Αρχική RETROLOVERS Ποια ηθοποιός ήταν γυναίκα του Γιαννόπουλου που έφυγε από τη ζωή μόλις...

Ποια ηθοποιός ήταν γυναίκα του Γιαννόπουλου που έφυγε από τη ζωή μόλις στα 46 του χρόνια;

tasos_giannopoylos

Ποια ηθοποιός ήταν γυναίκα του Γιαννόπουλου που έφυγε από τη ζωή μόλις στα 46 του χρόνια;

Ο Τάσος Γιαννόπουλος ήταν γεννημένος το 1931 στη Μεσσηνία, έκανε το κινηματογραφικό ντεμπούτο του αρκετά αργά, σε ηλικία 27 ετών. Έπαιξε ένα μικρό ρόλο στο μελόδραμα «Το κορίτσι της αμαρτίας» και τον επόμενο χρόνο εμφανίστηκε για πρώτη φορά και στο σανίδι.

Μέχρι να σκαρφιστεί και να λανσάρει τον «Κίτσο», ως το δαιμόνιο επαρχιώτη που φτάνει στη μεγαλούπολη και εμπλέκεται διαρκώς σε απρόοπτες καταστάσεις, (με το «Πράκτωρ Κίτσος καλεί Γαστούνη», το 1967), είχε παίξει σε περισσότερες από 40 ταινίες, πλάι σχεδόν σε όλα τα μεγάλα ονόματα της εποχής. Ξεχώρισε ως ένας από τους πιο παραγωγικούς δευτερορολίστες του ελληνικού σινεμά, κέρδισε την αναγνώριση όλων των συνεργατών και των συμπρωταγωνιστών του, από τους οποίους έκλεβε συχνά-πυκνά τη λάμψη, τραβώντας πάνω του τα φλας με την υποκριτική του δεινότητα.

Οι περιπέτειες του «Κίτσου» ξεδιπλώθηκαν σε συνολικά 14 ταινίες, στις οποίες είχε μόνιμη παρτενέρ τη σύζυγό του, Λίζα Αλεξίου. Παράλληλα συμμετείχε σε δεκάδες θιάσους και θρυλείται ότι σε κάθε έργο που ανέβαινε με τη δική του παρουσία, τα παρασκήνια σείονταν από τα γέλια με τις φάρσες που σκάρωνε στους συνεργάτες του.

Ποια ηθοποιός ήταν γυναίκα του Γιαννόπουλου που έφυγε από τη ζωή μόλις στα 46 του χρόνια;

τασος γιαννόπουλος
Ο Τάσος Γιαννόπουλος με την γυναίκα του Λίζα Αλεξίου στην ταινία ”Το πιο γρήγορο μπουζούκι” το 1973

Η τελευταία περιπέτεια του βλάχου με σήμα κατατεθέν του τα τσαρούχια (τα οποία αναδείχτηκαν ως… εμπορικό brand στο «Ένας ιππότης με τσαρούχια» και «Ένας χίππυς με τσαρούχια»), ήταν το «Ένας Κίτσος στα μπουζούκια», το 1970.

Kανείς δεν ξέρει πώς θα είχε εξελιχθεί η πορεία του Τάσου Γιαννόπουλου και πόσα είχε ακόμα να δώσει στην υποκριτική, αν δεν έφευγε τόσο νωρίς από τη ζωή, χτυπημένος από κίρρωση του ήπατος μόλις στα 46 χρόνια του.

Δείτε επίσης: 

Διαβάστε ακόμη:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗethnos
Προηγούμενο άρθρο«Κοίτα καλά πίσω απ’ τον Ζήκο»: Το σκηνοθετικό λάθος στην πιο γνωστή σκηνή του Χατζηχρήστου
Επόμενο άρθροΠοιος έμαθε στην Ευγενία Καρπούζη να συστήνεται ως Τζένη Καρέζη;