Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Νίκος Παπουτσής : Εξαφανίστηκες

Νίκος Παπουτσής : Εξαφανίστηκες

Ο Νίκος Παπουτσής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Άμφισσα Φωκίδος και ασχολείται με τη μουσική εδώ και 15 χρόνια.Ο κόσμος τον γνώρισε μέσα από τη συμμετοχή του στο talent show “RisingStar” αλλά για μένα θα είναι πάντα ο παλιός συμμαθητής που με τη κιθάρα του μας μάγευε στα live και στις παρέες.

Στο σπίτι του πάντα έπαιζε μουσική και από τη παιδική του ηλικία το ταλέντο του είχε ήδη κάνει την εμφάνισή του. Θυμάται που με τις αδερφές του τραγουδούσαν στο σπίτι  και γράφανε τις φωνές τους. Τότε ήταν η πρώτη φορά που άρχισε να τραγουδάει. Παρακολουθώντας τον πατέρα του στις χορωδίες φανταζόταν και ο ίδιος τον εαυτό του να τραγουδάει και μερικά χρόνια αργότερα,στο λύκειο , δημιούργησε το πρώτο του σχήμα και το ταξίδι του στη μουσική ξεκίνησε.

Φέτος, τον απολαύσαμε στην Αρχιτεκτονική σε ένα σχήμα που δημιουργήθηκε από τον Γιώργο Μουκίδη μαζί με άλλους πέντε καλλιτέχνες. Βρίσκεται σε περίοδο δημιουργικότητας καθώς ετοιμάζει το καινούργιο του τραγούδι και οργανώνει τα μελλοντικά του βήματα και συνεργασίες.

received_2115195368769940received_2115195252103285

 Μίλησε μας για τη συμμετοχή σου στο “RisingStar” και την εμπειρία που αποκόμισες;

Την αίτηση για τη συμμετοχή δεν την έκανα εγώ αλλά ένας δικός μου άνθρωπος , οπότε μπορείς να πεις ότι από “σπόντα’’ βρέθηκα σε όλο αυτό. Αποφάσισα να το κάνω μετά από παρότρυνση πολλών φίλων και έτσι το αποφάσισα. Πέρασα τις πρώτες φάσεις , ήμουν στην ομάδα του Αντώνη Ρέμου και έφτασα μέχρι τα battles τραγουδώντας το “Στη Καρδιά’’ του Θέμη Αδαμαντίδη. Ένα αγαπημένο μου τραγούδι που μετέπειτα  έγινε και πολλών άλλων. Χαίρομαι που έστω και μέσω της συμμετοχής μου συνέβαλα στο να το αγαπήσει ακόμη περισσότερο ο κόσμος. Μόνο θετικά έχω αποκομίσει από αυτήν ττην εμπειρία. Είδα τη δουλειά που χρειάζεται για να στηθεί ένα LiveShow , αλλά και τη δουλειά και την υπομονή που απαιτείται και από εμάς. Τα αποτελέσματα μόνο θετικά μπορεί να είναι καθώς αποκτάς αναγνωρισιμότητα, κάτι που κάποιες φορές είναι δύσκολο να διαχειριστείς. Έκανα συμβόλαιο με τη “HeavenMusic” , έβγαλα δύο τραγούδια , το πρώτο είναι τα “Καινούργια Δεδομένα”  σε στίχους-μουσική της Γεωργίας Παπακωνσταντίνου και το δεύτερο είναι το “Εξαφανίστηκες” σε στίχους  Μαρία Κετίπη και μουσική δική μου και ήδη ετοιμάζω τα επόμενά μου βήματα.

received_2115195035436640

 Πόσο δύσκολο είναι να είσαι μουσικός και καλλιτέχνης και πόσο μάλλον στην επαρχία;

Σίγουρα υπάρχουν υπέρ και κατά. Επειδή είναι μικρή η περιοχή σε μαθαίνει πιο γρήγορα ο κόσμος. Όταν είναι λίγοι αυτοί που ασχολούνται με το τραγούδι , οι δουλειές είναι πιο πολλές. Βέβαια, για τον ίδιο λόγο, δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες, π.χ. μεγάλα κέντρα και μαγαζιά για να αναπτυχθείς επαγγελματικά.Υπάρχουν πολλές περιοχές και μαγαζιά όπου δουλεύουμε σε όλο το νομό, εκτός Άμφισσας, αλλά δεν είναι το ίδιο με το να έρθεις και να τραγουδάς με ένα σχήμα στην Αθήνα.

