Αρχική TRAVEL Εξορμήσεις Χειμερινό οδοιπορικό στο Ναύπλιο

Χειμερινό οδοιπορικό στο Ναύπλιο

DSC01326

Η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας έχει κατοχυρωθεί στον νου μας κυρίως ως θερινός προορισμός. Στην πραγματικότητα, η ομορφιά του Ναυπλίου μαγεύει και προσελκύει επισκέπτες όλες τις εποχές του χρόνου.

         

Την εβδομάδα των χριστουγεννιάτικων διακοπών, η ομίχλη που το βράδυ θολώνει το τοπίο, τα κόκκινα κεραμίδια, η πέτρα και το ξύλο στην παλαιά πόλη, σου δίνουν την αίσθηση ότι βουτάς μέσα σε ένα παραμύθι και περπατάς τα στενά του σοκάκια – σήμα κατατεθέν του – την ίδια στιγμή που απολαμβάνεις ρομαντισμό, ζαχαρένιες γεύσεις και ανασαίνεις αέρα άλλης εποχής.

             

                           

Θέλετε να μάθετε πώς θα έχετε δυνάμεις, όρεξη και διάθεση για τις εξορμήσεις σας την υπόλοιπη ημέρα; Μην παραλείψετε να πάρετε το πρωινό σας γεύμα στο μικρούλι “Kalimera” στην οδό Άγγελου Τερζάκη με τις παραδοσιακές του μαρμελάδες πορτοκάλι – σύκο, το ολόφρεσκο ψωμί με βούτυρο και μέλι, τα αυγά, το τοστ και το εκμέκ για το τέλος.

             

Το “Παντοπωλείο Περγαμόντο” θα σας μείνει αξέχαστο για τη σπιτική του αύρα αλλά και για το δυνατό του σημείο που δεν είναι άλλο από τους αχνιστούς λουκουμάδες με σοκολάτα, τριμμένο μπισκότο και καρύδι – όλα στις σωστές αναλογίες – όπως και για τα βαζάκια με τα γλυκά του κουταλιού, την καρυδόπιτα και τον μπακλαβά με επικάλυψη σοκολάτα.

             

Μην ξεχάσετε να κάνετε μια στάση και στο “Il Porto” στο λιμάνι για πίτσα, πέννες και γρήγορη εξυπηρέτηση, καθώς και στο “Όμορφο Ταβερνάκι” όπου ο χώρος είναι μεν μικρός, αλλά το ξεχνάς μόλις εμφανιστεί το ευπαρουσίαστο και νόστιμο φαγητό του.

             

Για κοντινές αποδράσεις που θα γεμίσουν τα μάτια και το μυαλό σας με ήσυχες εικόνες, γήινα χρώματα χειμωνιάτικης φύσης και γνώση, μπορείτε να επισκεφτείτε το Κεφαλάρι Άργους, τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιγνατίου στην περιοχή Ζόγκα Αργολίδας, το ημιορεινό Ελληνικό, το παραθαλάσσιο Δρέπανο και το Τολό με το γαλάζιο και το γκρι  – μολυβί της θάλασσας, των βράχων και του ουρανού να γίνονται ένα. Οι Μυκήνες αυτή τη χρονική περίοδο ελκύουν σχεδόν αποκλειστικά το ενδιαφέρον τουριστών από ξένες χώρες.

             

 

             

Όταν έρθει η ώρα να φύγετε, προμηθευτείτε “Παραδοσιακά Χωριάτικα Ζυμαρικά Από τ’ Ανάπλι”, γλυκό ή ξινό τραχανά και κουλουράκια!

                                                                                [Φωτογραφίες: Σωτηρία Κακαγιά]


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθρο‘Μαμά υπάρχει ο Άγιος Βασίλης;’
Επόμενο άρθροΤι θα κάνει ο Σκορπιός το 2018;
Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικών-Ψυχολογίας) και συνέχισε τις σπουδές της στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών «γλωσσολογία». Συνεργάστηκε με ιστοσελίδες Εναλλακτικής Δράσης και Ψυχολογίας στον τομέα της μετάφρασης και με τις καλλιτεχνικές ιστοσελίδες Mindradio, Culturenow και Fermou-Art στον τομέα κριτικής θεάτρου, κινηματογράφου και βιβλίου. Πλέον αρθρογραφεί στο περιοδικό Koita Magazine.