Αρχική ΓΕΥΣΗ Σαλιγκάρια γιαχνί μια συνταγή του μοναχού Επιφάνιου

Σαλιγκάρια γιαχνί μια συνταγή του μοναχού Επιφάνιου

saligaria-giaxni

Σαλιγκάρια γιαχνί μια συνταγή του μοναχού Επιφάνιου. Μια νόστιμη και νηστίσιμη συνταγή, έτσι όπως τη δημοσίευσε ο μοναχός Επιφάνειος στο βιβλίο που επιμελείται ο ίδιος: Μαγειρική του Αγίου Όρους

Θα χρειαστούμε

  • 80 έως 100 σαλιγκάρια
  • 10 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 4 ή 5 φύλλα δάφνης
  • αλάτι
  • μαυροπίπερο σε κόκκους
  • Πιπερι κόκκινο
  • λίγο κύμινο
  • 5-6 γαρύφαλλα (μπαχαρικό)
  • 2 κανελόξυλα
  • λάδι 300 γραμμάρια
  • 250 γραμμάρια κρασί μαύρο
  • 2 κουταλιές πελτές

Εκτέλεση

  • Καθαρίστε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Ψιλοκόψτε τα και σοτάρετε τα ελαφρώς με το λάδ μέσα στην κατσαρόλα, σε σιγανή φωτιά.
  • Βάλτε κατόπιν στην κατσαρόλα τα σαλιγκάρια, προσθέστε λίγο νερό και αφήστε τα να βράσουν για μισή ώρα.
  • Ρίξτε στη συνέχεια το κρασί, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά, όπως και τον πελτέ , λιωμένο, αραιωμένο και αφήστε τα να βράσουν όλα μαζί σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας κάπου κάπου.
  • Μετά σαράντα πέντε λεπτά χαμηλώστε στο ελάχιστο τη φωτιά και κρατήστε την κατσαρόλα σε αυτή τη θερμοκρασια.
  • Επειδή όμως θα έχουνε σωθεί ήδη τα ζουμιά του φαγητού σας, μην ξεχνάτε να το ανακατεύετε συνεχώς. Αυτή η διαδικασία πρέπει να κρατήσει είκοσι έως τριάντα λεπτά, και τότε θα διαπιστώσετε πως έχουν λιώσει σχεδόν τα κρεμμύδια και έχουν γίνει μια παχύρρευστη σάλτσα μόνο με το λάδι, άλλωστε η μοσχοβολια τους θα σας τρυπήσει τη μύτη, όπως αναφέρει και ο μοναχός Επιφάνειος.
  • Το φαγάκι σας σε αυτή τη φάση θα είναι έτοιμο.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
και να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμη

Ριζότο με θαλασσινά

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;

Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…

Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…

Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!

Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗmothersblog.gr
Προηγούμενο άρθρο16 Μαρτίου 1900- ο Άρθουρ Εβανς ξεκινά τη μυθική ανασκαφή στην Κνωσό
Επόμενο άρθροΤο ΚΘΒΕ και ο ΕΟΤ συνεργάζονται προς όφελος του τουρισμού και του πολιτισμού της πόλης