Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΘΡΑ Αποχαιρέτησαν σε βίντεο τους αγαπημένους τους και πήδηξαν στο κενό από τον...

Αποχαιρέτησαν σε βίντεο τους αγαπημένους τους και πήδηξαν στο κενό από τον 10ο όροφο. Πιστεύεται ότι οι 2 αδερφές είναι θύματα του διαδικτυακού παιχνιδιού «Μπλε Φάλαινα»(βίντεο)

koritsia

Η 15χρονη Αναστάσια Σβεροζαρόβα και η 12χρονη ετεροθαλής αδερφή της, Μαρία Βινογκραντόβα, πήδηξαν στο κενό από τον 10ο όροφο κτηρίου και βρήκαν τραγικό θάνατο.

Λίγα λεπτά πριν είχαν τραβήξει βίντεο, στο οποίο αποχαιρετούσαν τους αγαπημένους τους και έδειχναν το χιόνι έξω από το παράθυρο, που είχε καλύψει τους δρόμους.
Σε εκείνο ακριβώς το σημείο, στον χιονισμένο δρόμο στην περιοχή Ιζέβσκ στη Ρωσία, βρέθηκαν νεκρές οι 2 αδερφές.

Πιστεύεται ότι τα κορίτσια ήταν θύματα του διαδικτυακού παιχνιδιού αυτοκτονίας, Μπλε Φάλαινα, που μέχρι σήμερα θεωρείται υπεύθυνο για τουλάχιστον 230 αυτοκτονίες ανηλίκων και έχουν συλληφθεί 19 άτομα ως χειριστές των συνομιλιών που προέτρεπαν τα θύματα σε αυτοκαταστροφικές πράξεις και στη συνέχεια, στο θάνατο.

Οι ρωσικές αρχές ερευνούν τα διαδικτυακά δεδομένα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των 2 αδερφών, για να διαπιστώσουν αν υπήρχε κάποια παρακίνηση τους προς την αυτοκτονία.
Πριν από τέσσερις μήνες ο επικεφαλής του τμήματος καταπολέμησης του ηλεκτρονικού εγκλήματος του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, είχε προειδοποιήσει ότι μόλις το 2017 ανακαλύφθηκαν πάνω από 1.300 διαδικτυακές ομάδες που «παίζουν» online παιχνίδια αυτοκτονίας, με τη συμμετοχή πάνω από 12.000 ανήλικων χρηστών.

Δείτε το βίντεο που τραβήχτηκε λίγο πριν την αυτοκτονία των κοριτσιών:

Οι φίλοι και οι γνωστοί των κοριτσιών, αναφέρουν ότι η μικρότερη από τις 2 αδερφές, η Μαρία, ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση τον τελευταίο καιρό.
Αιτία ήταν οι τσακωμοί και οι διαφωνίες με τη μητέρα της, καθώς δεν ενέκρινε την σχέση της κόρης της με το αγόρι που διατηρούσε σχέση και της είχε απαγορεύσει να τον βλέπει.
Οι καυγάδες στο σπίτι ήταν συχνοί και είχαν επηρεάσει ψυχολογικά και την 15χρονη Αναστασία. Έτσι, οι 2 αδερφές είχαν αποκοπεί από τις παρέες τους.

Η 12χρονη Μαρία, ελάχιστα λεπτά πριν αυτοκτονήσει είχε ποστάρει μια φωτογραφία του αγοριού της και στη λεζάντα είχε γράψει «Συγχώρεσέ με, σε παρακαλώ. Σε αγαπώ τόσο πολύ. Ξέρω ότι θα βρεις κάποια καλύτερη από εμένα».
Ύστερα, η 15χρονη αδερφή της σε βίντεο αποχαιρέτησε τους αγαπημένους της και έδειξε τον χιονισμένο δρόμο κάτω από το 10οροφο κτίριο στο οποίο βρισκόταν και στη συνέχεια οι δυο τους πήδηξαν στο κενό, όπου και τις βρήκαν να κείτονται στο χιόνι.

Διαδικτυακά παιχνίδια αυτοκτονίας, όπως η Μπλε Φάλαινα που φέρεται να ευθύνεται για το θάνατο των κοριτσιών, στοχεύουν σε ευάλωτους έφηβους, καθώς έχουν άγνοια κινδύνου και είναι πιο εύκολα στη χειραγώγηση.

Και μην ξεχνάτε κάντεlikeστη σελίδα μας στοfacebookγια να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμη:

Τροχαίο Ηλία Βρεττού: Φώναζε «πονάω στα πόδια»

«Βόμβα» Καπουτζίδη για την παρέα του Παρά Πέντε: Με πλήγωσαν… Δεν θα το συγχωρήσω ποτέ! (ΒΙΝΤΕΟ)


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗvalueforlife.gr
Προηγούμενο άρθροΠαρουσίαση της ποιητικής συλλογής”Το αναπόφευκτο της μοναξιάς” του Γιάννη Ζαραμπούκα.
Επόμενο άρθροO Γιάννης Δρακόπουλος μας μιλά…. για την κόκκινη μύτη του!