Τον σταυρό του Δημήτρη Χορν θα φορά από σήμερα και για ένα χρόνο ο Γιάννης Νιάρρος. Ο ταλαντούχος ηθοποιός κατέκτησε το βραβείο για τον ρόλο του Γιώργου Γερακάρη στο έργο «Στέλλα κοιμήσου» που παρουσιάστηκε στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία του Γιάννη Οικονομίδη.

Αξίζει ν’αναφερεθεί ότι για την ερμηνεία της στην ίδια παράσταση η Ιωαννα Κολλιοπούλου κατέκτησε χτες το βραβείο Μελίνα Μερκούρη!

Το βραβείο «Δημήτρης Χορν» 2018 απονεμήθηκε στον Γιάννη Νιάρρο στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Απριλίου 2018 στο θέατρο «Δημήτρης Χορν». Τον σταυρό παρέδωσε ο περσινός νικητής του βραβείου, Κωνσταντίνος Μπιμπής.

niarros-thumb-large

Το επαμειβόμενο Βραβείο «Δημήτρης Χορν» (για δέκατη όγδοη χρονιά φέτος) είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο, συνοδευόμενος από περγαμηνή.

Το βραβείο είναι ετήσιο, επαμειβόμενο και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. Το θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής και το χρηματοδοτεί ο Γιάννης Χορν.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι για το «Βραβείο Δημήτρης Χορν» για τη σαιζόν 2016-2017, με αλφαβητική σειρά, ήταν οι ακόλουθοι:

Γιώργος Βουρδαμής για τον ρόλο του Κρις Κέλλερ στο έργο του Άρθουρ Μίλλερ «Ήταν όλοι τους παιδιά μου», σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου (Εμπορικόν).

Πάνος Παπαδόπουλος για το ρόλο του Βατλέν στο έργο του Ζωρζ Φεντώ «Το Έξυπνο πουλί», σε σκηνοθεσία Μάνου Βαβαδάκη και  Γιώργου Κατσή (Tempus Verum – Εν Αθήναις).

Δημήτρης Πασσάς για την ερμηνεία του στο έργο του Ζοέλ Πομμερά «Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα», σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη (Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν “Υπόγειο”).

Βασίλης Σαφός για την ερμηνεία του στο έργο του Ρόμπερτ Μούζιλ «Οι αναστατώσεις του οικότροφου Τέρλες», σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη (Πόρτα).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
26 + 21 =