργότερα θα την συναντήσουμε στην ταινία ”Στεφανία” με την Ζωή Λάσκαρη σε ένα μικρό ρόλο. Το 1967 θα παίξει πλάι στον Θανάση Βέγγο στον Παπατρέχα μία από τις 6 αδελφές του. Δεν έπαιξε σε πολλές ταινίες αλλά η φιγούρα της ήταν χαρακτηριστική.

Πρόσφατα έκανε μία σπάνια εμφάνιση στα γραφεία του ΤΑΣΕΗ

Δείτε σπάνιες φωτογραφίες της εδώ: Δείτε την Ηρώ Κυριακάκη σε μία σπάνια φωτογραφία στα νιάτα της

Δείτε ακόμη:

 Φίνος Φιλμς: Σπάνιες φωτό πίσω από τις κάμερες!

Ρένα Βλαχοπούλου: Δείτε την μαζί με τον σύζυγό της να παίζουν σε ταινία της Φίνος Φιλμ!

Ανδρέας Ντούζος: Έφυγα από την Φίνος Φιλμ γιατί δεν δέχτηκα να ”ξεσκονίσω” γνωστό σκηνοθέτη

Δείτε την Ζωή Λάσκαρη σε μία σπάνια πόζα φορώντας μόνο με μία πετσέτα


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΣασμός: Τα αντίο και οι νέοι ρόλοι
Επόμενο άρθροΗ Γη της Ελιάς: Ο Ορέστης αποκαλύπτει όλη την αλήθεια στη Δήμητρα
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!