Αρχική ΘΕΑΜΑ Γιούλη Τσαγκαράκη: “Ο ηθοποιός δεν είναι καρδούλες ούτε likes αλλά αυτό που...

Γιούλη Τσαγκαράκη: “Ο ηθοποιός δεν είναι καρδούλες ούτε likes αλλά αυτό που παρουσιάζει πάνω στη σκηνή”

Screenshot_20230814_190656_Instagram

Γιούλη Τσαγκαράκη: “Ο ηθοποιός δεν είναι καρδούλες ούτε likes αλλά αυτό που παρουσιάζει πάνω στη σκηνή”

Η ταλαντούχα ηθοποιός Γιούλη Τσαγκαράκη με αφορμή την επιτυχημένη πορεία της παράστασης “Βότκα Μολότοφ”  η οποία παίζει στο Αίθριο θέατρο του Ελληνικού Κόσμου αλλά και σε περιοδεία σε επιλεγμένα σημεία σε όλη την Ελλάδα , σε μια συνέντευξη εφ’όλης της ύλης στο Koitamagazine.gr και στον δημοσιογράφο Πάνο Σταματόπουλο!

Η ίδια αναφέρεται στο φετινό της θεατρικό καλοκαίρι με την παράσταση “Βότκα Μολότοφ” , στη συνεργασία της με τον Γιώργο Καπουτζίδη και την μεγάλη απήχηση που έλαβε ο ρόλος της Θείας Σταματίνας στις Σέρρες αλλά και στο κομμάτι της κατηγοριοποίησης στο επάγγελμα. Τέλος η Γιούλη Τσαγκαράκη παίρνει θέση για το θέμα των followers και την επιλογή ενός καστ για μια δουλειά με βασικό προσανατολισμό την δημοφιλία που έχει ο καθένας στα social media, ένα ζήτημα το οποίο απασχόλησε αρκετά τον κλάδο προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Screenshot_20230814_190805_Instagram

Το φετινό καλοκαίρι σε συναντάμε στην επιτυχημένη παράσταση “Βότκα Μολότοφ” η οποία παίζεται στο Αίθριο Θέατρο του Ελληνικού Κόσμου στην Αθήνα και περιοδεύει σε διάφορα φεστιβάλ και πόλεις της Ελλάδας. Πώς νιώθεις για αυτό το θεατρικό βήμα σε προσωπικό και καλλιτεχνικό επίπεδο;

Η “Βότκα Μολότοφ” είναι μια πολύ όμορφη συγκυρία αλλά και συνεργασία διότι βρίσκομαι μαζί με πολύ αξιόλογους και καλούς ηθοποιούς. Απολαμβάνω πολύ την διαδικασία της περιοδείας και το γεγονός ότι κάθε βράδυ βρίσκομαι σ’ ένα διαφορετικό μέρος. Η Βότκα Μολότοφ είναι ένα έργο του Νιλ Σάιμον, ενός εξαιρετικού κωμικού και ενός πολύ πονεμένου ανθρώπου από τα όσα έχω διαβάσει γι΄αυτόν. Χαίρομαι πολύ γι αυτή την δουλειά διότι απαρτίζεται από μια πολύ δεμένη και καλή ομάδα.

Screenshot_20230814_190612_Instagram

Προέρχεσαι από μια άκρως απαιτητική χειμερινή σεζόν καθώς είχες να συνδυάσεις τις θεατρικές σου υποχρεώσεις στο πλευρό του Γιώργου Καπουτζίδη στο έργο “42497” στο Θέατρο Ήβη με τα τηλεοπτικά γυρίσματα για τον “Παράδεισο των Κυριών” ο οποίος αγαπήθηκε θερμά από το τηλεοπτικό κοινό. Πώς κύλησε για σένα αυτή η χρονιά;

Χάρηκα πάρα πολύ όλα όσα έζησα όλους αυτούς τους μήνες. Καταρχήν είμαι πολύ χαρούμενη για την συνεργασία που είχα με τον Γιώργο Καπουτζίδη και πολύ ευγνώμων γι αυτό που μου συνέβη και για όλα όσα έμαθα κοντά του. Ο Γιώργος έδωσε το σπρώξιμο και την καλή τύχη για όλα όσα γίνονται από τις Σέρρες και έπειτα. Η μια καλή δουλειά έφερε την άλλη με τον κόσμο να στηρίζει όλη αυτή την προσπάθεια οπότε δεν έχω παρά να νιώθω ευγνώμων για όλο αυτό.

