Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Οι Raw In Sect στην…Αρένα!!!

Οι Raw In Sect στην…Αρένα!!!

26733697_1876893589001320_7839526933711613217_n

Η παράδοση στην πρίζα και το Θεριό μπαίνει στην Αρένα.

Σταμάτησα να ψάχνω Ελληνικές μπάντες πριν πολύ καιρό και κράτησα στις playlists μου μόνο όσες μου άρεσαν, μέχρι που ”έπεσαν” στα αυτιά μου δύο τραγούδια, το πρώτο είχε σαν όνομα ”Therion” και μετά ακολούθησε το ”Arena”, πολύ επιβλητικοί τίτλοι για τραγούδι!!!

Έτσι ανακάλυψα τους Raw In Sect και μετάνιωσα που δεν έψαχνα τις Ελληνικές μπάντες γιατί υπάρχει θησαυρός εδώ!!! Ενώ είμαι λάτρης της metal μουσικης και κυρίως της Progressive αλλά και της Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, τι πιο Progressive από την παραδοσιακής μας μουσικής.

Τι καλύτερο λοιπόν να ακους την παράδοση στην πριζα…!!!

Μπάντα από το 2006 me 3 δίσκους πλέον στο ενεργητικό τους, το Red Flows το 2011, το Blue Haze το 2014 και φέτος το Kitro συνεχίζουν ακάθεκτοι.

Η μπάντα αποτελείται από τους Κώστα Διαμαντή στα φωνητικά και την κιθάρα, Δημήτρη Αλεξίου στα τύμπανα, Γιώργο Ιωακειμίδη στην άλλη κιθάρα και τον Ηλία Πλατανίτη στο μπάσο.

Μιλήσα λοιπόν με τον Κώστα, τραγουδιστή των Raw In Sect για να μάθω κάτι παραπάνω τόσο για την μπάντα όσο και για τον ίδιο…

Ποιες είναι οι βασικές επιρροές της μπάντας?

Πολλές μουσικές… Από ποπ μέχρι death metal. Και από Ελληνική μουσική μέχρι ηλεκτρονική. Οτιδήποτε ξυπνάει κάτι στον καθένα μας το ακούμε με μανία!

Ποια είναι τα δικά σου ακούσματα?

Αυτό είναι κάτι που αλλάζει συνέχεια. Τον τελευταίο καιρό ακούω πολύ At the Drive in, Mars Volta, Carlo Domeniconi και Judas Priest.

Ποιο είναι το περιεχόμενο των στίχων σας?

Σε αυτόν τον δίσκο εν ονόματι «Κίτρο», μπορείς να πεις ότι είναι κάτι σαν concept. Δηλαδή το Κίτρο έχει μεγάλη οξύτητα και πίκρα αλλά μετά έρχεται η ευθυμία και η γλύκα. Εν ολίγοις, έχει να κάνει με όλα αυτά που δυσκολευόμαστε να αποδεχτούμε για τους εαυτούς μας αλλά και για τους άλλους. Έφοσον κάποιος ή κάποια κάνει αυτό το βήμα, πρώτα θα του έρθει μία πίκρα αλλά εν καιρώ θα νιώθει καλύτερα. Κάτι σαν φάρμακο δηλαδή.

Βγάλατε καινούριο δίσκο,κάνατε στροφή στην παράδοση, ποιο ήταν το ερέθισμα στο να ”περπατήσετε” σε παραδοσιακούς δρόμους και για τι μιλάνε οι στίχοι του συγκεκριμένου δίσκου?

Όποιος ακολουθεί τη μπάντα από τα ξεκινήματά της, θα έχει παρατηρήσει ότι υπάρχει Ελληνική επιρροή με διάφορους τρόπους. Απλά σε αυτόν τον δίσκο είναι πλέον το κυρίαρχο στοιχείο. Όπως σου είπα πριν το να αποδεχτείς την ταυτότητά σου και το πού βρίσκεσαι βοηθάει στο να στοχεύσεις εκεί που θέλεις. Η Ελληνική γλώσσα έχει απίστευτο βάθος και η Ελλάδα είναι μία χώρα με τεράστιο μουσικό εύρος οπότε μας ενθουσίαζε η ιδέα να ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο και να πάμε μέχρι το τέρμα.

