Ένα ακόμη γλύκισμα από την πόλη που μια μερίδα δεν είναι ποτέ αρκετή και θα εντυπωσιάσετε τους πάντες.
Υλικά συνταγής
1 lt. γάλα
½ φλ. ριζάλευρο
1 φλ. λευκή ζάχαρη
4 κ.σ. ασπρισμένο αμύγδαλο τριμμένο
2 κ.σ. νιφάδες καρύδας
τριμμένο ανάλατο φιστίκι Αιγίνης και νιφάδες καρύδας για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μικρό μπολ το ριζάλευρο και το διαλύουμε καλά ανακατεύοντας το με λίγο κρύο γάλα. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρολάκι, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις νιφάδες καρύδας, το τριμμένο αμύγδαλο και το διαλυμένο ριζάλευρο και ανακατεύουμε πολύ καλά, να ενωθούν τα υλικά. Φέρνουμε το μείγμα σε βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε μπολ. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, γαρνίρουμε με τις νιφάδες καρύδας ή τα τριμμένα φιστίκια ή και τα δύο. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 -4 ώρες και σερβίρουμε. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 3 ημέρες.
Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.