Την φετινή σεζόν είδαμε τον κόσμο να επιβραβεύει την μυθοπλασία στο γυαλί και να μοιράζεται σε πολλές και διαφορετικές επιλογές στα περισσότερα πανελλαδικά κανάλια της χώρας. 

Είναι πολύ σημαντικό που γίνονται όλες αυτές οι σειρές διότι με αυτό τον τρόπο απορροφούνται αρκετοί ηθοποιοί οι οποίοι μάλιστα είναι και πάρα πολύ καλοί. Νομίζω ότι επειδή υπάρχει ένας καλός ανταγωνισμός, δημιουργούνται αξιόλογες σειρές με σωστή βάση. Παρότι πέρσι είχαμε υπερβολικά πολλές σειρές και πολλοί νομίζανε ότι θα κοπούν αρκετές πριν καν ολοκληρώσουν τελικά δεν συνέβη αυτό αλλά αυτές οι δουλειές έλαβαν τρομερή στήριξη από το κόσμο και συνέχισαν δυναμικά την πορεία τους στο γυαλί. Φέτος ελπίζω να πάνε ακόμα καλύτερα τα πράγματα και να παρακολουθήσουμε προσεγμένες δουλειές τις οποίες θα ξεχωρίσει το κοινό.

Αν σου ζητούσα μέσα στην συνολική σου πορεία στο χώρο σε θέατρο αλλά και τηλεόραση να μου ξεχωρίσεις μια δυνατή στιγμή που θυμάσαι έντονα μέχρι και σήμερα ποια θα ήταν αυτή; Ίσως μια συνεργασία ή ένας ρόλος για τον οποίο έχεις ιδιαίτερη αδυναμία;

Ο ρόλος που σίγουρα μου έχει μείνει βαθιά χαραγμένος μέσα μου είναι της Θείας Σταματίνας στις “Σέρρες” και το φετινό καλοκαίρι είμαι πολύ τυχερή που έχω γνωρίσει τον Τάσο Χαλκιά.

Οι Σέρρες του Γιώργου Καπουτζίδη έλαβαν ένα τεράστιο κύμα αγάπης από το κόσμο με το κοινό να τις παρακολούθησε τόσο διαδικτυακά μέσα από την πλατφόρμα του Ant1 όσο  και από την ελεύθερη προβολή τους στη τηλεόραση με τον ρόλο της Θείας Σταματίνας να απέκτησε πολλούς θαυμαστές και να έγινε viral σε λίγο χρονικό διάστημα. Πώς αντιμετώπισες όλο αυτό το κύμα ενθουσιασμού και αγάπης από το κόσμο;

Έχει αγαπηθεί πολύ ο συγκεκριμένος ρόλος. Ήξερα ότι ο κόσμος θα την συμπαθήσει πολύ αλλά δεν είχα φανταστεί όλο αυτό που συνέβη. Ο κόσμος όχι μόνο την αγάπησε αλλά την αγκάλιασε όπως φυσικά έκανα κι εγώ.

Τι είναι αυτό που αγάπησες εσύ σε αυτό τον ρόλο;

Aρχικά αγάπησα πολύ το σενάριο που έγραψε ο Γιώργος Καπουτζίδης διότι από κει ξεκινούν όλα και στην πορεία αγάπησα το χιούμορ και την ιδιαίτερη πλάκα αυτής της γυναίκας. Το έχω πει ξανά στο παρελθόν ότι δεν θα μπορούσα να την κάνω παρέα καθώς δεν παλεύεται αλλά απ’ ότι έχουν δει και οι τηλεθεατές στο τέλος έχει ένα πολύ καλό στοιχείο ως άνθρωπος που την κάνει ξεχωριστή. Δεν γνωρίζω τι θα συμβεί στις Σέρρες 2 αλλά φαντάζομαι ότι ο Γιώργος θ’ ακολουθήσει την ίδια γραμμή.

