Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Η Στέλλα Σειραγάκη μας συστήνεται μέσα από την αέναη αγάπη της στην...

Η Στέλλα Σειραγάκη μας συστήνεται μέσα από την αέναη αγάπη της στην μουσική!

stella_seiragaki_interview

Η νέα και ταλαντούχα ερμηνεύτρια Στέλλα Σειραγάκη σε μια εποικοδομητική συνέντευξη στο Koita-magazine.

Με καταγωγή από την όμορφη νήσο Κρήτη κι έχοντας ως γνώμονα την αγάπη της για την μουσική και την παράδοση, ερμηνεύει και ξετυλίγει το ταλέντο της, σκορπώντας το ενδιαφέρον στο κοινό.

Νέα, εφοδιασμένη με γνήσιο και πηγαίο ταλέντο, η Στέλλα Σειραγάκη κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και μιλάει για την μεγάλη της αγάπη στην μουσική!

Απολαύστε την!

seiragaki1

Ποια είναι η Στέλλα Σειραγάκη και τι οφείλει να μάθει ο κόσμος για σένα που ίσως δεν το γνωρίζει.

Έχω την τύχη να κατάγομαι από το νησί της Κρήτης . Αν και γεννήθηκα στην Αθήνα , όλες μου οι παιδικές αναμνήσεις και τα βιώματα είναι συνυφασμένα με το Ρέθυμνο, στο οποίο διαμένω από την ηλικία των δέκα ετών. Αγαπώ πολύ την μουσική του τόπου μου και την υπηρετώ θεωρώ με αξιοπρέπεια.

Παρότι είσαι απόφοιτη της φιλοσοφικής σχολής, σε κέρδισε η αγάπη σου για τη μουσική. Ποιό ήταν το έναυσμα που σε οδήγησε σε αυτή σου την επιλογή;

Αν ισχύει ότι το πολιτισμικό κεφάλαιο του περιβάλλοντος  μέσα στο  όποιο μεγαλώνουμε, καθορίζει τις οποιεσδήποτε επιλογές μας , είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο, ως ενήλικες, τότε είναι αυτό που με οδήγησε στο μουσικό μονοπάτι. Βέβαια οφείλω να πω, πως η φιλοσοφική σχολή ήρθε πολύ αργότερα στη ζωή μου, αφού τραγουδούσα ήδη πολλά χρόνια, ως απόρροια των υπαρξιακών μου αναζητήσεων, αν και οι απαντήσεις τελικά δεν ήρθαν.

seiragaki2

Η αγάπη σου για την παραδοσιακή μουσική και δη για την κρητική είναι αδιαμφισβήτητη. Τι σημαίνει για σένα η παράδοση και κατά πόσο η νέα γενιά είναι εξοικειωμένη μ αυτήν;

Χωρίς να έχω καμία διάθεση προοδοπληξίας ή προγονολατρείας θεωρώ πως η παράδοση κάθε τόπου φέρει μέσα της στοιχεία όχι μόνο πολιτιστικά όπως είναι η μουσική , το τραγούδι ή ο χορός αλλά και κοινωνικά όπως είναι ο τρόπος ζωής ,τα έθιμα ακόμα και η διαχείριση συναισθημάτων και σχέσεων με άλλους ανθρώπους.

Οπότε, η παράδοση ως ζωντανός οργανισμός πρέπει να προστατεύεται από εμάς ώστε και εμείς να την παραδώσουμε στους επόμενους έχοντας προσθέσει φυσικά στοιχεία του παρόντος

Τι είναι για σένα η μουσική και κατά πόσο επηρεάζει τη ζωή σου.

Η μουσική είναι τρόπος ζωής και έκφρασης . Απαραίτητο στοιχείο της καθημερινότητας μου. Καμιά φορά αναρωτιέμαι τελικά τι δεν είναι μουσική.

Πώς αισθάνεσαι για τις έως τώρα συνεργασίες που έχεις κάνει και ποια είναι αυτή που προσδοκάς στο μέλλον.

Πραγματικά έως τώρα έχω σταθεί πού τυχερή σ αυτόν τον τομέα. Αποκόμισα πολλά πράγματα από όλους τους ανθρώπους που έχω συνεργαστεί και από τον κ. Σκουλά και από τον κ. Τζουγανάκη και από τον κ ,Κώστα και Μανώλη Βερδινάκη και από τον Λουδοβίκο των Ανωγείων αλλά και από τον κ. Στέλιο Σταματογιαννάκη και τον κ. Δημήτρη Μπάση. Τους ευχαριστώ από καρδιάς όλους.

