Αρχική ΓΕΥΣΗ Cheesecake με Καταΐφι και Φράουλες

Cheesecake με Καταΐφι και Φράουλες

Cheesecake-με-Καταΐφι-και-Φράουλες

Cheesecake με Καταΐφι και Φράουλες. Ο συνδυασμός του αγαπημένου μου τσιζ κέικ με το καταΐφι είναι απλά φανταστικός και μπορεί στο μυαλό μας το φύλλο για καταΐφι να «αναπολεί» το τέλειο σιροπιαστό καταΐφι όμως όποιος έχει δοκιμάσει κιουνεφέ γνωρίζει πολύ καλά πως στο φύλλο καταΐφι το τυρί του «πάει» πολύ!

Θα χρειαστούμε

Για τη βάση

– 200 γρ. φύλλο καταΐφι
– 120 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα

– 500 γρ. τυρί κρέμα
– 140 γρ. ζάχαρη άχνη
– 100 ml. κρέμα γάλακτος
– 2 μεγάλα αυγά
– 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
– 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
– 1¼ κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
– 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
– ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για το γλυκό φράουλα

– 100 γρ. φράουλες
– 70 γρ. ζάχαρη
– 30 ml. νερό
– 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
– 1 μικρό κλωναράκι φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση

  • Αφήνουμε το φύλλο καταΐφι  να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 2 ώρες, το ίδιο κάνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά πριν ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε το cheesecake.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία, στη συνέχεια και αφού διαχωριστούν τα στοιχεία γάλακτος που θα καθίσουν στον πάτο κρατάμε μόνο το καθαρό βούτυρο.
  • Μεταφέρουμε σε μπωλ και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά ώστε να μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε.
  • Βουτάμε τα δάχτυλά μας στο βούτυρο και αφρατεύουμε το φύλλο καταΐφι, ετσι θα βουτυρώσουμε τέλεια το φύλλο.
  • Καλύπτουμε με το φύλλο καταΐφι τον πάτο και τα τοιχώματα μιας αποσπώμενης φόρμας και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 170ο C.
  • Ξεκινάμε να φτιάχνουμε την κρέμα του cheesecake αφρατεύοντας στο μίξερ το τυρί κρέμα, προσθέτουμε την άχνη, τ΄αυγά ένα-ένα κάθε φορά ενώ στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο το ξύσμα λεμονιού.
  • Γεμίζουμε με την κρέμα τη ψημένη βάση από καταΐφι και ψήνουμε στους 175ο C για 50-55 λεπτά, αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει

Ετοιμάζουμε το γλυκό φράουλα:

Σ’ ένα κατσαρολάκι βάζουμε τις φράουλες κομμένες στη μέση, προσθέτουμε το βασιλικό, το νερό και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Σερβίρουμε το cheesecake με το γλυκό φράουλα κρύο ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Σημειώσεις για τη συνταγή

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ανθότυρο για να φτιάξουμε το τσιζ κεικ με τις εξής αναλογίες:
150 γρ. ανθότυρο, 250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα, 50 ml. κρέμα γάλακτος

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
και να μαθαίνετε όλα τα νέα και ακολουθείστε μας στο instagram 

Διαβάστε ακόμη

Σαλάτα με Ψητό Κοτόπουλο και Μανιτάρια

Cheesecake-με-Καταΐφι-και-Φράουλες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;

Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…

Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…

Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!

Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗfunkycook.gr
Προηγούμενο άρθροΣαλάτα με Ψητό Κοτόπουλο και Μανιτάρια
Επόμενο άρθροΞίνισε τα Μούτρα ο Σωκράτης! Πέταξε το Σακάκι του κι Αποχώρησε στο Άκουσμα του Νικητή!Τι Είπε η Κυριακή;