Αρχική RETROLOVERS Αλίκη Βουγιουκλάκη Βουγιουκλάκη: ‘Μεγάλη μοναξιά να τους έχεις όλους και να μην έχεις τον...

Βουγιουκλάκη: ‘Μεγάλη μοναξιά να τους έχεις όλους και να μην έχεις τον έναν

Μία σπάνια Βουγιουκλάκη vougiouklaki_papamixail_3

Βουγιουκλάκη: ‘Μεγάλη μοναξιά να τους έχεις όλους και να μην έχεις τον έναν.

Μια από τις σπάνιες εμφανίσεις της Αλίκης Βουγιουκλάκη μαζί με το Δημήτρη Παπαμιχαήλ στις αρχές του ’90, απέδειξε πως το πιο διάσημο κινηματογραφικό ζευγάρι της χώρας εξακολουθούσε να μοιράζεται τρυφερά αισθήματα 15 χρόνια μετά το διαζύγιο. Η συγκίνηση και τα λόγια αγάπης μπροστά στο φακό.

Την έχουν αποκαλέσει Εθνική Σταρ, το “Πιο Λαμπρό Αστέρι” δανειζόμενοι τον τίτλο μίας από της επιτυχημένες ταινίες της, ενώ για πολλούς αποτελεί το πρόσωπο της Ελλάδας και αυτού που λέμε παλιό ελληνικό κινηματογράφο.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη παραμένει στη συνείδηση των Ελλήνων μια από τις πιο διάσημες και αγαπημένες πρωταγωνίστριες της εγχώριες έβδομης τέχνης. Σαν σήμερα, πριν από 20 χρόνια, στις 23 Ιουλίου του 1996, η αγαπημένη ηθοποιός θα άφηνε την τελευταία της πνοή χτυπημένη από τον καρκίνο.

Στις 23 Ιουλίου του 1996, πέθανε η Αλίκη Βουγιουκλάκη

Η λαμπερή όμως ιστορία της Αλίκης δεν θα ήταν τόσο ξεχωριστή, ούτε οι ταινίες θα γίνονταν σημείο αναφοράς για εκατομμύρια κόσμου, αν δεν υπήρχε εκείνος. Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ υπήρξε ο σημαντικότερος παρτενέρ της στο θέατρο και τον κινηματογράφο και όπως η ίδια εξομολογείται ότι κοντά του αισθάνεται ασφάλεια, πως τον θαύμαζε από την εποχή που ήταν ακόμη σπουδαστές στη σχολή και πως μέχρι το τέλος (η συνέντευξη δόθηκε το 1990) στηρίζεται επάνω του.

Βουγιουκλάκη: 'Μεγάλη μοναξιά να τους έχεις όλους και να μην έχεις τον ένα'

Κανένα άλλο καλλιτεχνικό ζευγάρι δεν απασχόλησε τόσο τα ΜΜΕ και κανείς ηθοποιός δεν γνώρισε τη δόξα, την εμπορική επιτυχία και την αγάπη του κόσμου που βίωσαν οι Αλίκη Βουγιουκλάκη και Δημήτρης Παπαμιχαήλ τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, από τις αρχές της δεκαετίας του ’60 μέχρι και τα μέσα του ’70. Οι δυο τους ήταν άλλωστε και οι πρώτοι στην ελληνική showbiz που τράβηξαν τόσο τα βλέμματα των φωτογράφων και των οποίων η προσωπική ζωή, ο έρωτας, ο γάμος, η οικογένεια και το διαζύγιο απασχόλησαν τόσο πολύ την κοινή γνώμη.

Η τηλεοπτική συνάντηση Βουγιουκλάκη – Παπαμιχαήλ, 15 χρόνια μετά το διαζύγιο

Με αφορμή τα 20 χρόνια από την ημέρα του θανάτου της Αλίκης Βουγιουκλάκη, ανατρέχουμε σε μια από τις λίγες εμφανίσεις της στην μικρή οθόνη, από κοινού με το Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Οι δυο τους εμφανίστηκαν το Μάρτιο του 1990 στη βραδινή εκπομπή με οικοδεσπότη το Ζάχο Χατζηφωτίου και αν και 15 χρόνια μετά το διαζύγιο, έμοιαζαν σαν να μην είχαν χωρίσει ποτέ. “Εμείς οι δυο μαζί θα τελειώσουμε, δεν ξέρω ποιος θα φύγει πρώτος, αλλά θα ήθελα να φύγουμε μαζί κάποια στιγμή” έλεγε χαρακτηριστικά η Αλίκη Βουγιουκλάκη, σε μια φράση που προκαλεί ρίγη, βλέποντας την σήμερα και γνωρίζοντας τη ακολούθησε. “Ένα είναι σίγουρο, να πιστεύεις πάντα, ότι σε αγαπάω πάρα πολύ” σημείωσε με τη σειρά του ο Παπαμιχαήλ.