Screenshot_20230818_125422_Instagram

Πόσο πολύ σε απασχόλησε η κατηγοριοποίηση στην δουλειά και το γεγονός ότι μπορεί κάποιοι να σε κολλήσουν σε ένα συγκεκριμένο ρόλο; Ήθελες όλα αυτά τα χρόνια να διαφέρεις σε αυτά που κάνεις ώστε να μην επαναλαμβάνεσαι μέσα από τα ίδια κάθε χρόνο είτε αυτό ήταν κωμωδία είτε δράμα;

Θέλω πολύ να διαφέρω και αυτή ήταν μια ανησυχία μου ως προς τον ρόλο της Σύρμως στον Παράδεισο των Κυριών στον Alpha. Και σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για μια μεγάλη γυναίκα η οποία ήταν κάπως κοντά στα μονοπάτια της Θείας Σταματίνας αλλά ευτυχώς δεν είχαν σημαντικές ομοιότητες.

Είναι εύκολο σήμερα ν’ αρνηθείς έναν ρόλο ή μια δουλειά ώστε να μην επαναλάβεις κάτι παλαιότερο ή ν’ απέχεις από την δουλειά με σημαντικό βέβαια το τίμημα του βιοπορισμού;

Δεν είναι τόσο εύκολο να συμβεί καθώς δεν υπάρχουν πολλές δουλειές αλλά χρειάζονται τα όχι για να είσαι διαφορετικός κάθε φορά και να μην πέσει ο ηθοποιός στην παγίδα να κατηγοριοποιηθεί.

Screenshot_20230814_190924_Instagram

Σήμερα υπάρχει στην ζωή σου ένα καλλιτεχνικό όνειρο το οποίο θα ήθελες να πάρει μορφή τα επόμενα χρόνια;

Όχι δεν υπάρχει. Ότι έρχεται και είναι καλό, ας μείνει καλό και ας βρει τον προορισμό του.

Το τελευταίο διάστημα έγινε γνωστό ότι σε ακροάσεις του χώρου, κύριο task για τους υποψήφιους αποτέλεσε ο αριθμός των followers που μετρούν στα social media. Πώς κρίνεις όλη αυτή την κατάσταση αλλά και το γεγονός ότι μπορεί να επιλεχθούν άτομα για μία δουλειά λόγω της δημοφιλίας που έλαβαν από κάποιο άλλο πρόγραμμα;

Αυτό το θεωρώ απαράδεκτο να συμβαίνει. Για εμένα δεν είναι σωστό κριτήριο αυτό. Θεωρώ ότι όλα αυτά είναι σημάδια της εποχής, μια νοοτροπία τελείως καπιταλιστική που φθιναίνει πάρα πολύ τον ρόλο του ηθοποιού. Δεν είναι αυτό το πράγμα ο ηθοποιός. Ο ηθοποιός είναι ένας εργάτης της σκηνής, δεν είναι τίποτα απ’ όλα αυτά. Είναι κάτι στο οποίο επιμένω και όποτε μου δίνεται η ευκαιρία φυσικά και θα το λέω. Ο ηθοποιός δεν είναι καρδούλες ούτε likes αλλά αυτό που παρουσιάζει πάνω στη σκηνή. Δυστυχώς τέτοια περιστατικά συμβαίνουν αλλά εύχομαι και εμείς οι ηθοποιοί να ξυπνήσουμε και να αντισταθούμε σε αυτό.

Στην διαδρομή σου μέχρι και σήμερα θ’ άλλαζες κάτι; Aνά διαστήματα συνηθίζεις να αναθεωρείς καταστάσεις και επιλογές ή όλα τα κοιτάς με θετικό πρίσμα και είσαι της άποψης του ότι έγινε, έγινε;

Είμαι της άποψης του ότι έγινε, έγινε διότι από αυτά που έχουν συμβεί, προχωράμε παρακάτω. Πρέπει να τα βλέπω όλα σαν μαθήματα για να πηγαίνω παρακάτω. Αν τα βλέπω με αυτή την λογική, είναι χρήσιμα τελικά και τα άσχημα αλλά και τα όμορφα.

