Αρχική ΓΕΥΣΗ Ζυμαρικά με Κοτόπουλο, με κρέμα βαλσάμικο και μανιτάρια

Ζυμαρικά με Κοτόπουλο, με κρέμα βαλσάμικο και μανιτάρια

Pennes-me-kotopoylo-kai-manitaria

Αν θέλετε ένα χορταστικό πιάτο για μεσημεριανό ή βραδυνό, δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και θα γλύφεται τα δάχτυλα σας.

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ ζυμαρικά λινγκουίνι ή πέννες
  • 1 + 1 κ.σ. Ελαιόλαδο Αειφόρο
  • 1 + 1 κ.σ. Bούτυρο Αγελάδος
  • 600 γρ κοτόπουλο στήθος, φιλέτο, κομμένο σε χοντρές λωρίδες
  • 2 κ.σ. Βαλσάμικο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ μανιτάρια λευκά, φρέσκα, κομμένα σε τέταρτα
  • 6 κ.σ. Κρέμα Βαλσάμικου
  • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ τυρί κίτρινο τριμμένο (πχ παρμεζάνα, grana padano, πεκορίνο, γραβιέρα, κεφαλοτύρι ή ανάμεικτα)
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση :

Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό για όσο χρόνο λέει η συσκευασία τους. Παράλληλα, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Όταν ζεσταθεί ρίχνουμε 15 ml  Ελαιόλαδο Αειφόρο, 15 gr
 Bούτυρο Αγελάδος και το κοτόπουλο, και σοτάρουμε για λίγα λεπτά (περίπου 5), μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με τα 30 ml  Βαλσάμικο, ανακατεύουμε να πάρουν όλα τα κομμάτια χρώμα, και τα μεταφέρουμε σε πιάτο αφήνοντας το πολύ ζουμί στο τηγάνι.
Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά, προσθέτουμε τα επόμενα 15 ml Ελαιόλαδο Αειφόρο και  15 gr  Bούτυρο Αγελάδος και ρίχνουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για ένα λεπτό και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Τα αφήνουμε να μαλακώσουν για περίπου 5-6 λεπτά.
Δυναμώνουμε πάλι τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή, προσθέτουμε ξανά το κοτόπουλο και το ζουμί από το πιάτο, και όταν πάρει βράση ρίχνουμε την  Κρέμα Βαλσάμικου. Αφήνουμε για 2 λεπτά και ελέγχουμε το εσωτερικό ενός κομματιού κοτόπουλο (το μεγαλύτερο). Αν είναι λευκό και όχι ροζ σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί και το αλατοπίπερο, και ανακατεύουμε καλά.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά κρατώντας λίγο από τον ζωμό τους, τα προσθέτουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζωμό για να αραιώσουμε τη σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως με λίγο ακόμα τυρί.
Μπορούμε να κάνουμε χορτοφαγική εκδοχή της συνταγής, παραλείποντας το κοτόπουλο και το  Βαλσάμικο, και χρησιμοποιώντας μανιτάρια πορτομπέλο αντί για λευκά.
Ξεκινάμε από το δεύτερο βήμα, σοτάροντας το κρεμμύδι σε  Ελαιόλαδο Αειφόρο και Βούτυρο Αγελάδος προσθέτοντας τα μανιτάρια.
Τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά παραπάνω και συνεχίζουμε κανονικά την εκτέλεση προσθέτοντας την Κρέμα Βαλσάμικου.Προσθέτουμε το έξτρα τυρί  στο σερβίρισμα και απλά απολαμβάνουμε καλή μας όρεξη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗvinegartop.co
Προηγούμενο άρθροΤο ΚΘΒΕ Ελλάδος στο Τελλόγλειο: “Πίσω από τους πίνακες. Μια συνομιλία με τη ζωγραφική του Πάρι Πρέκα”
Επόμενο άρθροΠορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλο