Αρχική ΘΕΑΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Η «Φιλουμένα» διδάσκει μαθήματα ζωής στο Θέατρο Διάνα

Η «Φιλουμένα» διδάσκει μαθήματα ζωής στο Θέατρο Διάνα

Η πολυαναμενόμενη «ΦΙΛΟΥΜΕΝΑ» σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή ανεβαίνει στο Θέατρο Διάνα.

Δύο χρόνια μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε η παράσταση  στο Εθνικό θέατρο , η Ελένη Ράντου συναντιέται και πάλι με την εμβληματική ηρωίδα του Εντουάρντο ντε Φίλιππο και αναμετριέται ξανά με έναν από τους σημαντικότερους ρόλους της καριέρας της, αναλαμβάνοντας την μεγαλύτερη παραγωγή που έχει πραγματοποιηθεί έως και σήμερα,  στο θέατρο Διάνα με έναν 13 μελή θίασο ηθοποιών.

Οι φτωχογειτονιές της Νάπολης ζωντανεύουν στο Θέατρο Διάνα και ο θεατής νιώθει κυριολεκτικά την ”ανάσα” των ηθοποιών.  Σε αυτές τις γειτονιές της Νάπολης,  ο Ντομένικο Σοριάνο, γνωρίζει τη νεαρή Φιλουμένα σε έναν οίκο ανοχής. Την ερωτεύεται την παίρνει στο σπίτι του και η Φιλουμένα τον υπηρετεί με αφοσίωση. Τα χρόνια περνούν και 20 χρόνια μετά ο Σοριάνο ετοιμάζεται να παντρευτεί μια πολύ νέα γυναίκα τη Ντιάνα, χωρίς όμως να έχει υπολογίσει την απάντηση… της Φιλουμένα.

Σκηνοθετικά το έργο πλάθεται με τον πιο όμορφο τρόπο, μέσα από τη μαεστρία του Σταμάτη Φασουλή. Κωμικοτραγικές καταστάσεις, τόσο όσο, χωρίς το έργο να καταντάει μονότονο, εναλλαγές και θαυμάσιοι ελιγμοί από τους ηθοποιούς πάνω στη σκηνή, χωρίς επιτηδευμένες εκφράσεις.

Η Ελένη Ράντου διατηρώντας όλα τα στοιχεία του έργου του Εντουάρντο ντε Φίλιππο έχτισε από την αρχή την ιστορία της Φιλουμένα φωτίζοντας την όχι μόνο σαν σύμβολο μητρότητας αλλά και σαν αποτέλεσμα κοινωνικού αποκλεισμού. Φαίνεται πόσο περισσότερο μελέτησε αυτό το σπουδαίο έργo, διεισδύοντας στην προσωπικότητα  αυτής της ηρωίδας. Στη σκηνή βλέπουμε μία πιο ώριμη Φιλουμένα η οποία συγκινεί, προβληματίζει, διδάσκει περνώντας τα πιο δυνατά μηνύματα που φαντάζουν τόσο επίκαιρα και στη δική μας εποχή.

Αγέρωχος και άξιος στέκεται δίπλα της ως Ντομένικο Σοριάνο, ο ηθοποιός Γιάννης Βούρος που αποδεικνύει για ακόμη μία φορά πόσο σπουδαίος και αληθινός ηθοποιός είναι.

Την παράσταση κλέβουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο η Βίλμα Τσακίρη ως Ροζαλία Σολιμέντο και ο Τάσος Γιαννόπουλος ως Αλφρέντο Αμορόζο.

ΦΙΛΟΥΜΕΝΑ-ΔΙΑΝΑ

Η χαρισματική ηθοποιός Κατερίνα Γερονικολού, στέκεται δυναμικά πάνω στη σκηνή και εντυπωσιάζει στο ρόλο της εκδικητικής Ντιάνας.

Εύστοχη φαίνεται πως είναι και η επιλογή των 3 γιων ( Παναγιώτης Καρμάτης, Νεκτάριος  Φαρμάκης, Γιώργος Αλεβυζάκης) της Φιλουμένα που ο καθένας έχει το δικό του στοιχείο και το εναποθέτει έμπρακτα πάνω στη σκηνή.

ΦΙΛΟΥΜΕΝΑ-ΔΙΑΝΑ

Άψογες οι ερμηνείες και των υπόλοιπων ηθοποιών στους εναλλασσόμενους ρόλους που έχουν μέσα στο έργο!

Τα θεαματικά σκηνικά της παράστασης με φόντο τα σοκάκια της Νάπολης  του Μανόλη Παντελιδάκη και τα εξαιρετικά κοστούμια της Ντένυς Βαχλιώτη, εντείνουν ακόμη περισσότερα αυτή την ατμόσφαιρα που πηγάζει μέσα από την ιστορία της Φιλουμένα.

Μια ιστορία κοινωνικού αποκλεισμού και γενναίας αντιμετώπισης της Αδικίας. Μια κωμωδία Απάτης του Νότου. Άλλη μια ιστορία ανθρώπινης περιπέτειας είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στο Θεατρο Διάνα. Ευχαριστούμε πολύ Φιλουμένα! 

Πρωταγωνιστούν:

Γιάννης Βούρος, Βίλμα Τσακίρη, Τάσος Γιαννόπουλος, Κατερίνα Γερονικολού.

Διανομή:  

Ντίνα Αβαγιάνου, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Νίκος Σταυρακούδης, Μαρσέλα Λένα, Αναστασία Σιωπίδου, Παναγιώτης Καρμάτης, Νεκτάριος Φαρμάκης, Γιώργος Αλεβυζάκης, Αναστασία Γιάννη

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη: 20:00
Πέμπτη: 20:00
Παρασκευή:21:00
Σάββατο: 18:15 – 21:15
Κυριακή: 19:30

Τιμή εισόδου: Από 12 έως 22 ευρώ

Προπώληση: Ταμείο Θεάτρου Διάνα: 210-3626596

https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-diana/filoumena/

Διάρκεια: 2 ώρες

Θέατρο Διάνα

Διέυθυνση: Ιπποκράτους 7 – Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 3626596

 

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΕίδαμε: “Ο εμποράκος” του Ασγκάρ Φαραντί
Επόμενο άρθροΕίδαμε την πολυβραβευμένη και υποψήφια για 8 Oscar ταινία “Moonlight”