Κλείνοντας τους διακόπτες της δουλειάς με τις πρόβες αλλά και τα τηλεοπτικά γυρίσματα, πώς είναι η Γιούλη στην έξω ζωή και τι την γεμίζει ευχαρίστηση και αισιοδοξία; Όταν τελειώνει η δουλειά αφιερώνεσαι στα δικά σου ενδιαφέροντα ή πάντα υπάρχει ανοιχτό ένα κουτάκι που σκέφτεται την ίδια την δουλειά;

Και τα δυο συμβαίνουν! Οπωσδήποτε σκέφτομαι το κομμάτι της δουλειάς αλλά φυσικά όταν κλείνουν οι διακόπτες, αφιερώνομαι σε μένα και στους ανθρώπους που αγαπώ.

Συνεχίζεις το επιτυχημένο σου ταξίδι στην παράσταση “Βότκα Μολότοφ” στο Αίθριο Θέατρο του Ελληνικού Κόσμου και σε διάφορα σημεία μέσα στην Ελλάδα ενώ ετοιμάζεσαι γοργά για την νέα σεζόν με τον δεύτερο κύκλο των σειρών “Παράδεισος των Κυριών” και “Σέρρες” τον οποίο ετοιμάζει ο Γιώργος Καπουτζίδης. Υπάρχουν συζητήσεις για κάποιο νέο θεατρικό ανέβασμα για την επόμενη σεζόν;

Βρίσκομαι σε συζητήσεις για κάτι αλλά ακόμα δεν μπορώ να αποκαλύψω τίποτα καθώς ακόμα δεν είναι κάτι οριστικό.  Προς το παρόν απολαμβάνουμε το μεγάλο ταξίδι με το έργο μας και περιμένουμε τον κόσμο με μεγάλη ανυπομoνησία!

Screenshot_20230818_125256_Instagram

Screenshot_20230818_125242_Instagram

INFO!
ΒΟΤΚΑ ΜΟΛΟΤΟΦ

20 Αυγ – 1 Οκ
Πολλαπλοί χώροι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου βασισμένη στη διασκευή του Νηλ Σάιμον πάνω στα διηγήματα του Τσέχωφ συντροφεύει από τον Ιούνιο 2023 τα καλοκαιρινά βράδια μας στο Αίθριο Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» σε μία ακόμα εντυπωσιακή παραγωγή από την εταιρεία «Μέθεξις» του Χρήστου Τριπόδη αλλά και σε μια περιοδεία σε όλη την χώρα!

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Άντον Τσέχωφ σκιαγραφεί χαρακτήρες τόσο από τα αστικά κέντρα, όσο και από την επαρχία της προεπαναστατικής Ρωσίας, μεγεθύνοντας με γλαφυρό τρόπο, αλλά πάντα με συμπάθεια, τις συνήθειες, τις εμμονές τους, τους φόβους τους, την προσήλωσή τους στα μικροσυμφέροντά τους, την αφέλειά τους, αλλά και την πονηριά τους. Επί σκηνής, παρελαύνουν χαρακτηριστικοί τύποι της εποχής και της κοινωνίας του. Από δασκάλες και νταντάδες, μέχρι παπάδες και οδοντίατροι. Όλοι οι ήρωες παραδίδονται, πανανθρώπινοι και παντοτινοί, στην κρίση όλων μας για το χθες, το σήμερα και το αύριο.

Δείτε επίσης: 

Διαβάστε ακόμη:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΤζένη Καρέζη – Κώστας Καζάκος: Με τον νεογέννητο γιο τους στο αμάξι – Η σπάνια φωτό
Επόμενο άρθροDiva tis vradias: Κυκλοφόρησε το νέο τραγούδι του Pabo Laco