Αρχική ΓΕΥΣΗ Keşkül (γλύκισμα από την Πόλη)

Keşkül (γλύκισμα από την Πόλη)

KESKUL

Ένα ακόμη γλύκισμα από την πόλη που μια μερίδα δεν είναι ποτέ αρκετή και θα εντυπωσιάσετε τους πάντες.

Υλικά συνταγής

1 lt. γάλα
½ φλ. ριζάλευρο
1 φλ. λευκή ζάχαρη
4 κ.σ. ασπρισμένο αμύγδαλο τριμμένο
2 κ.σ. νιφάδες καρύδας
τριμμένο ανάλατο φιστίκι Αιγίνης και νιφάδες καρύδας για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μικρό μπολ το ριζάλευρο και το διαλύουμε καλά ανακατεύοντας το με λίγο κρύο γάλα. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρολάκι, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις νιφάδες καρύδας, το τριμμένο αμύγδαλο και το διαλυμένο ριζάλευρο και ανακατεύουμε πολύ καλά, να ενωθούν τα υλικά. Φέρνουμε το μείγμα σε βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε μπολ. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, γαρνίρουμε με τις νιφάδες καρύδας ή τα τριμμένα φιστίκια ή και τα δύο. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 -4 ώρες και σερβίρουμε. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 3 ημέρες.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗathinorama.gr
Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με πορτοκάλι και μέλι, η Χαβάη στο πιάτο σας
Επόμενο άρθροClub sandwich light, για να είστε πάντα κομψοί…