Αρχική ΓΕΥΣΗ Μοσχοβολά… σουτζουκάκια με σάλτσα γιαουρτλού στον φούρνο

Μοσχοβολά… σουτζουκάκια με σάλτσα γιαουρτλού στον φούρνο

soutzoukakia-smyrneika-570-800×535

Μοσχοβολά… σουτζουκάκια με σάλτσα γιαουρτλού στον φούρνο. Από την παλιά κουζίνα της γιαγιάς στο πυρωμένο μάτι του ευκολόχρηστου φούρνου μας, δοκιμάζουμε σουτζουκάκια με σάλτσα γιαουρτλου, με όλα τα υλικά να δένουν σε μια ομοιογένεια, στην μεθυστική οσμή, στην ευχάριστη εικόνα του πιάτου και στην πιο γευστική “ηδονή” του ουρανίσκου…

Χορταστικά, η πιο εύκολη από κάθε άλλη συνταγή.

Κάθε νοικοκυρά διαπράττει «έγκλημα»,  εάν δεν σερβίρει έστω και μια φορά αυτή τη συνταγή στο τραπέζι της (πιστέψτε με, θα είναι η καθιερωμένη της εβδομάδας, ύστερα από την πρώτη πειραματική φορά!!!)

Υλικά

  • ¾  κιμά μοσχαρίσιο
  • ¼ κιμά χοιρινό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2-3 φέτες ψωμί του τοστ
  • 1 αυγό
  • 1 Κύμινο
  • μαϊντανό
  • λάδι
  • πάπρικα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκόρδο
  • 1 ντομάτα (κονκασε) και μισό κουτάκι πολτό
  • λίγο λάδι
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • μισό ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί
  • 1/5 γιαουρτι

Εκτέλεση συνταγής με ένα εγχειρίδιο απλών-αποτελεσματικών βημάτων

Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μας, το μυστικό στα σουτζουκάκια είναι το κύμινο, οπότε βάζουμε αρκετή ποσότητα. Στη συνέχεια ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά με το κύμινο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας. Ύστερα πλάθουμε μικρά μπαλάκια με τα χέρια μας. Σοτάρουμε τα σουτζουκάκια μας στο τηγάνι με λίγο λαδάκι μέχρι να πάρει χρώμα. Τέλος τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και ετοιμάζουμε την σάλτσα μας…

Εκτέλεση σάλτσας γιαουρτλού

Βάζουμε λίγο λαδάκι στο τηγάνι μας, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρο, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι, και το κρασί,  το τελευταίο υλικό το αφήνουμε να εξατμιστεί, και προσθέτουμε την ντομάτα και τον πολτό της ντομάτας, αφήνουμε να βράσει και να πήξει. Αφού έχουμε αφαιρέσει την σάλτσα από τη φωτιά προσθέτουμε και το γιαούρτι.

Τέλος… ρίχνουμε την σάλτσα πάνω στα σουτζουκάκια που έχουμε βάλει στο ταψάκι και τα βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά(ανάλογα με τον φούρνο). Αφήνουμε μέχρι να δέσει το φαγητό μας…

Καλή σας όρεξη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;

Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…

Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…

Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!

Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΟ συγγραφέας Φιλήμονας Πατσάκης καλεσμένος στη σειρά συζητήσεων για την παράσταση “Ο Ξένος”
Επόμενο άρθροΠαγκόσμια Ημέρα Μπράιγ -4 Ιανουαρίου-