Αρχική ΓΕΥΣΗ Ινδικό Παγωτό Kulfi με φυστίκια

Ινδικό Παγωτό Kulfi με φυστίκια

pista_kulfi_ice_cream

Το Kulfi είναι ένα πολύ δημοφιλές ινδικό παγωτό και υπάρχει σε αρκετές διαφορετικές γεύσεις.
Το παραδοσιακό παγωτό Kulfi είναι πολύ αρωματικό και περιέχει κάρδαμο.
Ακολουθεί μια συνταγή για παγωτό Kulfi που δεν περιέχει αυγά και δεν χρειάζεται παγωτομηχανή για την παρασκευή της.

Θα χρειαστούμε

  • 4 κούπες (περίπου 800 ml) πλήρες γάλα
  • 1 φέτα ψωμιού για τοστ
  • 1/4 κούπας (περίπου 50 gr) ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι ή κορν φλάουρ
  • 50 gr αλεσμένα φυστίκια αιγίνης
  • μισό κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο σε σκόνη

Εκτέλεση

  • Παίρνουμε τη φέτα ψωμιού τοστ και κόβουμε την κρούστα από όλες τις πλευρές του.
  • Στη συνέχεια κόβουμε τη φέτα σε μικρά κομμάτια.
  • Βάζουμε στο μπλέντερ μια κουταλιά αλεύρι, 100 ml (περίπου μισή κούπα) γάλα και τα κομμάτια της φέτας τοστ.
  • Αλέθουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  • Στο μεταξύ, ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα (700 ml) σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (ή κατσαρόλα) και το βάζουμε στη φωτιά, σε υψηλή θερμοκρασία.
  • Αφήνουμε το γάλα να βράσει, ανακατεύοντας συχνά για να μην καεί στον πάτο του τηγανιού.
  • Μόλις το γάλα φτάσει στο σημείο βρασμού, συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά μέχρι το γάλα να μείνει στα 2/3 της αρχικής ποσότητας.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι το μείγμα ψωμιού-αλευριού-γάλατος και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία (μεσαία φωτιά) μαγειρεύοντας για 3-4 λεπτά ακόμη.
  • Κατόπιν, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αλεσμένα φυστίκια και αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε την καρδαμόσκονη στο τηγάνι, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.
  • Μόλις το μείγμα αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου, το αδειάζουμε σε ένα μπολ (κατά προτίμηση γυάλινο) και το σκεπάζουμε με μια ζελατίνη (σελοφάν) ώστε η ζελατίνη να εφάπτεται στο γάλα και να καλύπτει το μείγμα τελείως. Είναι πολύ σημαντικό η ζελατίνη να αγγίζει το γάλα.
  • Βάζουμε το μπολ (σκεπασμένο με τη ζελατίνη) στην κατάψυξη για 7-8 ώρες και το παγωτό μας είναι έτοιμο!
  • Δεν χρειάζονται ενδιάμεσα ανακατέματα καθώς το παγωτό δεν κάνει κρυστάλλους κατά το πάγωμα!

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
και να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμη

Πικάντικα πιτάκια με λαχανικά (samosas)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;

Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…

Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…

Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!

Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗicecream.turborecipes.com
Προηγούμενο άρθροΜητέρα πετάει μαχαίρια στα παιδιά της και το πλήθος διασκεδάζει. Το σοκαριστικό βίντεο από τη δεκαετία του ’50 με το «παράξενο» παιχνίδι
Επόμενο άρθροΣπίλμπεργκ: γιατί όχι Ιντιάνα Τζόαν…δεν θα ήταν καθόλου κακό