Βουγιουκλάκη: 'Μεγάλη μοναξιά να τους έχεις όλους και να μην έχεις τον ένα'

Στα πλάνα της εκπομπής ξεδιπλώνεται η ζωή των δύο ηθοποιών, ενώ είναι εμφανής η συγκίνησή τους που βρίσκονται και πάλι μαζί μπροστά στο κοινό. Άλλωστε, η Αλίκη Βουγιουκλάκη δεν διστάζει σε άλλο σημείο της τηλεοπτικής συνάντησης να προτείνει στον Δημήτρη Παπαμιχαήλ να ξαναπαντρευτούν.

Όταν είμαι κοντά του, αισθάνομαι μια ασφάλεια, μια σιγουριά, παίρνω σαν μπόι ένα πράγμα, ανθρωπεύω γίνομαι καλύτερη

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η εκπομπή προβάλλεται στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, τους πρώτους μήνες της μετάδοσης σήματος του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού. Η Ελλάδα ζει ακόμη σε ημέρες οικουμενικής και τα “μαύρα πρωτοσέλιδα” για την πολιτική κατάσταση δίνουν και παίρνουν. “Το μόνο σταθερό σημείο αυτής της κλυδωνιζόμενης χώρας είναι η Αλίκη Βουγιουκλάκη” διαβάζει ο κ. Χατζηφωτίου μέσα από άρθρο της εφημερίδας τα ΝΕΑ.

Μία από τις ελάχιστες κοινές εμφανίσεις του ζευγαριού στην τηλεόραση

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη αναφέρεται άμεσα στο γεγονός της εκπομπής, τη συνάντησή της με το Δημήτρη Παπαμιχαήλ. “Όταν είμαι κοντά του, αισθάνομαι μια ασφάλεια, μια σιγουριά, παίρνω σαν μπόι ένα πράγμα, ανθρωπεύω γίνομαι καλύτερη” λέει απευθυνόμενη στον πρώην σύζυγό της και εμφανώς συγκινημένη.

“Το Δημήτρη τον Παπαμιχαήλ από τη σχολή τον θαύμαζα, ήταν σπουδαίος και μοναδικός […] Ήταν και ο αριστούχος της σχολής” σημειώνει στη συνέχεια και μοιάζουμε σαν να παρακολουθούμε ένα απόσπασμα από τις δεκάδες ταινίες των δύο ηθοποιών που κατέληγαν στον… γάμο.

Βγαίνω με το νυφικό και βλέπω το Δημήτρη να με περιμένει έξω από την εκκλησία. Εκεί αρχίζω να αναρωτιέμαι. Ποια ταινία γυρίζουμε, ποια ταινία γυρίζουμε;

Στη συνέχεια της εκπομπής, Παπαμιχαήλ και Βουγιουκλάκη εξιστορούν την ιστορία της ζωής τους. Πώς γνωρίστηκαν όταν ήταν και οι δύο σπουδαστές στο Εθνικό, την αρχή της συνεργασίας τους στον κινηματογράφο, αλλά και την πρώτη τους δουλειά από κοινού για το θέατρο. Αυτή η τελευταία, αποτέλεσε όπως φαίνεται καταλύτη ώστε να αναπτυχθεί ο έρωτας ανάμεσά τους, έρωτας που μοιάζει να άνθισε μέσα από τις δεκάδες ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησαν από κοινού στη συνέχεια.

Βουγιουκλάκη: 'Μεγάλη μοναξιά να τους έχεις όλους και να μην έχεις τον ένα'

“Η πρώτη μας συνεργασία στο θέατρο Κεντρικό, θυμάσαι; Εκεί νομίζω ότι κάτι έγινε και ξαφνικά και παντρευτήκαμε. Θυμάσαι το γάμο μας; Στους Δελφούς;” σημειώνει η Βουγιουκλάκη, με τον Παπαμιχαήλ να τονίζει: “Οκτώβρη δουλέψαμε μαζί και 18 Γενάρη παντρευτήκαμε, το 1965”.