Πως βλέπεις το μέλλον της μουσικής στην Ελλάδα του σήμερα?

Υπάρχει ταλέντο σε κάθε γωνιά. Το καλλιτεχνικό στοιχείο και η δημιουργικότητα είναι βαθιά ριζωμένα στην Ελληνική κουλτούρα από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα. Το μεγάλο πρόβλημα όμως είναι ότι δεν υπάρχει η υποδομή για να βοηθήσει τη μουσική να πάει παραπέρα με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι από τις πιο αδικημένες χώρες στον κόσμο – όχι μόνο στη μουσική – σε πολλούς τομείς. Χωρίς να θέλω να είμαι απαισιόδοξος, θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να δούμε κάτι να αλλάζει σε αυτόν τον τομέα. Είναι σα φωτιά που σιγοκαίει οπότε θα χρειαστεί χρόνος.

”Αρένα” είναι το καινούριο σας βίντεο κλιπ, ποια είναι η σημασία του τραγουδιού?

Το «Αρένα» είναι εμπνευσμένο από την Αθήνα η οποία, αν όχι σε όλα, σε πολλά πράγματα μοιάζει με Αρένα. Από την καθημερινότητα, τη λειτουργικότητα μέχρι και την αισθητική της πόλης, τίποτα δεν είναι δεδομένο και πρέπει να παλέψεις για όλα. Από το να οδηγήσεις ένα δρόμο μέχρι να κάνεις ένα διακανονισμό σε κάποια δημόσια υπηρεσία. Είναι μοναδική η ατμόσφαιρα της Αθήνας είναι η αλήθεια και μας ενέπνευσε όλους στο να στήσουμε το τραγούδι από την αρχή μέχρι το τέλος. Σε δεύτερο χρόνο αντιλαμβάνεται κανείς ότι Αρένα είναι η ίδια η καθημερινότητα και πρέπει ο καθένας να παλέψει για τα βασικά.

Τι θα σε χαρακτήριζε σαν άνθρωπο μέσα από την μπάντα και τι έχεις μάθει μέσα από αυτή την μπάντα μετά από 12 χρόνια?

Προσπαθώ να δουλεύω σε ό,τι είναι ουσιαστικό συνεχώς. Εύκολο να το λες και πολύ δύσκολο να το κάνεις. Είναι πάρα πολύ εύκολο να χάσεις το χρόνο σου και την ενέργειά σου σε πράγματα που δεν έχουν και πολλή σημασία και γενικώς να αναλώνεσαι σε πράγματα που δε σε ενδιαφέρουν στην πραγματικότητα. Μου αρέσει να παίζω και να γράφω μουσική με τους Raw In Sect, αυτό έχω μάθει και θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που υπάρχει ανταπόκριση και από άλλους ανθρώπους.

Aυτά λοιπόν έμαθα από τον Κώστα για τον ίδιο και τους Raw In Sect οι οποίοι παρουσιάζουν και τον νέο τους δίσκο στο Temple Athens την Παρασκευή 11 Μαΐου στις 08:30 μ.μ. και φυσικά θα είμαστε όλοι εκεί…

Καλή επιτυχία στους Raw In Sect τόσο στη Live εμφάνιση τους όσο και στον καινούριο τους δίσκο ”Kitro” και ακούστε τα δύο πρώτα τους κομμάτια με τίτλο ”Arena” και ”Therion”

 

 

 

 

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροJAMES bar, το στέκι του Κεραμεικού!
Επόμενο άρθρο9 ιδέες για αποδράσεις της τελευταίας στιγμής την Πρωτομαγιά – Προορισμοί σε απόσταση αναπνοής