Όσον αφορά στο μέλλον δεν ξέρω τι μας επιφυλάσσει αλλά θα ήθελα κάτι που να με εξελίξει και να με κάνει καλύτερη ερμηνεύτρια.

stella_seiragaki_interview

Αν σου ζητούσα να αφιερώσεις στην Ελλάδα ένα στίχο τραγουδιού ποιος θα ήταν αυτός και γιατί.

Θα πω μια μαντινάδα που μου την έμαθαν όταν ήμουν πολύ μικρή «Λαός που την παράδοση ξεχνά και δεν θυμάται στο λήθαργο του μαρασμού παντοτινά κοιμάται». Γιατί όπως προείπα η παράδοση συχνά λειτουργεί ως συλλογική μνήμη και βοηθάει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων κάθε λαού.

Ως μια νέα και ταλαντούχα καλλιτέχνης, ποιός θεωρείς ότι είναι ο ρόλος της τέχνης σήμερα και ποια τα περιθώρια εξέλιξης του.

Η τέχνη πάντα σε όλες  τις μορφές της είχε την δύναμη να εξευγενίζει την ψυχή του ανθρώπου , να την ευαισθητοποιεί , να του κινητοποιεί την φαντασία και να τον απαλλάσσει από στερεότυπα και προκαταλήψεις.

Την σημερινή εποχή θεωρώ πως η μαζοποίηση και η τεχνολογική εξέλιξη έχουν αφαιρέσει από την τέχνη  κάποια από τα στοιχεία της και οφείλουμε όλοι να προβληματιστούμε πάνω σ αυτό ώστε να της ξαναδώσουμε την θέση που της ανήκει.

Μίλα μου λίγο για το πρόσφατο κομμάτι σου το 2017 « Ο προστάτης της αγάπης».

Το τραγούδι αυτό μου το εμπιστεύτηκε  ο Ανδρέας Μπικάκης ένας πολύ ταλαντούχος νέος μουσικός. Οι στίχοι , η μουσική και η ενορχήστρωση είναι δικά του και μου άρεσε πολύ γιατί μιλάει για την αγάπη που όλοι διακαώς αναζητούμε αλλά όταν έρχεται συχνά της γυρίζουμε την πλάτη.

Αν ο χρόνος γυρνούσε πίσω σε ποια εποχή θα ήθελες να ζεις.

Αν εξαιρέσω την απομάκρυνση των ανθρώπων και την φιλαυτία που μας χαρακτηρίζει δεν θα ήθελα να είμαι σε άλλη εποχή παρά σ αυτή που ζω. Άλλες εποχές ίσως είχαν περισσότερο ρομαντισμό ή μεγαλύτερη αλληλεγγύη  είχαν όμως και ισάξιο αριθμό δυστυχίας, πείνας και θανάτων από ασθένειες που σήμερα είναι νικημένες από την ιατρική εξέλιξη.

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε μερικά χρόνια από σήμερα;

Βασικά θα ήθελα να ζω και εγώ και οι άνθρωποι που αγαπάω γιατί δεν αντέχω με τίποτα την ιδέα να αποχωριστώ από δικούς μου ανθρώπους.

Τι περιμένουμε από σένα επαγγελματικά στο εγγύς μέλλον.

Διανύω μία πολύ δημιουργική φάση γιατί μαζεύω υλικό και νέο και παλαιότερο και είμαι σχεδόν έτοιμη να μπω στο στούντιο για την ηχογράφηση της πρώτης μου ολοκληρωμένης δισκογραφικής δουλειάς.

Ευχαριστώ πολύ Στέλλα για την τόσο ουσιαστική μας κουβέντα. Τα καλύτερα από καρδιάς! 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΕξαφανίστε το μαυρισμένο δέρμα από τους αγκώνες, τη μασχάλη και το λαιμό, με αυτές τις σπιτικές συνταγές!
Επόμενο άρθροΠολυπολιτισμικό Φεστιβάλ΄΄Ένα παραμύθι ενώνει τον κόσμο΄΄!