Έχουμε παντρευτεί τόσες φορές προηγουμένως στις ταινίες, που παραλίγο να πει ο πάτερ “cut”

Η Αλίκη περιγράφει τη στιγμή που έφτανε στην εκκλησία ντυμένη στα λευκά και πως έμοιαζε σαν μία ακόμη από τις πολλές φορές που είχαν παντρευτεί για τις ανάγκες του κινηματογράφου. “Βγαίνω με το νυφικό και βλέπω το Δημήτρη να με περιμένει έξω από την εκκλησία. Ποια ταινία γυρίζουμε, ποια ταινία γυρίζουμε;”. “Έχουμε παντρευτεί τόσες φορές προηγουμένως στις ταινίες, που παραλίγο να πει ο πάτερ cut” σημείωσε αστειευόμενος ο Παπαμιχαήλ.

Βουγιουκλάκη: 'Μεγάλη μοναξιά να τους έχεις όλους και να μην έχεις τον ένα'

Στο σημείο εκείνο, η Αλίκη Βουγιουκλάκη θυμήθηκε τα γυρίσματα και τις δεκάδες ταινίες στις οποίες έπαιξαν μαζί. “Τι χαστούκια μου έχεις δώσει Δημητράκη μου” του ανέφερε με τον Παπαμιχαήλ να απορεί: “Γιατί το λες έτσι; Στις ταινίες;”. “Ε, βέβαια στις ταινίες. Στη ζωή τα χεράκια σου ήτανε πάντα πολύ τρυφερά” απαντούσε εκείνη.

Η Αλίκη και η συγκίνηση

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου αναφέρεται αργότερα στην επικείμενη παράσταση της Βουγιουκλάκη, το καλοκαίρι του 1990 στην Επίδαυρο. “Έχουμε Επίδαυρο και Αντιγόνη και μου λείπει αυτός. Αυτό που έκανες θα στο κρατήσω μανιάτικο. Κρητικο-μανιάτικο” λέει τότε η Αλίκη Βουγιουκλάκη, αφού όπως αφήνεται να εννοηθεί είχε προτείνει στον Παπαμιχαήλ να παίξει μαζί της στην αρχαία τραγωδία και εκείνος είχε αρνηθεί.

Βουγιουκλάκη: 'Μεγάλη μοναξιά να τους έχεις όλους και να μην έχεις τον ένα'

“Άσε όλους αυτούς τους κακόπιστους να λένε διάφορα, εγώ πιστεύω θα έχεις επιτυχία και θα χαλάσεις κόσμο. Δεν θα σου λείψω και πολύ” της απάντησε ο Παπαμιχαήλ τρυφερά.

Εμείς οι δυο μαζί θα τελειώσουμε, δεν ξέρω ποιος θα φύγει πρώτος, αλλά θα ήθελα να φύγουμε μαζί κάποια στιγμή. Μη μου την κάνεις, αλίμονό σου.

“Εμείς οι δυο μαζί θα τελειώσουμε, δεν ξέρω ποιος θα φύγει πρώτος, αλλά θα ήθελα να φύγουμε μαζί κάποια στιγμή. Μη μου την κάνεις, αλίμονό σου” ανέφερε ιδιαίτερα συγκινημένη στη συνέχεια της εκπομπής, προκαλώντας εμφανή αμηχανία στον Παπαμιχαήλ, που αναρωτιόταν αν οι κάμερες ήταν ανοιχτές. “Ξέρεις πάρα πολύ καλά, ανεξάρτητα από διάφορους κύκλους και κυλώματα όταν είμαστε μαζί τα βρίσκουμε πάντα και ξέρεις τα αισθήματά μου απέναντί σου” της απάντησε ο ηθοποιός και τόνισε: “Άλλωστε μας συνδέει ένα παιδί και αυτό τα λέει όλα. Δεν θα ήθελα να μιλήσουμε για το τέλος, θα ήθελα να μιλήσουμε για μια καινούρια αρχή”.

