Αρχική ΓΕΥΣΗ Το τέλειο Chessecake με λίγες θερμίδες

Το τέλειο Chessecake με λίγες θερμίδες

1982261_307668662714739_1418834140_n1-e1399923673428-696×522

Το τέλειο Chessecake με λίγες θερμίδες. Ένα πεντανόστιμο Cheesecake με λίγες θερμίδες, για να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας γλυκά χωρίς τις τύψεις των θερμίδων. Μια εύκολη συνταγή  για ένα πολύ ελαφρύ γλύκισμα με υλικά χωρίς πολλά λιπαρά και θερμίδες, που η γεύση του δεν έχει να “ζηλέψει” τίποτα από ένα κανονικό cheesecake.

Θα χρειαστούμε

Για τη βάση:

1 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα Πτι Μπερ Ολικής άλεσης
2 κ.σ. βούτυρο light + λίγο επιπλέον για άλειμμα φόρμας

Για τη γέμιση:
225 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, light με λίγα λιπαρά
1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη διαίτης (στέβια ή άλλη επιλογής σας)
170 γρ. γιαούρτι με 2% λιπαρά
2 μεγάλα ασπράδια αυγών
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλ. τσαγιού μαρμελάδα φράουλας χωρίς ζάχαρη ή με στέβια

Εκτέλεση

Για τη βάση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Βουτυρώνετε ελαφρώς ένα τετράγωνο ταψάκι 20 εκ. και το στρώνετε (σταυρωτά) με 2 κομμάτια χαρτί ψησίματος. Αναμιγνύετε καλά το 1 φλ. θρυμματισμένα στο multi μπισκότα με τις 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο και το στρώνετε ισομερώς, πιέζοντάς το ελαφρώς, στη βάση του ταψιού. Το αφήνετε στην άκρη.

Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ βάζετε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν και έχετε ένα λείο αφράτο μείγμα. Σταδιακά προσθέτετε το γιαούρτι, τα ασπράδια αυγού, το χυμό λεμονιού και το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα. Μόλις ενσωματωθούν πλήρως σταματάτε αμέσως το χτύπημα. Μην το παραχτυπήσετε.

Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι πάνω από τη μπισκοτένια βάση και το ισιώνετε ισομερώς. Τοποθετείτε με ένα κουταλάκι του γλυκού, 1 κουταλάκι τη φορά, τη μαρμελάδα σε διαφορετικά μέρη πάνω στην επιφάνεια του cheesecake. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι στροβιλίζετε απαλά τη μαρμελάδα μέσα στη γέμιση μέχρι να δημιουργήσετε ένα σχήμα σαν μάρμαρο. (Βλέπε φωτογραφία).

Ψήνετε το cheesecake σας στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λ ή μέχρι στην αφή στο κέντρο του να είναι σταθερό. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια το βάζετε στο ψυγείο για 3 περίπου ώρες ή μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
και να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμη

Πολίτικο Προφιτερόλ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;

Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…

Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…

Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!

Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗsintayes.gr
Προηγούμενο άρθρο“Λύγισε” η Σάσα Σταμάτη για Σκορδά – Λιάγκα!
Επόμενο άρθροΤο τατουάζ: Πυροβολούν τη Μαργκώ – Νεκρός ο Ρίτσαρντ