Αρχική ΓΕΥΣΗ Γλυκό ταψιού με χαλβά βανίλιας και μέλι

Γλυκό ταψιού με χαλβά βανίλιας και μέλι

321071451

Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει. Ξέρουμε όλοι πολύ καλά που για την ημέρα αυτή πάντα έχουμε πάρει για το τραπέζι μας αρκετό χαλβά. Τι γίνεται όμως τις επόμενες μέρες Πολλές φορές έχουμε πάρει πολύ περισσότερο από όσο θα φάμε και μετά αναρωτιόμαστε τι να τον κάνουμε τον χαλβά που μας περίσσεψε. Σας προτείνω μια πεντανόστιμη συνταγή για γλυκό ταψιού με τον χαλβά βανίλιας ο όποιος μας έμεινε.

Υλικά συνταγής

Υλικά για τη βάση:
80 γρ. μπισκότα πτι-μπερ
50 γρ. φυστίκια Αιγίνης ανάλατα
20 γρ. αμύγδαλα άσπρα ξεφλουδισμένα
50 γρ. βούτυρο αγελαδινό
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Για τη γέμιση:
150 γρ. χαλβάς βανίλιας
60 γρ. ζάχαρη
100 ml. γάλα
50 γρ. βούτυρο αγελαδινό
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
250 ml κρέμα γάλακτος 36%
60 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
Για διακόσμηση:
Ψιλοκομμένα φιστίκια αιγίνης

 

Εκτέλεση

Για την βάση:Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε στο multi τα αμύγδαλα και τα φιστίκια. Λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε το μέλι.

Ανακατεύουμε με τα τριμμένα μπισκότα και στρώνουμε τον πάτο του ταψιού με το μείγμα.
Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να πάρει ελαφρά χρώμα.
Γέμιση: Βάζουμε τη ζάχαρη και το γάλα σε κατσαρόλα και μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε για να λιώσει
Τοποθετούμε τον χαλβά σε πιάτο και τον θρυμματίζουμε, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τον χαλβά και ανακατεύουμε καλά βάζοντας το μέλι και τη βανίλια.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει και την ανακατεύουμε απαλά με την κρέμα με τον χαλβά.
Στρώνουμε το μείγμα αυτό πάνω από την ψημένη βάση και διακοσμούμε με ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης. Αφήστε το γλυκό για 2-3 ώρες στο ψυγείο, μετά κόψτε το σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε.
Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗpontiankitchen.blogspot.gr
Προηγούμενο άρθροΈφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Βαγγέλης Ρωμνιός
Επόμενο άρθροΗ Αλεξάνδρα Τσόλκα είναι αλήτης, ιππότης και βιβλιοφάγος