Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΘΡΑ Ρομπότ-μπαρίστα σερβίρει σε καφέ της Ιαπωνίας!

Ρομπότ-μπαρίστα σερβίρει σε καφέ της Ιαπωνίας!

robot2-634×400

Η Ιαπωνία διαθέτει ένα καινούριο καφέ εντελώς διαφορετικό απ΄ ό,τι έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Κι αυτό, γιατί οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν τον καφέ που παρασκευάζεται και σερβίρεται από ένα ρομπότ μπαρίστα!

Το ρομπότ ονομάζεται Sawyer και έκανε την εμφάνισή του την προηγούμενη εβδομάδα στο Henna Cafe στην επιχειρηματική και εμπορική συνοικία Shibuya στο Τόκιο. Το όνομα του καταστήματος στα ιαπωνικά σημαίνει «παράξενο καφέ».

Το ρομπότ σκανάρει ένα εισιτήριο που αγοράζεται από ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης και καλωσορίζει τον πελάτη. «Θα θέλατε να πιείτε έναν εξαιρετικό καφέ;» ρωτάει τον πελάτη και συνεχίζει «Μπορώ να φτιάξω έναν καφέ καλύτερο από αυτόν που φτιάχνουν οι μπαρίστα».

 

Οι πελάτες φαίνεται ότι βλέπουν θετικά την κίνηση αυτή. Οι ιθύνοντες του καφέ επισημαίνουν ότι η χρήση ενός ρομπότ μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητα ενώ ταυτόχρονα να διασκεδάσει τους πελάτες. Το να φτιάχνει μια καφετέρια καφέ και ροφήματα και να εξυπηρετεί ταυτόχρονα πολλούς πελάτες απαιτεί μεγάλο αριθμό εργαζομένων, σε αντίθεση με το ρομπότ που χρειάζεται ένα μόνο άτομο να το επιβλέπει όσο ετοιμάζει τους καφέδες.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμη:

Δημιουργήθηκε βιονικό χέρι με αίσθηση αφής.

Κ. Δασκαλάκης: Ο 37χρονος Κρητικός-ιδιοφυΐα που έλυσε άλυτο επί 60 χρόνια μαθηματικό γρίφo!

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗperierga.gr
Προηγούμενο άρθροΓιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Τι δώρο ταιριάζει στο κάθε ζώδιο;
Επόμενο άρθροΝατάσα Μανίσαλη: Η Νατάσα Σαριτζόγλου της καρδιάς μας!