Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΤΑΚΤΟ: Έφυγε από την ζωή γνωστός Έλληνας τραγουδιστής

ΕΚΤΑΚΤΟ: Έφυγε από την ζωή γνωστός Έλληνας τραγουδιστής

καλό ταξίδι κερί θάνατος koitamagazine

ΕΚΤΑΚΤΟ: Έφυγε από την ζωή γνωστός Έλληνας τραγουδιστής

Σε ηλικία 60 ετών έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Ανδρέας Τσουκαλάς. Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό κατά τη δεκαετία του 1990, μεταξύ άλλων, μέσα από τα τραγούδια του “Νόμιζα” και “Μπαλάντα”.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Έφυγε από την ζωή γνωστός Έλληνας τραγουδιστής

Ο Ανδρέας Τσουκαλάς ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι ως συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής το 1992. Υπέγραψε το πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο με τη Lyra, η οποία κυκλοφόρησε το πρώτο του ολοκληρωμένο CD με τίτλο “Στους πονηρούς καιρούς”. Η δυσάρεστη είδηση του θανάτου του ανακοινώθηκε από τη Φαίη Μάτσου, πρώην μέλος του συγκροτήματος “Rififi”, στην προσωπική της σελίδα στο Facebook.

Ο δίσκος, ο οποίος περιείχε μεταξύ άλλων τα τραγούδια «Νόμιζα», «Μπαλάντα», «Στους καιρούς τους πονηρούς», «Απλά κι αληθινά» γνώρισε επιτυχία και απέσπασε θετικές κριτικές. Την ίδια περίοδο ο τραγουδοποιός πραγματοποίησε ζωντανές εμφανίσεις συνεργαζόμενος με τον Κώστα Τουρνά, τον Μιχάλη Ρακιντζή κ.α.

Τόλης Βοσκόπουλος: Δείτε πώς είναι σήμερα το μνήμα του

Το 1994 κυκλοφόρησε το 2ο προσωπικό του άλμπουμ, με τίτλο «Μια καινούργια μέρα», το οποίο θα έχει επίσης εμπορική επιτυχία. Από αυτή τη δουλειά ξεχώρισε η ελληνική διασκευή στο γνωστό τραγούδι «Sealed with a kiss», των Gary Gold και Peter Udell, με ελληνικό τίτλο «Αντίο». Από τον ίδιο δίσκο ξεχώρισαν τα τραγούδια «Αντίο», «Συγγνώμη», «Μια καινούρια μέρα», «Παρωπίδες».
Το χρονικό διάστημα 1996 – 1998, το αφιέρωσε στην αναβάθμιση των μουσικών του γνώσεων παρακολουθώντας ειδικές σπουδές και σεμινάρια στην Ελλάδα και την Αγγλία στον τομέα της μουσικής παραγωγής, του μουσικού προγραμματισμού, ηχοληψίας και στοιχειώδους marketing δισκογραφίας.

Διαβάστε ακόμη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΑυτοί είναι οι πιλότοι του Canadair
Επόμενο άρθροΔείτε τον κούκλο γιο του Νίκου Δαδινόπουλου