 Θα έφευγες από την επαρχία να έρθεις μόνιμα στην Αθήνα για το τραγούδι;

Αν υπήρχε κάποια ενδιαφέρουσα πρόταση, σίγουρα. Με τη δύναμη που μας δίνει και το Ιντερνετ πια, εάν στοχεύσεις και σε ένα καλό promotion του εαυτού σου και της εικόνας σου , μπορείς να κάνεις πολλά αλλά δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Αλλά ναι, για κάτι ενδιαφέρον, θα το επιχειρούσα. Όπως, φέτος που ήμουν στην “Αρχιτεκτονική” με ένα πολύ ωραίο σχήμα.

received_2115195465436597received_2115195088769968

Μίλησε μας για την εμφάνισή σου στην “Αρχιτεκτονική” και για τη συνεργασία σου με τον Γιώργο Μουκίδη.

Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετείχα και εγώ στο σχήμα που έφτιαξε ο Γιώργος Μουκίδης , μετά από μια οντισιόν όπου επιλεχθήκαμε έξι παιδιά ώστε να τον  πλαισιώσουμε στις εμφανίσεις του. Μαζί με τους Δημήτρη Μάιδο , Μάιρα Ιατρού , Σμαραγδή Μπούσουλα , Ελευθερία Παρασκευά ,Γιώργο Παπαϊσιδώρου και με μία ομάδα εξαιρετικών μουσικών δημιουργήθηκε αυτό το σχήμα όπου εμφανιζόμασταν κάθε Δευτέρα στην “Αρχιτεκτονική” για τη χειμερινή σεζόν. Μου άρεσε πάρα πολύ , κέρδισα πράγματα , γνώρισα καταξιωμένους ανθρώπους του χώρου και αποκόμισα εμπειρίες για τη καριέρα μου που τώρα στην ουσία ξεκινάει . Η αντίδραση του κόσμου ήταν συγκινητική. Πλέον οργανώνομαι για την επόμενη σεζόν.

Με το Νίκο μιλήσαμε για τις δυσκολίες του επαγγέλματος , που όπως μας λέει:

“Δυσκολίες υπάρχουν σε όλους τους τομείς και σίγουρα και στο δικό μας χώρο. Οι επιχειρηματίες που επενδύουν σε έναν καλλιτέχνη είναι λίγοι , πόσο μάλλον όταν οι καλλιτέχνες είναι πολλοί. Ουσιαστικά παλεύουμε μόνοι μας. Είναι, βέβαια, να έχεις και λίγο τύχη εξαιτίας των δυσκολιών που επέφερε η οικονομική κρίση. Στις μέρες μας δεν μπορείς να βιοποριστείς  μόνο από αυτό.’’

received_2115195058769971 (1)received_2115195515436592papoytsis-3367

Στο ενεργητικό του μετράει συνεργασίες με τους Μανώλη Μητσιά , Γιάννη Σπανό , Δημήτρη Παρασκευόπουλο και όχι μόνο. Ο Νίκος παίζει κιθάρα , γράφει μουσική και το τελευταίο καιρό γράφει και στίχους.

Το τραγούδι με τίτλο ‘’Εξαφανιστήκες’’ είναι το πρώτο του videoclip , το οποίο μιλάει για την αποτίμηση μιας σχέσης όταν φτάνει στο τέλος της. Οργανώνει τα επομενά του ‘’καλλιτεχνικά πατήματα’’ και το koita-magazine βρέθηκε στην “Αρχιτεκτονική” όπου και τον απόλαυσε μαζί με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Εμείς του ευχόμαστε καλή αρχή σε αυτό που τόσο αγαπάει και περιμένουμε να τον ξαναδούμε με τη νέα σεζόν στην Αθήνα.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθρο΄΄Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ΄΄ του Mario Vitti
Επόμενο άρθροΗ Στέλλα γνωρίζει την πεθερά της και είναι Συνονόματες και… ίδιες (Vid)