Ξέρεις πάρα πολύ καλά, ανεξάρτητα από διάφορους κύκλους και κυλώματα όταν είμαστε μαζί τα βρίσκουμε πάντα και ξέρεις τα αισθήματά μου απέναντί σου

Στο σημείο αυτό, ο δημοφιλής ηθοποιός δήλωνε πως διάνυε μια μαύρη περίοδο στη ζωή του, αφού είχε βάλει “μπρος” το διαζύγιο, από τη δεύτερη σύζυγό του, Νανά Ειλικρινή. Τότε, η Βουγιουκλάκη του ανέφερε: “Εσύ αποκλείεις το ενδεχόμενο να ξαναπαντρευτούμε κάποτε;”, ενώ στην απορία του πως γίνεται να μην έχει βαρεθεί τους γάμους (με την έννοια ότι έχουν παντρευτεί κινηματογραφικά δεκάδες φορές) απάντησε. “Όχι το θέλω με όλη του την επισημότητα, όπως ήταν στο ναυτικό, θυμάσαι το ναυτικό;”.

Αυτή Δημητράκη είναι η πιο μεγάλη μοναξιά, να τους έχεις όλους και να μην έχεις τον ένα

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ εξηγεί στο σημείο αυτό πως αισθάνεται μόνος και έχει την ανάγκη μιας συντρόφου. “Δεν σου κρύβω πως όταν γυρίζω το βράδυ στο σπίτι είμαι τελείως μόνος μου. Να μπαίνεις σε ένα σπίτι και να βρεις έναν άνθρωπο να σε περιμένει” αναφέρει. “Κι όταν χωρίσαμε κι εγώ ήμουν τελείως μόνη. Για τη δική μου τη μοναξιά τι θα κάνω;” τον ρωτάει η Βουγιουκλάκη, με τον Παπαμιχαήλ να της απαντά ότι δεν είναι μόνη και πως τους έχει όλου.

Βουγιουκλάκη: 'Μεγάλη μοναξιά να τους έχεις όλους και να μην έχεις τον ένα'

“Αυτή Δημητράκη είναι η πιο μεγάλη μοναξιά, να τους έχεις όλους και να μην έχεις τον ένα” αναφέρει εμφανώς συγκινημένη εκείνη και συνεχίζει: “Και εδώ σου κρατάω μια μικρή κακία. Με το γάμο εγώ, μετά το διαζύγιο μας, πήρα ένα οριστικό διαζύγιο, δεν θα ξαναπαντρευτώ”. Τρία χρόνια αργότερα, το 1993, η πρωταγωνίστρια του κινηματογράφου θα αποκαλύψει βέβαια πως ο γάμος της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ δεν ήταν ο μόνος, ούτε φυσικά ο τελευταίος. Σε συνέντευξή της στο Νίκο Χατζηνικολάου, θα αποκαλύψει πως είχε παντρευτεί το Γενάρη του 1982 με τον Κύπριο επιχειρηματία Γιώργο Ηλιάδη.

Ένα είναι σίγουρο, Βουγιουκλάκη και Παπαμιχαήλ, Παπαμιχαήλ και Βουγιουκλάκη είναι μια αγάπη που δεν τελειώνει ποτέ.

“Ένα είναι σίγουρο, Βουγιουκλάκη και Παπαμιχαήλ, Παπαμιχαήλ και Βουγιουκλάκη είναι μια αγάπη που δεν τελειώνει ποτέ” θα αναφέρει κλείνοντας την εκπομπή η Αλίκη Βουγιουκλάκη. “Και ένα είναι σίγουρο, να πιστεύεις πάντα, ότι σε αγαπάω πάρα πολύ” απαντά συγκινημένος ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ.

Δείτε ακόμη:

Αφιέρωμα : ΤΟΛΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ – Τα δύσκολα χρόνια πριν την καταξίωση!

Η μαγική δίαιτα που έκανε η Αλίκη Βουγιουκλάκη

Η Αλίκη του καλοκαιριού (Φωτογραφίες και δηλώσεις της αξέχαστης σταρ)

Το τελευταίο αντίο στον Τόλη Βοσκόπουλο

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗnews247.gr
Προηγούμενο άρθροΣΟΚ: Κοπέλα πέφτει από τον ουρανό on air και διακόπτεται δελτίο ειδήσεων!
Επόμενο άρθροΒουγιουκλάκη-Παπαμιχαήλ: η ιστορία μίας φωτογραφίας
error: Content is protected !!