Αρχική ΓΕΥΣΗ Ωδή στην σοκολάτα: Σιροπιαστό κέικ σοκολάτας με τρούφα (Μυρμηγκάτο)

Ωδή στην σοκολάτα: Σιροπιαστό κέικ σοκολάτας με τρούφα (Μυρμηγκάτο)

Mirmigkato-cake-cover

Ωδή στην σοκολάτα: Σιροπιαστό κέικ σοκολάτας με τρούφα (Μυρμηγκάτο). Σήμερα σας έχω ένα κέικ με τα όλα του. Αφράτο κέικ βανίλιας με μπολικη τρούφα, καλυμμένο με παχύ σοκολατένιο γλάσο και ποτισμένο με ελαφρύ σιρόπι που θα μαγέψει τους λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο.

Θα χρειαστούμε

Υλικά για το κέικ

  • 125 γρ. βούτυρο αγελαδινό (θερμοκρασία δωματίου)
  • 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 120 γρ. σοκολατένια τρούφα

Υλικά για το γλάσο

  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. κακάο
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 350 ml γάλα φράσκο πλήρες
  • Τρούφα για την διακόσμηση

Υλικά για το σιρόπι

  • 320 γρ. ζάχαρη
  • 250 ml νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε με το σιρόπι, ώστε να έχει χρόνο να κρυώσει. Βράζουμε όλα τα υλικά για 4-5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175oC. Βάζουμε στον κάδο της Κουζινομηχανής το βούτυρο και τη ζάχαρη, προσαρμόζουμε το φτερό και χτυπάμε για 3-4 λεπτάκια μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, αφού τα σπάσουμε πρώτα σε μπολ για να μην ρίξουμε τσόφλια στην ζύμη μας. Ρίχνουμε και την βανίλια και χτυπάμε για 1-2 λεπτά.
  • Κλείνουμε τη Κουζινομηχανή, ρίχνουμε το μισό φαρίν απ και το baking powder και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Μόλις πάρει όλο το αλεύρι, βάζουμε και το υπόλοιπο.
  • Κλείνουμε την Κουζινομηχανή , προσθέτουμε την τρούφα σοκολάτας στη ζύμη και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
  • Απλώνουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψί, το οποίο έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει πολύ καλά. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά
  • Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, το χαράζουμε παντού με ένα μαχαίρι και το σιροπιάζουμε. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει τελείως.
  • Φτιάχνουμε το γλάσο. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά με ένα σύρμα μέχρι να πήξει καλά.
  • Περιχύνουμε το κέικ, πασπαλίζουμε με τρούφα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Για το τέλειο σερβίρισμα του μυρμηγκάτου, βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα και απολαμβάνετε.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
και να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμη

Το κοτόπουλο της ανατολής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;

Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…

Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…

Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!

Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗmadameginger.com
Προηγούμενο άρθροΤο κοτόπουλο της ανατολής
Επόμενο άρθροΝερό κανέλας με μήλο και λεμόνι για αδυνάτισμα!