Καλαμάρι ψητό με ρύζι μπασμάτι και βινεγκρέτ λεμονιού. Ο σεφ Ιωάννης Μούντριχας σήμερα προτείνει καλαμάρι ψητό με ρύζι μπασμάτι και βινεγκρέτ λεμονιού.
Υλικά
- 1 καλαμάρι μεγάλου μεγέθους
- 200 gr ρύζι μπασμάτι
- 60 ml χυμό λεμόνι
- 200 ml ελαιόλαδο
- 30 ml ηλιέλαιο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- αλάτι
Τρόπος παρασκευής
- Σοτάρουμε το ρύζι μας στο τηγάνι και ρίχνουμε ζεστό νερό για να βράσει μέσα σε αυτό.
- Παράλληλα ψήνουμε το καλαμάρι και ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ λεμονιού η οποία φτιάχνεται ως εξής, βάζουμε το ελαιόλαδο στο μίξερ,ρίχνουμε μέσα το ηλιέλαιο,το αλάτι μας και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε την τελική μορφή της βινεγκρέτ.
- Αν τη θέλουμε κι άλλο πηχτή απλά προσθέτουμε ελαιόλαδο και δοκιμάζουμε για να δούμε αν χρειάζεται κι άλλο αλάτι.
Μια πανεύκολη συνταγή αλλά πολύ νόστιμη…καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;
Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…
Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…
Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ
Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια
Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!
Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;
Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…
Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…
Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ
Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια
Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!
Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !