Αρχική ΘΕΑΜΑ Γιώργος Μπανταδάκης: ” Θα έπρεπε στη χώρα που ζούμε το θέατρο να...

Γιώργος Μπανταδάκης: ” Θα έπρεπε στη χώρα που ζούμε το θέατρο να διδάσκεται από το νηπιαγωγείο”

Γιώργος Μπανταδάκης: ” Θα έπρεπε στη χώρα που ζούμε το θέατρο να διδάσκεται από το νηπιαγωγείο”

Πώς προετοιμάζεσαι για έναν ρόλο στο θέατρο και ποια είναι η διαδικασία σου;

Κάθε φορά είναι διαφορετική. Εξαρτάται ποιον ήρωα καλείσαι να υποδυθείς, τα στοιχεία που συνθέτουν το “είναι” αυτού του ανθρώπου. Τα εξωτερικά χαρακτηριστικά, τα εσωτερικά γνωρίσματα, το κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο στο οποίο εντάσσεται και πολλά ακόμα. Είναι ένα μεγάλο παζλ που τα κομμάτια ενώνονται κι εσύ καλείσαι να τα τοποθετήσεις σωστά. Αν το πετύχεις φτιάχνεις το παζλ.

Ποια είναι η πιο συναρπαστική πτυχή της ερμηνείας για σένα;

Το να ακουμπάει και να φτάνει στο κοινό. Αυτό είναι το ζητούμενο κι αυτό είναι συναρπαστικό. Κάνουμε θέατρο και θέλουμε να αγγίξουμε τους θεατές. Να τους παρασύρουμε σε ένα ταξίδι, σε μια ιστορία, σε ένα κόσμο. Όταν επιτυγχάνεται αυτό είναι ευλογία.

Ποιον θεωρείς τον μεγαλύτερο καλλιτέχνη που σε επηρέασε στον χώρο του θεάτρου;

Δεν έχω να σου πω έναν μόνο, γιατί δεν είναι ένας. Είναι πολλοί άνθρωποι ηθοποιοί, συνθέτες, ποιητές, λογοτέχνες, ζωγράφοι και γενικότερα άνθρωποι της τέχνης, που εκτιμώ και θαυμάζω το έργο τους κι έχουν επιδράσει πάνω μου με τις δημιουργίες τους.

Ποιες είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζεις στο να ερμηνεύεις τον ρόλο του “μάγκα”;

Στο συγκεκριμένο εμβληματικό έργο της Πηνελόπης Δέλτα δεν υποδύομαι τον Μάγκα, αλλά τον Περικλή. Που κι αυτός “μάγκας” είναι. Έχει τσαγανό, δυναμική, στόχο και πυγμή αλλά ταυτόχρονα είναι ένας συναισθηματικός νεαρός που θέλει να προστατεύει τους γύρω του.

Πώς η θεατρική σου εμπειρία επηρεάζει την προσέγγισή σου σε άλλα καλλιτεχνικά πεδία;

Οι τέχνες είναι αλληλένδετες. Λειτουργούν αυθύπαρκτα, αλλά ταυτόχρονα μπορούν να αλληλοσυμπληρώνονται. Το θέατρο είναι μέρος της καθημερινότητας μου, οπότε αναπόφευκτα με επηρεάζει.

Ποιες είναι οι προτεραιότητές σου ως ηθοποιός στη σημερινή φάση της καριέρας σου;

Να δουλεύω σε δουλειές που με κάνουν χαρούμενο, περήφανο και να νιώθω μια θετική αύρα όταν υπάρχω σε αυτές. Πάντα έτσι ήμουν, αλλά με τα χρόνια αυτή η διάθεση γίνεται εντονότερη. Το κλίμα στη δουλειά για μένα παίζει σημαντικό ρόλο.

Ο ΜΑΓΚΑΣ της Πηνελόπης Δέλτα στο Θέατρο Νέος Ακάδημος

Πώς διαχειρίζεσαι το άγχος πριν από μια παράσταση;

Με νορμάλ διαδικασίες. Το άγχος το δημιουργικό είναι ωραίο και ωραίο να το ζεις. Δεν έχω ως τώρα αγχωθεί τόσο πολύ που να με αναγκάσει να φύγω από τη παράσταση.

Τι σου προσφέρει η συνεργασία με τους συναδέλφους σου στο θέατρο;

Γενικά μιλώντας είναι πολύ ωραία να έχεις αυτό που λέμε “καλό καμαρίνι. Όταν αυτό επιτυγχάνεται είναι μεγάλη τύχη. Παίρνεις ενέργεια, κέφι, συναναστρέφεσαι με ανθρώπους με κοινό κώδικα.

Ποιος είναι ο ρόλος που ονειρεύεσαι να υποδυθείς κάποτε στο μέλλον;

Θα ήθελα να υποδυθώ τον “Οιδίποδα Τύραννο” εν καιρώ. Μακάρι να γίνει πράξη

Πώς βλέπεις τον ρόλο του θεάτρου στη σημερινή κοινωνία και πώς συμβάλλει στον πολιτισμό;

Το θέατρο είναι κάτι πολύ σημαντικό. Θα έπρεπε στη χώρα που ζούμε το θέατρο να διδάσκεται από το νηπιαγωγείο. Αν συνέβαινε αυτό θα είχαμε μια κοινωνία πιο σωστή. Την εποχή της αλλοίωσης, των τρωτών διαπροσωπικών σχέσεων, της κοινωνικής αγριότητας, το. θέατρο είναι πραγματικά μια “έξοδος” από το εγώ στο εμείς, στο μαζί.

Το εμβληματικό έργο της Πηνελόπης Δέλτα που με αυτό έχουν ταξιδέψει γενιές και γενιές ανθρώπων


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθρο«Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας» στο «EMBASSY Theater»
Επόμενο άρθροΝεκρή η Ελένη Καριολάκη στο σπίτι της– Τη βρήκαν μετά από τέσσερις ημέρες ενώ τα δαχτυλά της ήταν δαγκωμένα